Skocz do zawartości
jajcek

Co wybrac ??? Ati Radeon 9100 czy 9000 ? 128MB czy 64MB ??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam zamiar kupic nowa karte graficzna ATI.

Problem w tym ze nie wiem jaki model wybrac.

- Radeon 9000 64MB DDR --- cena 319zl

- Radeon 9000 128MB DDR --- cena 349zl - na ta karte bylem zdecydowany lecz wyczytal na forum ze lepiej kupic karte 64MB poniewaz ma szybsze pamieci, aczkolwiek z drugiej strony roznica w cenie jest mala a 64MB a 128MB wydaje mi sie spora roznica

Do tego dochodzi jeszcze 1 mozliwosc:

- Saphire Radeon 9100 64MB 250/230Mhz ---- cena 339zl.

Ktora z powyzszych kart najlepiej sie kreci ?

Prosze o pomoc w wyborze.

Z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest taka zasada na tym forum, w której najpierw szukasz w poprzednich tematach, a pozniej zakladasz nowy topic. W tym przypadku powinienes poszukac, bo bylo mnostwo o tym na forum.

Ale jako, ze jestes nowy to Ci pomoge. Z tych, co wymieniles to najlepszym wyborem bedzie Sapphre Radeon 9100 64 Mb, sam ostatnio kupilem taka i sprawuje sie bardzo dobrze. Kreci sie 275/275 baz dodatkowego chlodzenia.

Pozdro,

Fredziu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jasne ze kup 9100, zapom,nij o 128mb pamieci w tak slabej karcie jak 9000 wogole nie przydatne, nie bedziesz przeciez na niej gral w gry w rozdzielczosci 1280 lub 1600, bo do tego za slaby ma silnik graficzny - to jest przydatne w kartach od 9500pro w gore

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam że tak się wcinam w temat ale czy płaca się kupno radosława 9100 Power Color oczywiście 128 bitowego, właśnie nie wiem czy pełnego czy wersję L, 64 megową za 2 paczki, bez gwary? użytkowanego 6 miechów? :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam że tak się wcinam w temat ale czy płaca się kupno radosława 9100 Power Color oczywiście 128 bitowego, właśnie nie wiem czy pełnego czy wersję L, 64 megową za 2 paczki, bez gwary? użytkowanego 6 miechów? :roll:

jak to bez gwarancji 6 miesiecznego,jeszcze 18 miesiecy zostalo

w sumie to sie oplaca za 200pln,ale ta gwarancja musi byc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak to bez gwarancji 6 miesiecznego,jeszcze 18 miesiecy zostalo

w sumie to sie oplaca za 200pln,ale ta gwarancja musi byc

No tak się składa że właściciel, nie wiem jakim sposobem zgubił pudełko z ceną, jakaś przeprowadzka czy coś :D :lol: :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgubil pudelko i dowod zakupu,dobre

troche duze ryzyko jak na moj gust ,karta moze byc trefna ,albo to tylko zbieg okolicznosci

jak chcesz to ryzykuj

Nie ma problemu to znajomy, może mi go wypożyczyć do domu na sprawdzenie, chyba go wezmę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...