Caleb Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2012 To że będą chyba nikogo nie dziwi, są już nawet pierwsze przecieki o specyfikacji. Pewnie tradycyjnie na początku roku nastąpi wysyp bardziej dokładnych informacji. http://www.purepc.pl/karty_graficzne/wstepna_specyfikacja_amd_radeon_hd_8000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2012 Czekam z niecierpliwoscia na karte ktora pociagnie BF3 w ultra FHD z minimalnym framerate 100fps ;) Co do dwu jajecznej karty to minimum rok czekania , 7990 do dzis jest prawie nie osiagalna :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2012 Ja mam tylko nadzieję, że wyjdą przed marcowym wysypem gierek :] ten rok imho był marny, ale w przyszłym będzie w co popykać i chyba warto się zaopatrzyć w lepszą grafę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2012 kolejne smoki i potwory, a grać dalej nie ma w co. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2012 Ciekawe tylko, czy będą opłacalne w kategoriach wydajność/pobór mocy w porównaniu do Tahiti. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RauloS Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2013 Chcę zmienić kartę graficzną, jednakże narazie mysle ze do tych gier nie ma sensu - na mojej gram bardzo komfortowo w 1680x1050 na wysokich detalach. Chce poczekać do kwietnia i nabyc 8950 lub 8870 z mysla o nowej generacji gier, nie bede czekal do czerwca na nvidie. Sądząc po serii 7 powższe modele winny się dobrze kręcić. Myślicie że to dobry pomysł - karty z serii 8 podołają nowej generacji gier w maxsie ? Myślę że analogicznie w tym roku wyjdą również nowe konsole - bez nich next gen się nie zacznie, wątpie by miały lepszą kartę graf. od tych które podałem. Jakie macie zdanie na ten temat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2013 W kwietniu zapewne jeszcze nie kupisz , co do wydajności to szykuj się na mały boost względem 79xx. Jak będzie 15% to wszystko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2013 sideband Stanowczo zbyt sceptycznie podchodzisz do tematu ;) ide o zaklad ze boost 8950 wzgledem 7950 bedzie +25% mozna to wyczytac tu i owdzie oraz z fusow od kawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 Mam nadzieję, że sideband opiera swoje 15% na tej starej plocie ( http://www.purepc.pl/karty_graficzne/radeony_z_serii_hd_8000_nie_tak_wydajne_jak_zakladano ), bo inaczej będę zmuszony poczekać na nvidię :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2013 Opieram się na tym , że nadal 28nm po pierwsze , po drugie nie mogą za dużo dodać tranzystorów(koszt produkcji oraz straty) amd w dobrej sytuacji finansowej nie jest , jak 28nm to trzyma ich tdp(7970ghz już 240wat wsysa w grach) , po trzecie oparta na tej samej architekturze(ewentualny lekki szlif). Trzeba być mega optymistą by sądzić , że będzie więcej jak +15%. Oczywiście przy nieco wyższym tdp , raczej nikt z Was nie sądzi , że wyskoczą z kartami z tdp na poziomie 300wat. A mega boosty jak opisywali wcześniej to są rozpowszechniane tylko po to by poprawić sytuacje na giełdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...