Skocz do zawartości
szpak

Zjebalem K. grafiki .. jest jeszcze ratunek ?

Rekomendowane odpowiedzi

karat jak w podpisie .. postanowilem oderwac radiator (byl na jakims cholernie mocnym kleju ale sie udalo 4 h w zamrazarce )no i ze zostalo go na gpu to go paierem sciernym .. no i wszytsko spoko zalozylem duzy radiaator i srebrna paste no i do kompa a tu mi plyta mowi ( ma jakis sys co mowi co jest problemem ) ze agp problem ,. wsadzilem ineego radka i jest ok .. co mam teraz zrobic w czym ja umyc bo moze ja wypacialem ta pasta ?? a jak uzyje jakiegos spirytu czy czegos takiego to sie nie pozm,ywala te nadruki ?? i co zrobic oddac na gwarancje czy tylko jeszcze poniose koszty a co gorsze w niej teraz siedzi bios od hisa !!! z inna data :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym wkleil spowrotem stary radiator hmmmm i jakies zwarcie czy cos zrobil zeby niebylo widac biosu i zwalic wine na AGP?

Ostatniy z mozliwych pomyslow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozmywallem paste tz jakby byla wodko smirnoffem .. mam spiryt w domu 96% ale sie troche cykam o nadruki a zmywacza nie mam :( u brata ta karta sie zqchowuje jak u mnie czyli wcale ... boje sie ze rady nie damy a co pomyslu ze zwarciem to ja podziekuje .. jutro oddaje ja na gwarancje moze sie uda w co watpie

ps. wiem ze pasta ze srebrem ptrzewodzi prad i niby uwazalem ale za malo widocznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(byl na jakims cholernie mocnym kleju ale sie udalo 4 h w zamrazarce )

Ale chyba zastosowales sie do tego by wlozyc najpierw karte do antystatyycznego woreczka i jeszcze do jakis kilku reklamówek... bo jak nie ... to chyba juz karteczki nie masz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(byl na jakims cholernie mocnym kleju ale sie udalo 4 h w zamrazarce )

Ale chyba zastosowales sie do tego by wlozyc najpierw karte do antystatyycznego woreczka i jeszcze do jakis kilku reklamówek... bo jak nie ... to chyba juz karteczki nie masz.
mialem ja w reklamowce normalnej nie pierwsszy raz siedziala w tej zamrazarce tylko pierwszy raz tak dlugo ... berkut mi napisam ze poprostu wyrwalem gpu niezacznie i juz ... no zobaczymy co ci z serwisu powiedza z komputronika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje kondolencje odnosnie karty .Ale ja jak zmywalem srebrna paste to lepszy efekt dawala woda z mydlem niz zmywacze do paznokci  i alkohol,

PS: Jaka bedziesz mial nowa karte ??? Czyzby nowy watek wisi w powietrzu ?:) :wink:

hehe no spoko ... karta chyba dzis pojechala wlasnei do komputronika i nie wiem co mi przysla wkurze sie jak cos z pamieciami 5ns ..wkurze to zle slowo nie wezme tego za nic !

mysle ze bedzie to znowu r9000 lub 9200 ciekawe jak sie bedzie krecil a moze jak bede mial nowke w reku to wezme cos z 8500 czy 9100 w sumie kasy szkoda a i tak w nic nie gram .. poczekam na r9600 lub fx 5600ultra w rozsadnych cenach ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

karat jak w podpisie .. postanowilem oderwac radiator (byl na jakims cholernie mocnym kleju ale sie udalo 4 h w zamrazarce )no i ze zostalo go na gpu to go paierem sciernym .. no i wszytsko spoko zalozylem duzy radiaator i srebrna paste no i do kompa a tu mi plyta mowi ( ma jakis sys co mowi co jest problemem ) ze agp problem ,. wsadzilem ineego radka i jest ok .. co mam teraz zrobic w czym ja umyc bo moze ja wypacialem ta pasta ?? a jak uzyje jakiegos spirytu czy czegos takiego to sie nie pozm,ywala te nadruki ?? i co zrobic oddac na gwarancje czy tylko jeszcze poniose koszty a co gorsze w niej teraz siedzi bios od hisa !!! z inna data :(

Jak miałem voodoo3 to raz ją namydliłem i szczotką ostrożnie poszorowałem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wspolczuje ci... jezeli jest zje****.

Gwarancji (o ile jest) to pewnie nie uwzglednia :(

etam nie uwzglednia .. kol w sklepie powiedzial ze powinno przejsc tylko nic o wyrywaniu gpu nie wie ;] ale ci z komputronika tez nie powinni wiedziec w kacu jak nie oderwa radiatore czego nie powinni robic to sie nie zorjetuja ... daj Boze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pasta jest ze srebrem - srebro przewodzi prad o ile si eniemyle moze troszke za duzo nalozyles i jest jakeis minimalne przeicie - sprobuj zmyc ... :) damy rade niemartw sie :D

titanowska nie przewodzi ale mowia ze ASIII tak

da sie to umyc - szczotka do zebow bezyna extrakcyjna i jazda karta po paru minutach jak nowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po co... wystarczy płyn do czyszczenia głowic magnetowidowych.

Paruje nie zostawia nalotu a pasta wacikiem do uszu w minutę znika....

Ale prawda też jest taka że niektórzy nabrudzą jak kaczka... a potem tak jest... ja tam wolę sylikony... przynajmnej śpię spokojnie..

Co do termoprzewodzących taśm... to darujcie sobie... nie ma.. a szkoda...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po co... wystarczy płyn do czyszczenia głowic magnetowidowych.

Paruje nie zostawia nalotu a pasta wacikiem do uszu w minutę znika....

Ale prawda też jest taka że niektórzy nabrudzą jak kaczka... a potem tak jest... ja tam wolę sylikony... przynajmnej śpię spokojnie..

Co do termoprzewodzących taśm... to darujcie sobie... nie ma.. a szkoda...

ta ale wacikiem nie wyczyscisz dobrze np. malutkich kondensatorow 8O IMHO szczotka lepsza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz oddalem na gwarancje pojedzie do komputronika i sie okarze co bedzie .. dostalem w zamian jak narazi er 9000pro vivo do testow co za zlom nikomu nie polecam hisa

chcialbym oficjalnme zaprotestowac :P nie wiem co chcesz od karty HIS`a :] nie uwazam aby to byl ZŁOM. :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z kondensatorami racja... choć jak mozna tak ufafolić sprzęt ;) ale bywa i tak...

a co do HIS... mam teraz jednego i jest ok... ale z tymi kartami to jest loteria... mogłem sobie wybrać którą chcę bo przyszły dwie takie same. i jedna się grzała i mniej o 403dmarków a druga chłodne pamieci i szybsza... loteria ityle... jak sie chińczykowi przylutuje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz oddalem na gwarancje pojedzie do komputronika i sie okarze co bedzie .. dostalem w zamian jak narazi er 9000pro vivo do testow co za zlom nikomu nie polecam hisa

chcialbym oficjalnme zaprotestowac :P nie wiem co chcesz od karty HIS`a :] nie uwazam aby to byl ZŁOM. :?

ok no to co powiesz na to ? ; karta ma zaniazone taktowanie pamieci o 50mhz czyli 275/250 do tego sa to pamieci 5ns !!! i po przejsciu 3dsmarta mialey sporo ponad 50 c .. sprawdzane organoleptycznie i teraz mam slad na palcu nie no ale si eoparzylem ..kolejna sprawa ..oc w tej karcie ?? nie a co to jest oc ? zegar maz 300 a pamieci lepiej nie tykac bez radiatorow jakis kosmicznych ..wydajnosc w 3dmarku na tych samych ustawieniach co poprzednia karta stery tylko od nowa instalnolem nie wyciska 8k a na r9000 co zepsulem mialem 7600 a na tym calym hisie mam 7800 a karta ma jeszcze 128mb ramu !! jestem zawiedziony o i tv-out jest okropny ...poprostu na poprzedniej karcie moglem na tv rozczytac utwory w winampie a na tej widze tylko zielone kreski

co do tego ze to uszkodzenia nie podlega gwarancji to ja dobrze wiem ale mam nadzieje ze sie nie polapia :) a i po co dawali taki mocny klej :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...