leven Opublikowano 9 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2015 No to odszukaj sterownik, który działał poprawnie i go zainstaluj. Powinien się "podmienić" z obecnym. Próbowałeś tak ? Później wyłącz autoaktualizacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2015 :lol2: nadal 30%. Idę na rekord [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Aktualizujesz jaką kompilację do jakiej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2015 10041 do 10049 na Turionie X2 z 2GB RAM i jakimś starym HDD. Zabawka do poznania W10TP. Zaskakujące jak długo to trwa - ani nie jedzie po HDD ani nie leci po RAM/CPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2015 (edytowane) Może zdecydujesz się na świeżą instalkę ? Wyżej masz ISO 10049 PL X64. EDIT: zaraz... właśnie wyszedł build 10056 :) Daj mi trochę czasu, to wrzucę ISO, tylko koledzy z forum Winclub zalinkują :P EDIT: paczkę spolszczenia do 10056 już mam, czekam na ISO systemu. Edytowane 10 Kwietnia 2015 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2015 (edytowane) Wiem że szybciej będzie nowy build na czysto ale teraz wzięła nade mną górę ciekawość [; Edytowane 10 Kwietnia 2015 przez Orgiusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2015 (edytowane) Nowy build WIN10 X64 10056 EN ISO + spolszczenie:System: https://mega.co.nz/#!Hl4DFKhI!HmIr42FjehqQtJfhhIELkrcMtKBtMgrwFUhZMh-u5Q0Spolszczenie: http://przeklej.org/file/oF7zYe/pl-pl.7z Spolszczenie wykonać należy jak w tym poradniku: http://www.morfiblog.pl/2012/09/15/jak-calkowicie-spolszczyc-windows-8-rtm/ Edytowane 10 Kwietnia 2015 przez leven 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitras Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Dzięki za ISO.. Sciagamy... Sciagamy... :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2015 (edytowane) System postawiony. Wkurzał mnie watermark, więc go usunąłem programikiem: Universal Watermark Disabler: https://1fichier.com/?qnsh9e6ilh Menu start ładniejsze: Partycja systemowa odchudzona do: Wersja systemu z CMD: Edytowane 11 Kwietnia 2015 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Touchpadem zajmę się jutro. Co do nowego buildu dajcie znać czy w końcu można edytować menu start. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Co znaczy "edytować menu start" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zmiana rozmiaru, itp. We wczesniejszych wersjach mozna bylo usunac kompletnie kafelki, teraz to jest usuniete w we wlasciwosciach paska opcja dostosowania menu start jest niedostepna od kilku wersji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Można regulować wielkością okna menu start. Usunąć kafelki też można. Looknij na to :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Kafelki dodane przez program? Czy w Windows coś zmieniłeś ? Aż chyba zainstaluje ta wersje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2015 (edytowane) Oryginalnie kafelek jest całe mnóstwo w menu. Ja je odpiąłem i zamontowałem własne, bo z nich najczęściej korzystam. To są kafelki z tej listy i klikam "przypnij do ekranu startowego" i kafelek idzie na prawą stronę :) Edytowane 11 Kwietnia 2015 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Chodzilo mi o kolor ich tla. W 10049 jak i w W8/8.1 kolor byl pobierany na bazie dominujacego koloru ikonki, tworzac miszmasz kolorow na ekranie startowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 (edytowane) Jest taka opcja, ale nie umiem jej znaleźć :P Można ustawić kolor kafelek zgodny z tłem menu lub osobno. Jak ten cały miszmasz ma wyglądać ? Jaką masz obecnie kompilację WIN10 ? Masz u siebie taką opcję ? Kompilacja 10056. Edytowane 12 Kwietnia 2015 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 (edytowane) 10049 aktualnie. Steam np. ma czarne tło, utorrent zielone, word niebieskie, PowerPoint czerwone itd. Kolory tęczy normalnie. Co do włączenie edycji menu to już od kilku wersji jest to zablokowane - po tym jak usunęli zmianę rozmiaru menu start i kompletne usunięcie kafli z niego. Wgrywam 10056 i zobaczę jak to wygląda. Edytowane 12 Kwietnia 2015 przez Quave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Bardzo się cieszę, że wgrywasz 10056. Pomożesz mi w odkrywaniu nowych ukrytych opcji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 (edytowane) W koncu Spartan ma w pelni dzialajacy pasek skrotow :D System lapie dziwne zwieszki w ustawieniach. Zmiana dpi na full zakonczyla sie bluescreenem. Edytowane 12 Kwietnia 2015 przez Quave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Jakie masz sterowniki ? 349.90 czy 350.05 ? W sumie jeszcze nie ma gier na DX12, więc można wgrać 350.05 z WDDM 1.3. Gdzie jest te całe DPI ? Sprawdzę u siebie. Spolszczenie działa ? Wiesz gdzie się ustawia kolory kafelek, bo zapomniałem, a w czoraj to sobie ustawiałem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 (edytowane) Settings -> Personalization -> Colors (chyba tutaj, ale u mnie okienko ustawien samoistnie sie zamyka). DPI jest przy zmianie rozdzielczosci ekranu (po instalacji sterownikow nvidii przez WU nie ma juz opcji powyzej 150%, a wydaje mi sie ze bylo jeszcze 200%) Działa u Ciebie Windows Search w menu start? U mnie zaktywowalo kortane, teraz placze ze w moim regionie nie moze dzialac, a windows search nie dziala :/ Brak jakichkolwiek wynikow. Edytowane 12 Kwietnia 2015 przez Quave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 (edytowane) Znalazłem kolory i też zamyka mi się okno, ale zdąrzyłem ustawić co chciałem - trzeba zrestartować system i nie klikać w kolorowe kwadraciki Ale można sobie wstępnie ustawić kolory w ogólnym oknie Personalizacji Mnie się podoba i tak zostawiam: Wyszukiwarka działąła zawsze i działa nadal, nawet dość często z niej korzystam. Wyszukuje w komputerze jak i w internecie: To jest piękna sprawa, gdy nie mamy jeszcze zainstalowanej przeglądarki, a nie chcemy korzystać z tego biednego Spartana Ja nie mam tego DPI, a wiem, że to widziałem :P Edytowane 12 Kwietnia 2015 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 U mnie szukajka w menu start lezy :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Wykonaj scan. Uruchom wiersz polecenia jako administrator i wpisz: sfc /scannow i klik Enter. Poczekaj, aż scan się wykona i zrestartuj komputer. Napisz, czy szukajka działa. Ja wczoraj po instalacji OS miałem przy uruchamianiu info o problemie z logon coś tam i po skanie wszystko się naprawiło. Spróbuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 (edytowane) Przeinstalowalem i smiga. Tyle ze Panel sterowania ani pod polska ani angielska nazwa nie wyszukuje... Zobacze jeszcze tego skana. Druga sprawa, brak rozroznienia aktywnych okien od skrotow na pasku (w 10046 byly rozroznialne). Edytowane 12 Kwietnia 2015 przez Quave Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Control Panel działa w szukajce: O takie delikatne podświetlenie chodzi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Jak masz otwarte okno, to aktywna ikona na pasku zadan jest podswietlona. Zminimalizuj a podswietlenie zniknie i nie wiesz czy program jest aktywny czy nie. U mnie na Control panel wyskakuje jedynie dodaj/usun programy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Ikonka aktywna na pasku zadań jest podkreślona malutkim paseczkiem. Problem w tym, że ten pasek jest koloru kafelka z menu start i jak go ustawię na żółty, to mam kafelki żółte Jak zrobię kafelki czarne, ten paseczek też jest czarny i ledwo go widać, a to jest błąd. Te paseczki powinny mieć osobną regulację kolorów. Panel sterowania: Paseczek czarny i żółty: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2015 ISO WIN10 X64 10061 PL: https://mega.co.nz/#!k4x3ESqa!DNeUmBzPUtD55ingMMl7DLXsvivNTXuypklnVM7nS74 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...