elDildo Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2013 (edytowane) Witam. Mam zamiar kupić dysk SSD do komputera o parametrach: Płyta Główna: GIGABYTE GA-H61M-D2-B3 socet 1155 Procesor: Intel Core i3 2x3,10GHz 2110 Ram: 4GB ddr3 1333 predkość Grafika: GeForce GTX550TI Chodzi mi po głowie dysk ssd: http://www.camino.pl/hdd-solid-state-drive-2-5-quot-120gb-ssd-hyperx-3k-kingston,twr,60519.html lub Kingston V300 120 GB. Bardziej przekonany jestem do Hyperx 3k kinkston. Do komputerka chce dokupić jeszcze raz tyle ramu co mam teraz, by ładnie śmigał na Dual channelJeśli macie jakieś propozycje lub inne opcje proszę o komentarze. Pozdrawiam Edytowane 30 Września 2013 przez elDildo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2013 Dokładanie ramu nie ma sensu , chyba że robisz coś ramożernego , dual channel nic nie daje .Co do SSD - to Kingstony sobie odpuść , z tanich SSD najlepszym wyborem jest Plextor M5S 128GB za 379 zł z morele.net . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2013 daj sobie siana z tym shitem na sandforce (kingstone) tu masz piękną aukcję z wysyłką gratis na plextora http://allegro.pl/dysk-ssd-plextor-m5s-128gb-sataiii-520mb-s-36m-gw-i3557268628.html firma pewna reklamacje bezproblemowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elDildo Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2013 Ogólnie gram trochę w gierki :) typu CS : GO i Lineage 2. Co do tego plextora to ma słabsze parametry od tego kingstona, czy mi się wydaje ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2013 Plextor ma ponad 2x wolniejszy zapis , odczyt na większy .W codziennym użytkowaniu 2x mniejszy zapis nie będzie tak dotkliwy , o szybkości SSD nie decyduje prędkość zapisu / odczytu . Polecam ten SSD bo jest oparty o dużo mniej zawodny kontroler niż Kingston , obecnie mało który dysk z kontrolerem SandForce ma rację bytu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2013 A jakby patrzeć przez pryzmat gier. Bo zamierzam kupić taki głównie pod gry. Chciałbym tam też wrzucić Steam'a ze wszystkimi grami i modami (ponad 60 GB). Sporo małych plików. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2013 Samsung Evo/ Plextor M5S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elDildo Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2013 (edytowane) Ale patrzmy na ceny max 400 zł ... http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/dyski-ssd-polecane.html Edytowane 30 Września 2013 przez elDildo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2013 No Plextor m5s przecież poniżej 400zł kosztuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elDildo Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2013 No tak tak, ale wydaje mi sie ze wole tego samsunga, Bardziej znana mi firma ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2013 (edytowane) daj sobie siana z tym shitem na sandforce (kingstone) tu masz piękną aukcję z wysyłką gratis na plextora http://allegro.pl/dysk-ssd-plextor-m5s-128gb-sataiii-520mb-s-36m-gw-i3557268628.html firma pewna reklamacje bezproblemowe Jeśli już to kupować to raczej nie na aukcji w tym serwisie sprzedażowym, tylko bezpośrednio na neo24.pl - zawsze wychodzi lekko taniej (chyba że większy zysk ma się z bezprowizyjnej płatności karta naturalnie). Edytowane 30 Września 2013 przez adashi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elDildo Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2013 a i jeszcze jedno, to dokpywać Ram czy dać sobie spokój ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2013 A co takiego robisz na komputerze że chcesz dokładać ramu? Wszystkie dyski o których mówimy są poniżej 400zł, jak będziesz patrzył na strony typu benchmark to daleko nie zajedziesz ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...