Skocz do zawartości
luk1984

wyszły ATI Catalyst 3.5

Rekomendowane odpowiedzi

A może nie jest tak źle? U mnie na tym co poniżej (bez kręcenia karty)wynik 3dmark 2001 skoczył z 16020 na 16 276, a w 3dmark 03 z 5043 na 5091. Collin śmiga, Unreal 2003 i 2 również, Chrome zadowolony. Ja również.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może nie jest tak źle? U mnie na tym co poniżej (bez kręcenia karty)wynik 3dmark 2001 skoczył z 16020 na 16 276, a w 3dmark 03 z 5043 na 5091. Collin śmiga, Unreal 2003 i 2 również, Chrome zadowolony. Ja również.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widze problem dotyczy chyba tylko r 9100 , u mnie na tym co ponizej wszystko dziala w tym i CS w 3D 2k03 spadek z 4447 na 4417 raptem 30 pt. ale z tego co gdzies przeczytalem w sterach 3.5 jest spory wzrostw odniesieniu do Open GL wiec zostaje przy tym bo do CS-a mi sie to przyda 8)

Cza czekac na Omegi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, tworca Catalystow wkoncu przemowil :)

Ok here it goes.

We messed up and forgot the chip ID for the 9100 in the driver. This was a very bad move on our part and I am working to get a hot fix/patch issued as soon as possible.

If you have this problem you can either

1) Stick to an older CATALYST

2) Do as people recommend in this thread and use the old OGL part of CAT3.4 in the 3.5 set

I appologize for the oversight and promise to do everything possible to give you 9100 owners a CAT 3.5 set as soon as humanly possible (To speed it up this hot fix will not be WHQL certified but you can be assured it will be just as good as certified)

I bow my head humbly and ask for forgiveness :(

chyba nie trzeba tlumaczyc ;)

a problem oficjalnie wystepuje z Radkami 9100 i bedzie do niego wypuszczona latka

no to juz nie moge sie doczekac :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepsze sa beta 3.5

W 3d marq 2001 wynin taki sam a przy aax2 2000 wiecej

A w 3dM2003 z 1300 na 1500.....

i zadnych problemów.... ja zostaje przy beta 3.5 do czasoo omeg... a potem sie zobaczy :D

burro, mozesz mi podeslac na skrzynie plik atioglxx.dl_ z tych Beta 3.5 :?:

z gory dzieki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

burro, nie fatyguj sie jesli co ;)

kumpel zdarzyl Cie wyreczyc :)

a jesli juz komus nie dziala OpenGL w Cat 3.5, a chce zeby dzialal to proponuje zainstalowac je (Cat 3.5), ale...

... z OpenGL'em z Cat 3.5 BETA

u mnie jak narazie w takiej postaci smiga :D

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

haha, juz jestem spowrotem na 3.4, ale z OpenGL 3.5 Beta

nawet pod Direct3D (3.5) zauwazylem jakies krzaczki :x blednie wyswietla grafe :?

ale z OpenGL juz lepiej (ten z 3.5 Beta), najwyrazniej tylko za niego sie wzieli chlopaki z ATI :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dobra rade dla wlascicieli 9100 ,przeflasciach!cie to na 8500 od ati (ew. z poprawionymi zegarami) i sporo problemow wam zniknie :) ,ja niemialem wiekszych klopotow od 3.0 bodajze ,w 3.4 zauwazylem spory wzrost wydajnosci (z AA i ANISO) oraz ostrzejsze tekstury wiec niema co przesadzac ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja powiem tak ze i tak najlepsze beda omego ..pewnie juz za kilka dni beda w sieci

Świeta racja, ja też czekam na Omegi. A według mych obliczeń :-D powinny się ukazać gdzieś około piątku-soboty.

popatrzec co znalazlem ..podoba mi sie to

A prawdopodobnie siłą uzyska zaprzestanie powstawania driverów od Omega. Panom z NVIDIA bardzo się nie podoba, że ktoś grzebie w kodzie ich sterowników. Omega został pod groźbą konsekwencji prawnych zmuszony do usunięcia sterowników i logo NVIDIA ze swojej strony www. Sterowniki Omega dla kart NVIDIA już nie powstaną. Ciekawą postawę przyjeła firma ATi Technologies Inc. U nich Omega należy do CATALYST Beta Testing Program i są bardzo zadowoleni z jego współpracy. Udało im się osiągnąć porozumienie, że sterowniki oficjalne i Omega będą wypuszczane o tym samym czasie dzięki czemu użytkownik końcowy będzie miał wolny wybór. Twierdzą, że alternatywa dla Catalyst jest bardzo dobrą rzeczą. Dodatkowo dziękują Omega za wspieranie społecznośc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

popatrzec co znalazlem ..podoba mi sie to

A prawdopodobnie siłą uzyska zaprzestanie powstawania driverów od Omega. Panom z NVIDIA bardzo się nie podoba, że ktoś grzebie w kodzie ich sterowników. Omega został pod groźbą konsekwencji prawnych zmuszony do usunięcia sterowników i logo NVIDIA ze swojej strony www. Sterowniki Omega dla kart NVIDIA już nie powstaną. Ciekawą postawę przyjeła firma ATi Technologies Inc. U nich Omega należy do CATALYST Beta Testing Program i są bardzo zadowoleni z jego współpracy. Udało im się osiągnąć porozumienie, że sterowniki oficjalne i Omega będą wypuszczane o tym samym czasie dzięki czemu użytkownik końcowy będzie miał wolny wybór. Twierdzą, że alternatywa dla Catalyst jest bardzo dobrą rzeczą. Dodatkowo dziękują Omega za wspieranie społecznośc

I bardzo dobrze .... niech się teraz nVidiowcy martwią, że nie mają Omeg ;-), a nam pozostaje czekać na Omegi wyprodukowane na podstawie Catalyst 3.5. :-D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytajcie to :D :

NVIDIA prawdopodobnie siłą uzyska zaprzestanie powstawania driverów od Omega. Panom z NVIDIA bardzo się nie podoba, że ktoś grzebie w kodzie ich sterowników. Omega został pod groźbą konsekwencji prawnych zmuszony do usunięcia sterowników i logo NVIDIA ze swojej strony www. Sterowniki Omega dla kart NVIDIA już nie powstaną. Ciekawą postawę przyjeła firma ATi Technologies Inc. U nich Omega należy do CATALYST Beta Testing Program i są bardzo zadowoleni z jego współpracy. Udało im się osiągnąć porozumienie, że sterowniki oficjalne i Omega będą wypuszczane o tym samym czasie dzięki czemu użytkownik końcowy będzie miał wolny wybór. Twierdzą, że alternatywa dla Catalyst jest bardzo dobrą rzeczą. Dodatkowo dziękują Omega za wspieranie społeczności ATi.

(www.nvidia.pl)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytajcie to :D :

NVIDIA prawdopodobnie siłą uzyska zaprzestanie powstawania driverów od Omega. Panom z NVIDIA bardzo się nie podoba, że ktoś grzebie w kodzie ich sterowników. Omega został pod groźbą konsekwencji prawnych zmuszony do usunięcia sterowników i logo NVIDIA ze swojej strony www. Sterowniki Omega dla kart NVIDIA już nie powstaną. Ciekawą postawę przyjeła firma ATi Technologies Inc. U nich Omega należy do CATALYST Beta Testing Program i są bardzo zadowoleni z jego współpracy. Udało im się osiągnąć porozumienie, że sterowniki oficjalne i Omega będą wypuszczane o tym samym czasie dzięki czemu użytkownik końcowy będzie miał wolny wybór. Twierdzą, że alternatywa dla Catalyst jest bardzo dobrą rzeczą. Dodatkowo dziękują Omega za wspieranie społeczności ATi. 

(www.nvidia.pl)

czy ty czytac umiesz (bez obrazy) popatrz kilka postow wyzej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ATi wypuściło dwie łatki do swoich nowych sterowników ATi Catalyst 3.5. Pierwsza z nich zajmuje się problemem w grze Neverwinter Nights objawiającym się złym wyświetlaniem tekstur. Druga natomiast dodaje obsługę OpenGL dla kart graficznych z Radeon 9100. Można również pobrać sterowniki zawierające oba uaktualnienia już w sobie. Są one wersją wielojęzykową ale nie posiadającą certyfikatu WHQL.

http://www.ati.com/support/infobase/4229.html - do gry

http://www.ati.com/support/infobase/4232.html do opengl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi