und3r Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 ...The Machinist...Przypomniało mi sie jeszcze a propos aktorów - Christian Bale :) Warto obejrzeć: Za linią wroga (Behind Enemy Lines)?? Bo coś nie kojarzę a się zastanawiam czy się w niego zaopatrzyć :) Warto chociażby dla samej sceny zestrzelenia F-15 bodajże (a może to było F-14? Nie pamiętam...) - chyba najlepsza tego typu scena jaką widziałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Przeczytaj caly watek i wynotuj sobie filmy, ktore byly polecane przez duza ilosc uzytkownikow (w celu zwiekszenia prawdopodobienstwa, ze film Ci sie spodoba :D ) Z tych w miare nowych polecam The Machinist, Ray i Hotel Ruanda The Machinist - straszny gniot jak dla mnie - film mi sie nie spodobal. Ray - przecietny Hotel Ruanda - bdb film ! Polecam ! 9/10. Ogladal ktos moze Hostel ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Crosis 1987549[/snapback] Ogladal ktos moze Hostel ??? Cofnij się na stronę 114. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Widze ze dosyc zbierzne sa te opinie - musze zobaczyc bo pachnie mi bdb filmem - moge sie mylic - zobaczymy :) Po obejrzeniu zapowiedzi i poczytaniu na temat tego filmu, strasznie sie na niego napalilem. A tym bardziej ze jest oparty na faktach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 (edytowane) A Harveya Keitela kojarzę chociażby z Pulp Fiction (Mr. Wolf) i From dusk till dawn. Cofnij się na stronę 114. to dorzuc apropos Kaitela jeszcze obowiązkowo do obejrzenia "Zły Porucznik" - to jego najlepszy film Edytowane 1 Marca 2006 przez bartezjusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 (edytowane) Harvey Keitel byl niezly w Reservoir Dogs - swietny film polecam. Wracajac do aktorow to nalezy tez wspomniec o Steve'ie Buscemi. Przewaznie gra role drugoplanowe lecz przewaznie sa na tyle charakterystyczne, ze zapadaja nam na dlugo w pamieci np. te z Desperado, Fargo, Coffee and Cigarettes czy Con Air. EDIT Przypomnialy mi sie tez dwa filmy, ktore dawno temu ogladalem i sa warte polecenia. Pierwszy to Sleepy Hollow, a drugi to Hearts in Atlantis. Edytowane 1 Marca 2006 przez Rafael Santi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Przypomnialy mi sie tez dwa filmy, ktore dawno temu ogladalem i sa warte polecenia. Pierwszy to Sleepy Hollow, a drugi to Hearts in Atlantis.Sleepy Hollow - świetny, Johnny Depp vs. Christopher Walken, trzeba zobaczyć. Warto chociażby dla samej sceny zestrzelenia F-15 bodajże (a może to było F-14? Nie pamiętam...) - chyba najlepsza tego typu scena jaką widziałem. To był F/A-18F Superhornet jeśli chodzi o ścisłość B), a efekty specjalne w czasie lotu i w scenie zestrzelenia faktycznie rewelacyjne, Gwiezdne Wojny mogą się schować. Owen Wilson zagrał b. dobrze, IMO to była jego najlepsza rola dotychczas, On jest aktorem typowo komediowym, ale w Behind Enemy Lines zagrał naprawdę na wysokim poziomie. Słyszeliście że kręcą nową wersję Miami Vice? Główne role mają zagrać Colin Farrell i Jamie Foxx, a reżyserem jest Michael Mann (ten od Gorączki i Zakładnika, mój ulubiony reżyser obok Camerona) , już mi się podoba. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Słyszeliście że kręcą nową wersję Miami Vice? Główne role mają zagrać Colin Farrell i Jamie Foxx, a reżyserem jest Michael Mann (ten od Gorączki i Zakładnika, mój ulubiony reżyser obok Camerona) , już mi się podoba. :DWedług mnie Michael Mann najlepiej pokazuje miasto ze wszystkich reżyserów. Genialnie kadruje (kamera z tyłu samochodu oraz oryginalne zbliżenia na twarz) wprowadza kolor oraz klimat muzyczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Przypomniało mi sie jeszcze a propos aktorów - Christian Bale :) Warto chociażby dla samej sceny zestrzelenia F-15 bodajże (a może to było F-14? Nie pamiętam...) - chyba najlepsza tego typu scena jaką widziałem. To byl F/A-18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilou Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Widze ze dosyc zbierzne sa te opinie - musze zobaczyc bo pachnie mi bdb filmem - moge sie mylic - zobaczymy :) Po obejrzeniu zapowiedzi i poczytaniu na temat tego filmu, strasznie sie na niego napalilem. A tym bardziej ze jest oparty na faktach. przepraszam bardzo, ale co jest oparte na faktach? Hostel? Nie bądź śmieszny, prosze. Na faktach to opara jest "Rozpacz Saszki nad traktorem". ale nie Hostel... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Wspomniałeś o Steve Buscemi'm - też we "Wściekłych psach (Reservoir Dogs) grał... nikt chyba nie wspomniał o Joe Pesci'm...niezapomniana kreacja w "Chłopcach z ferajny"... i jako Leo Getz partnerując Melowi Gibsonowi i Dannemu Gloverovi w "Zabójczych broniach" :P (za tą rolę go polubiłem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 przepraszam bardzo, ale co jest oparte na faktach? Hostel? Nie bądź śmieszny, prosze. Na faktach to opara jest "Rozpacz Saszki nad traktorem". ale nie Hostel... :mur: Wiesz ja smieszny z reguly nie jestem ;) Zalezy w jakich sytuacjach :D Najwidoczniej pisza bzdury w ulotkach ktore przeczytalem u kumpla (przyniesione z kina). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nightstalker Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 THE MACHINIST - nieźle pokręcony filmik, ale polecam... The Jacked - jeszcze bardziej zakręcony, podobny do efektu motyla, super film! Domino - akcja, akcja i jeszcze raz akcja ! :] Gone in 60 Seconds ( 1974 ) - KLASYKA ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 To byl F/A-18To był F/A-18F Superhornet jeśli chodzi o ścisłość :P :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilou Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Wiesz ja smieszny z reguly nie jestem ;) Zalezy w jakich sytuacjach :D Najwidoczniej pisza bzdury w ulotkach ktore przeczytalem u kumpla (przyniesione z kina). No tak, też o tym czytałem, na filmwebie również jest wzmianka, ale ani reżyser, ani Tarantino nie byli pewni czy rzeczywiście taka historia miała miejse. A jak sam sie przekonasz miejsca mieć nie mogła, a przynajmniej ja sobie tego nie wyobrażam. Ot, zwykły, naciągany scenariusz. A te "fakty" to pospolita propaganda, bo to tak ładnie brzmi... oparty na faktach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 (edytowane) Słyszeliście że kręcą nową wersję Miami Vice? Główne role mają zagrać Colin Farrell i Jamie Foxx, a reżyserem jest Michael Mann (ten od Gorączki i Zakładnika, mój ulubiony reżyser obok Camerona) , już mi się podoba. :D Mann jest switnym rezyserem, jednak jakos watpie w jego talent komediowy. Facet nigdy takich filmow nie krecil. A Miami Vice w 100% na powaznie... :unsure: Nie mowie, ze moze byc kiepski, ale podchodze z rezerwa... Trailer Miami Vice. Silent Hill No nie powiem, moze byc lepsze od tych wszystkich Doom'ów i Resident'ów. Klimat jak na razie trailer trzyma... :) Tylko dlaczego w horrorach ostatnio ciagle glownymi bohaterkami sa kobiety... Edytowane 1 Marca 2006 przez q-b-a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 Michael Mann w serialu Miami Vice był producentem, lecz również wyreżyserował pare niezłych odcinków. C do filmu można być spokojnym. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 No tak, też o tym czytałem, na filmwebie również jest wzmianka, ale ani reżyser, ani Tarantino nie byli pewni czy rzeczywiście taka historia miała miejse. A jak sam sie przekonasz miejsca mieć nie mogła, a przynajmniej ja sobie tego nie wyobrażam. Ot, zwykły, naciągany scenariusz. A te "fakty" to pospolita propaganda, bo to tak ładnie brzmi... oparty na faktach. To masz jakieś dziwne informacje... Podaj mi źródło w którym wyczytałeś że Tarantino ani reżyser nie byli pewni czy to miało miejsce... Bo z wywiadu dla MTV udzielonego przez Tarantino wynikało całkiem coś innego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sialala Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 No tak, też o tym czytałem, na filmwebie również jest wzmianka, ale ani reżyser, ani Tarantino nie byli pewni czy rzeczywiście taka historia miała miejse. A jak sam sie przekonasz miejsca mieć nie mogła, a przynajmniej ja sobie tego nie wyobrażam. Ot, zwykły, naciągany scenariusz. A te "fakty" to pospolita propaganda, bo to tak ładnie brzmi... oparty na faktach. A widziales "Fargo"? Na poczatku jest taki ladny tekst: "Film ten jest oparty na faktach. Z uwagi na szacunek dla ofair, zmieniono imiona i nazwiska bohaterow, reszte pozostawiajac bez zmian." - czy cos w tym rodzaju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Warto chociażby dla samej sceny zestrzelenia F-15 bodajże (a może to było F-14? Nie pamiętam...) - chyba najlepsza tego typu scena jaką widziałem. ...pikne, prawda, ale jak dla mnie to w tym temacie nic nie przebije 9 Kompanii - dotarł ktoś tutaj do tego filmu?? Wiadomo coś o wydaniu go u nas na dvd?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 (edytowane) ...pikne, prawda, ale jak dla mnie to w tym temacie nic nie przebije 9 Kompanii - dotarł ktoś tutaj do tego filmu?? Wiadomo coś o wydaniu go u nas na dvd??Właśnie wczoraj oglądałem 9-ya rota :P - film owszem, dobry, ale nazywanie go "najlepszym filmem wojennym" to przesada. Po prostu dobry film :) . Daję 8/10. Z filmów opartych na faktach oglądałem jeszcze ostatnio Egzorcyzmy Emily Rose i też mi sie podobał. Wiernie opisuje historię procesu - poza miejscem akcji (w rzeczywistości wydarzenia te miały miejsce w Niemczech) nie zauważyłem jakichś poważniejszych przekłamań. 8/10. Edytowane 2 Marca 2006 przez und3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilou Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 To masz jakieś dziwne informacje... Podaj mi źródło w którym wyczytałeś że Tarantino ani reżyser nie byli pewni czy to miało miejsce... Bo z wywiadu dla MTV udzielonego przez Tarantino wynikało całkiem coś innego... O prosze, daleko szukać nie trzeba: http://hostel.filmweb.pl/Hostel,%282005%29...ities,id=242721 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Różowa pantera,- zajebista komedia warto iśc do kina :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Citizen Kane dzisiaj na tvp1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 (edytowane) O prosze, daleko szukać nie trzeba: 1990795[/snapback] Citizen Kane dzisiaj na tvp1 Trzeba dodać że bardzo ciężki film i nie dla każdego... Edytowane 2 Marca 2006 przez mak777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 ja bym nie wierzyl we wszystko co mowi Tarantino ;P po zgarnieciu laurów za cudze dzielo (Pulp Fiction)... a z reszta kogo to obchodzi czy to mialo faktycznie miejsce czy nie, wazne ze film dobry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ecuadoo Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Obejrzalem wczoraj Hostel - tragedia - ten film to klasyczny gniot, nieudana kopia Saw - moja ocena to 3/10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 (edytowane) Chaos - chyba najbardziej "dorosła" rola Stathama... Ostatnio miałem dość nudnych sensacji, thrillerów, filmów akcji... A Statham pozwolił mi uwierzyć w dobre kino tego typu... Porządny kawałek filmu, bdb. gra aktorska (nawet Snipes dał czadu). Więcej nie będe pisał, standartowo jednym przypadnie do gustu inni powiedzą że średni... Ale w ostatnie pół roku chyba nie było lepszego filmu w takich klimatach... Ocena 8+/10 Ocena gry Stathama 9+/10 EDIT P.S. Co to za kawałek z początku i z końca filmu? Stawiam piwo temu kto mi powie!! Iście genialna kompozycja!! Edytowane 3 Marca 2006 przez mak777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nieo Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 SYRIANA Co łączy przemysł naftowy i USA??? Pieniądze rzecz jasna. Film o łapówkarstwie, kumoterstwie i powiązaniach w świecie polityki. Film jest bardzo ciekawy, trzyma w napięciu do ostatniej chwili i ma zakończenie skłaniające nieco do refleksji. 8/10 PLATOON Wizja wojny wg. Olivier'a Stone'a. Może nie ogląda się go zbyt przyjemnie, ale Ci, którym marzy się wojsko i wojna, powinni go bezapelacyjnie zobaczyc. 7/10 KING KONG Każdy chyba juz widział?! Za długi............ Co tu więcej gadać, nic rewelacyjnego. Troche fajerwerków... 6/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilou Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Obejrzalem wczoraj Hostel - tragedia - ten film to klasyczny gniot, nieudana kopia Saw - moja ocena to 3/10. A nie mówiłem? B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...