Skocz do zawartości
kucyk

Filmy - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

...The Machinist...

Przypomniało mi sie jeszcze a propos aktorów - Christian Bale :)

Warto obejrzeć:

Za linią wroga (Behind Enemy Lines)?? Bo coś nie kojarzę a się zastanawiam czy się w niego zaopatrzyć :)

Warto chociażby dla samej sceny zestrzelenia F-15 bodajże (a może to było F-14? Nie pamiętam...) - chyba najlepsza tego typu scena jaką widziałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytaj caly watek i wynotuj sobie filmy, ktore byly polecane przez duza ilosc uzytkownikow (w celu zwiekszenia prawdopodobienstwa, ze film Ci sie spodoba :D )

Z tych w miare nowych polecam The Machinist, Ray i Hotel Ruanda

The Machinist - straszny gniot jak dla mnie - film mi sie nie spodobal.

Ray - przecietny

Hotel Ruanda - bdb film ! Polecam ! 9/10.

Ogladal ktos moze Hostel ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze ze dosyc zbierzne sa te opinie - musze zobaczyc bo pachnie mi bdb filmem - moge sie mylic - zobaczymy :)

Po obejrzeniu zapowiedzi i poczytaniu na temat tego filmu, strasznie sie na niego napalilem. A tym bardziej ze jest oparty na faktach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Harveya Keitela kojarzę chociażby z Pulp Fiction (Mr. Wolf) i From dusk till dawn.

Cofnij się na stronę 114.

to dorzuc apropos Kaitela jeszcze obowiązkowo do obejrzenia "Zły Porucznik" - to jego najlepszy film

Edytowane przez bartezjusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Harvey Keitel byl niezly w Reservoir Dogs - swietny film polecam.

Wracajac do aktorow to nalezy tez wspomniec o Steve'ie Buscemi. Przewaznie gra role drugoplanowe lecz przewaznie sa na tyle charakterystyczne, ze zapadaja nam na dlugo w pamieci np. te z Desperado, Fargo, Coffee and Cigarettes czy Con Air.

EDIT

Przypomnialy mi sie tez dwa filmy, ktore dawno temu ogladalem i sa warte polecenia. Pierwszy to Sleepy Hollow, a drugi to Hearts in Atlantis.

Edytowane przez Rafael Santi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypomnialy mi sie tez dwa filmy, ktore dawno temu ogladalem i sa warte polecenia. Pierwszy to Sleepy Hollow, a drugi to Hearts in Atlantis.

Sleepy Hollow - świetny, Johnny Depp vs. Christopher Walken, trzeba zobaczyć.

Warto chociażby dla samej sceny zestrzelenia F-15 bodajże (a może to było F-14? Nie pamiętam...) - chyba najlepsza tego typu scena jaką widziałem.

To był F/A-18F Superhornet jeśli chodzi o ścisłość B), a efekty specjalne w czasie lotu i w scenie zestrzelenia faktycznie rewelacyjne, Gwiezdne Wojny mogą się schować.

Owen Wilson zagrał b. dobrze, IMO to była jego najlepsza rola dotychczas, On jest aktorem typowo komediowym, ale w Behind Enemy Lines zagrał naprawdę na wysokim poziomie.

Słyszeliście że kręcą nową wersję Miami Vice? Główne role mają zagrać Colin Farrell i Jamie Foxx, a reżyserem jest Michael Mann (ten od Gorączki i Zakładnika, mój ulubiony reżyser obok Camerona) , już mi się podoba. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słyszeliście że kręcą nową wersję Miami Vice? Główne role mają zagrać Colin Farrell i Jamie Foxx, a reżyserem jest Michael Mann (ten od Gorączki i Zakładnika, mój ulubiony reżyser obok Camerona) , już mi się podoba. :D

Według mnie Michael Mann najlepiej pokazuje miasto ze wszystkich reżyserów. Genialnie kadruje (kamera z tyłu samochodu oraz oryginalne zbliżenia na twarz) wprowadza kolor oraz klimat muzyczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przypomniało mi sie jeszcze a propos aktorów - Christian Bale :)

To byl F/A-18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze ze dosyc zbierzne sa te opinie - musze zobaczyc bo pachnie mi bdb filmem - moge sie mylic - zobaczymy :)

Po obejrzeniu zapowiedzi i poczytaniu na temat tego filmu, strasznie sie na niego napalilem. A tym bardziej ze jest oparty na faktach.

przepraszam bardzo, ale co jest oparte na faktach? Hostel?

Nie bądź śmieszny, prosze.

Na faktach to opara jest "Rozpacz Saszki nad traktorem". ale nie Hostel... :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wspomniałeś o Steve Buscemi'm - też we "Wściekłych psach (Reservoir Dogs) grał...

nikt chyba nie wspomniał o Joe Pesci'm...niezapomniana kreacja w "Chłopcach z ferajny"...

i jako Leo Getz partnerując Melowi Gibsonowi i Dannemu Gloverovi w "Zabójczych broniach" :P (za tą rolę go polubiłem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przepraszam bardzo, ale co jest oparte na faktach? Hostel?

Nie bądź śmieszny, prosze.

Na faktach to opara jest "Rozpacz Saszki nad traktorem". ale nie Hostel... :mur:

Wiesz ja smieszny z reguly nie jestem ;) Zalezy w jakich sytuacjach :D

Najwidoczniej pisza bzdury w ulotkach ktore przeczytalem u kumpla (przyniesione z kina).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz ja smieszny z reguly nie jestem ;) Zalezy w jakich sytuacjach :D

Najwidoczniej pisza bzdury w ulotkach ktore przeczytalem u kumpla (przyniesione z kina).

No tak, też o tym czytałem, na filmwebie również jest wzmianka, ale ani reżyser, ani Tarantino nie byli pewni czy rzeczywiście taka historia miała miejse. A jak sam sie przekonasz miejsca mieć nie mogła, a przynajmniej ja sobie tego nie wyobrażam. Ot, zwykły, naciągany scenariusz. A te "fakty" to pospolita propaganda, bo to tak ładnie brzmi... oparty na faktach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mann jest switnym rezyserem, jednak jakos watpie w jego talent komediowy. Facet nigdy takich filmow nie krecil. A Miami Vice w 100% na powaznie... :unsure: Nie mowie, ze moze byc kiepski, ale podchodze z rezerwa...

Trailer Miami Vice.

Silent Hill

No nie powiem, moze byc lepsze od tych wszystkich Doom'ów i Resident'ów. Klimat jak na razie trailer trzyma... :) Tylko dlaczego w horrorach ostatnio ciagle glownymi bohaterkami sa kobiety...

Edytowane przez q-b-a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, też o tym czytałem, na filmwebie również jest wzmianka, ale ani reżyser, ani Tarantino nie byli pewni czy rzeczywiście taka historia miała miejse. A jak sam sie przekonasz miejsca mieć nie mogła, a przynajmniej ja sobie tego nie wyobrażam. Ot, zwykły, naciągany scenariusz. A te "fakty" to pospolita propaganda, bo to tak ładnie brzmi... oparty na faktach.

To masz jakieś dziwne informacje... Podaj mi źródło w którym wyczytałeś że Tarantino ani reżyser nie byli pewni czy to miało miejsce... Bo z wywiadu dla MTV udzielonego przez Tarantino wynikało całkiem coś innego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość sialala

A widziales "Fargo"?

Na poczatku jest taki ladny tekst: "Film ten jest oparty na faktach. Z uwagi na szacunek dla ofair, zmieniono imiona i nazwiska bohaterow, reszte pozostawiajac bez zmian." - czy cos w tym rodzaju.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...pikne, prawda, ale jak dla mnie to w tym temacie nic nie przebije 9 Kompanii - dotarł ktoś tutaj do tego filmu?? Wiadomo coś o wydaniu go u nas na dvd??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...pikne, prawda, ale jak dla mnie to w tym temacie nic nie przebije 9 Kompanii - dotarł ktoś tutaj do tego filmu?? Wiadomo coś o wydaniu go u nas na dvd??

Właśnie wczoraj oglądałem 9-ya rota :P - film owszem, dobry, ale nazywanie go "najlepszym filmem wojennym" to przesada. Po prostu dobry film :) . Daję 8/10. Z filmów opartych na faktach oglądałem jeszcze ostatnio Egzorcyzmy Emily Rose i też mi sie podobał. Wiernie opisuje historię procesu - poza miejscem akcji (w rzeczywistości wydarzenia te miały miejsce w Niemczech) nie zauważyłem jakichś poważniejszych przekłamań. 8/10. Edytowane przez und3r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To masz jakieś dziwne informacje... Podaj mi źródło w którym wyczytałeś że Tarantino ani reżyser nie byli pewni czy to miało miejsce... Bo z wywiadu dla MTV udzielonego przez Tarantino wynikało całkiem coś innego...

O prosze, daleko szukać nie trzeba:

http://hostel.filmweb.pl/Hostel,%282005%29...ities,id=242721

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chaos - chyba najbardziej "dorosła" rola Stathama... Ostatnio miałem dość nudnych sensacji, thrillerów, filmów akcji... A Statham pozwolił mi uwierzyć w dobre kino tego typu... Porządny kawałek filmu, bdb. gra aktorska (nawet Snipes dał czadu). Więcej nie będe pisał, standartowo jednym przypadnie do gustu inni powiedzą że średni... Ale w ostatnie pół roku chyba nie było lepszego filmu w takich klimatach...

Ocena 8+/10

Ocena gry Stathama 9+/10

EDIT

P.S.

Co to za kawałek z początku i z końca filmu? Stawiam piwo temu kto mi powie!! Iście genialna kompozycja!!

Edytowane przez mak777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SYRIANA Co łączy przemysł naftowy i USA??? Pieniądze rzecz jasna. Film o łapówkarstwie, kumoterstwie i powiązaniach w świecie polityki. Film jest bardzo ciekawy, trzyma w napięciu do ostatniej chwili i ma zakończenie skłaniające nieco do refleksji. 8/10

PLATOON Wizja wojny wg. Olivier'a Stone'a. Może nie ogląda się go zbyt przyjemnie, ale Ci, którym marzy się wojsko i wojna, powinni go bezapelacyjnie zobaczyc. 7/10

KING KONG Każdy chyba juz widział?! Za długi............ Co tu więcej gadać, nic rewelacyjnego. Troche fajerwerków... 6/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi