Carson Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Nie wiem co komu polecasz i do czego porownujesz. Ja skonczylem temat... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 (edytowane) Jesli ktos lubi filmy typu "Trainspotting" czy "Requiem dla snu" to polecam Candy. Edit: zna ktos podobne jeszcze? Ale takie że nie odechce się po chwili ogladania. Z góry dzieki. Edytowane 17 Kwietnia 2009 przez Verter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 jakubowej, nie odmienilo mnie sie ;-)Tego, kto Jacob's Ladder przetlumaczyl na Drabina Jakubowa, nalezaloby wyslac na jakis przyspieszony kurs polskiego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Villentretenmerth Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Na następny wieczór już czekają Skazani na Shawshank - a wiążę duże nadzieję z pierwszakiem imdb ;] Obejrzyj. Mocny film. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Vicki Cristina Barcelona - Almodovar tak ciśnie i ciśnie z tej Penelope co tylko może od chyba 10-15 lat i wycisnąć nie może. Przyszedł Woody Allen i pokazał co ta aktorka potrafi. Świetna drugoplanowa rola tej aktorki. Scarlet Johanson również w pełnej krasie. Piękna, ponętna i świetnie gra. A film to po prostu typowy klimat Woodego Allena ale w najlepszym wydaniu. Dialogi majstersztyk, erotyka, namiętność i humor w jednym i niekłócącym się ze sobą związku. Sceneria Hiszpanii i samej Barcelony po prostu rozkoszna. Mam teraz marzenie zwiedzić Barcelonę. I tytułowa piosenka świetna. Ja jestem tym filmem zauroczony, moja żona również - 9/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Don't mess with the Zohan - o bogowie, o bogowie moi, trucizny! Rozumiem, że to miała być komedia, a nie paradokument wojenny, ale sprowadzanie konfliktu izraelsko-palestyńskiego do kwestii kłócących się jak baby na targu sklepikarzy z Nowego Jorku to jakaś totalna paranoja. Kilka gagów, które przy znieczuleniu mózgu etanolem mogą nawet bawić, ale na trzeźwo są ciężkie do przełknięcia bez krztuszenia i odpluwania flegmy. Jeśli śmieszy cię mentalny kał w rodzaju Akademii Policyjnej, będziesz ukontentowany. Zastanawiam się czasem, ile w Adamie Sandlerze jest aktorskiej gry we wcielaniu się w spedalonego Żyda, bo wychodzi mu to wyjątkowo autentycznie. 1/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Adam Sandler kiepskim aktorem zapewne jest ale przebłysk pokazał w "Click i robisz co chcesz". Spróbuj po tym filmie ocenić tego aktora. A "Nie zadzieraj z fryzjerem" jest filmem specyficznym i Akademii Policyjnej do niego jest tak daleko jak nieprzymierzając "Kolekcjonerowi kości" do "Milczenia owiec". Absurdalny humor może siąść wielu osobom, do których i ja się zaliczam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Adam Sandler kiepskim aktorem zapewne jest (...) http://www.filmweb.pl/f33325/Lewy+sercowy,2002 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Carousel (Director's Cut) krotki filmik, polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Dla ludzi, którzy kochają psy polecam "Marley i Ja". Mam takiego wariata ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Vicki Cristina Barcelona - Almodovar tak ciśnie i ciśnie z tej Penelope co tylko może od chyba 10-15 lat i wycisnąć nie może. Przyszedł Woody Allen i pokazał co ta aktorka potrafi. Świetna drugoplanowa rola tej aktorki. Scarlet Johanson również w pełnej krasie. Piękna, ponętna i świetnie gra. A film to po prostu typowy klimat Woodego Allena ale w najlepszym wydaniu. Dialogi majstersztyk, erotyka, namiętność i humor w jednym i niekłócącym się ze sobą związku. Sceneria Hiszpanii i samej Barcelony po prostu rozkoszna. Mam teraz marzenie zwiedzić Barcelonę. I tytułowa piosenka świetna. Ja jestem tym filmem zauroczony, moja żona również - 9/10 JA ten film zjadłem w 1 kawałku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Australia - ogląda się podobnie jak slumdoga czyli "pękna opowieść" ... polecam 8.5/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Piła V - po części trzeciej nie wierzyłem, że można jeszcze wycisnąć cokolwiek z pomysłu wyeksploatowanego niczym VW Gulf po siedemnastu dzwonach i dwudziestu trzech szczęśliwych właścicielach. Tfurcy mieli jednak inne zdanie, ale wyszło na moje - nie wycisnęli nic, zwłaszcza zaś nic, co miałoby choć krztynę sensu. Jest jakaś tam smętna akcja, jest ciągle-ten-sam-siwy-koleś-o-chrapliwym-głosie, są flaki i keczup (najtańszy jaki był w "Biedronce", bo wręcz razi sztucznością i konserwantami), acz misternej intrygi, śladów mizernej fabułki, czy choćby zmyślnych pułapek - brak. Percepcję tego znakomitego dzieła dodatkowo utrudnia fakt, że dwóch najważniejszych bohaterów jest do siebie fizycznie podobnych - ci faceci naprawdę wyglądają jak bracia albo co najmniej bliscy kuzyni. Prawa fizyki i biologii zostają zawieszone na solidnym kołku, a finał nie wyjaśnia niczego, bo na dobrą sprawę nie ma czego wyjaśniać. Nic, niczewo, nothing, null. 0/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 (edytowane) Zastanawiam się czasem, ile w Adamie Sandlerze jest aktorskiej gry we wcielaniu się w spedalonego Żyda, bo wychodzi mu to wyjątkowo autentycznie. 1/10 http://www.filmweb.pl/f275070/Zabić+wspomnienia,2007 Jeden z najlepszych filmów jakie widziałem... Edytowane 21 Kwietnia 2009 przez qba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 30 days of night - Krapowaty horror klasy G... 1/10 za hartnetta i duzo krwii ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2009 (edytowane) Sun cheung sau (Sniper) - film akcji klasy B, warto zobaczyć 7,5/10. Edytowane 21 Kwietnia 2009 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 30 days of night - Krapowaty horror klasy G... 1/10 za hartnetta i duzo krwii ;]Jak dla mnie nie bylo to takie zle 6,5/10 (przy czym 5/10 - oznacza dla mnie film przecietny ktory da sie ogladnac bez jakiejs przyjemnosci ale dla zabicia czasu) to w wypadku tego filmu nie było zle - podsumowaujac jak macie ochote na cos z wampirami i odrobiną mroku to da sie ogladnąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2009 (edytowane) The Uninvited - heh, a mogłem w tym czasie tłumaczyć ciekawy tekst :/ Film tragiczny nie był ale miałem wrażenie jakbym oglądał tani 'horror' serwowany przez polsat we wtorkową noc. Zlepek scen z innych filmów, które tam straszyły, a tutaj budziły śmiech (mamy więc i "I see dead people", powykręcanego pół człowieka/pół maszkarę; standardowo musi być "przerażająca" dziewczynka [ale bez długich, czarnych włosów! sic!]) i inne, które z pewnością skojarzycie o ile w ogóle do filmu usiądziecie. Dla mnie pozycja na seans gdy w domu nie ma niczego do zrobienia, a za oknem wali deszczem wtedy wyrzuty sumienia nie będą nas nękać. 5.5-6/10 i ani krzty więcej. Edytowane 23 Kwietnia 2009 przez LPKorn3324 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Hart`s War (Wojna Harta) - Dopiero na TVN wczoraj widziałem ten film. Super produkcja,bardzo dobry film - 8/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vENiZE Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zapaśnik (The Wrestler) - 9/10 Nie powalił mnie kolana, ale bardzo dobry film. Taki trochę jak American Beauty - z cyklu "Co się polepszy, to się pop13przy". Zaraz wesoły i smutny - życiowy. Wbrew tytułowi wrestling jest tylko dodatkiem do historii łamiącej mit amerykańskiego snu - polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Lat den ratte komma in - 9,5/10 2046 - 10/10 Reader - 8,5/10 Adams aebler -/10 ( w połowie skończyłem oglądać ) Na życzenie mogę rozwinąć swoją ocenę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 na życzenie :lol2: ... the hurt locker - film wyszedł trochę nijaki szczerze mówiąc takie mam odczucie. Z jednej strony jest na prawdę realistyczny, nie mamy tutaj rambo, który zamiata 15 arabów na sekundę na tle powiewającej flagi usa. Akcja jest żwawa, skupia się na wielu aspektach ale jak już napisałem filmowi brakuje tego czegoś, elementu, który pozwolił by mi zapamiętać film na dłuższy czas. Niestety mimo chęci nie mogę dać w mojej skali wyżej jak 7.5/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Villentretenmerth Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Last Of The Mohicans - 9+/10 Bardzo dobry film (można napisać z "przesłaniem"), + doskonała muzyka, szczerze polecam B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Visage Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Fighter In The Wind - 10/10 najlepszy film walki imho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2009 A wstyd sie pytać, ale oglądał ktoś może Szybko i Wściekle? Jakieś opinie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mothman Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2009 na życzenie :lol2:Właśnie... Może ktoś mógłby ustalić tutaj jakieś zasady? Bo potem mamy kwiatki typu: Zabili go i uciekł - 1500/10 I zero komentarza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Obcy vs Predator 2: z początku trochę nudą wiało ale potem jakoś się rozkręciło i było całkiem całkiem, można zobaczyć. 6/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2009 What Doesn't Kill You - dobry kryminał, oparty na faktach co jest dużym plusem jak dla mnie. Dwóch przyjaciół wykonuje drobne zlecenia tj kradzieże, wymuszenia itp. 8/10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Jesli ktos lubi filmy typu "Trainspotting" czy "Requiem dla snu" to polecam Candy.Kopia Requiem, niestety sporo słabsza (aktorstwo, zdjęcia, historia). Jednakże może kogoś odwiedzie od prób z heroiną ? » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - " sam nie wiem" Chociaż z drugiej strony kończy sie czymś w rodzaju happy end. Porównania do Trainspotting nie ma - inna liga aktorstwa glównie. ps. to IMO nie jest kwestia lubienia, bądź nie filmów "tego typu", to są dzieła poświęcone pewnym narkotykom .. oglądanie czegoś takiego ma boleć, niestety mnie nie boli jak widzę słabe aktorstwo itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 (edytowane) Bolt - 8/10 myslalem, że juz jestem za stary na bajki ogladajac ostatnie produkcje....jednak nie, tym bardziej jezeli mamy do czynienia z naprawde fajnym filmem. What Doesn't Kill You - 8/10 jezeli masz ochote na dobry dramat kryminalny to wlasnie na niego trafiłes - polecam. The Marine - 5,5/10 - obejrzalem z ciekawosci i nastawieniem na absolutny crap...okazalo sie ze nie jest tak zle. Film dostarczyl mi nawet niezlej rozrywki. Mamy tu wszystko co potrzebne w kinie akcji-efaktowne poscigi, wybuchy, wiadra łusek, dupeczki( te niestety nie odkryly sie dla widza) tytulowego drewnianego i niezniszczalnego marine, ktory ciosy gasnica dzielnie przyjmuje na twarz, flage amerykanska i ...terminatora.Film cieniutki ale smieszny i pełen akcji....moglo byc gorzej ;) czekam na 12 rounds. Edytowane 28 Kwietnia 2009 przez Yearman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...