Skocz do zawartości
kucyk

Jaką kartę graficzną kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Chciałbym jakąś karte pod AGP, ze złączem DVI albo HDMI, żeby podłączyć pod nią telewizor LCD, bo przez kabel S-video tego sie nie da ogladać... Nie zależy mi na wydajności (do gier mam Xboxa) i chciałbym żeby była jak najtańsza.

Radeon 3650 Asus ma dwa wyjscia dvi i z przejsciowka w komplecie na hdmi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9600GSO jest na G92. Ze swojej strony polecam Palita 9600GSO 768MB, na allegro widziałem ostatnio 10szt po 318zł, a karta troszkę wydajniejsza od 9600GT, jej wadą jest tylko głośne chłodzenie, trzeba się liczyć z wymianą najlepiej na accelero s1 rev2 ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i tu sie nie zgodze, tylko 8600GT

najlepiej od Galaxy i o/c do GTS. Aktualnie w kazdej grze powinna sobie lepiej radzić niż X1950Pro. Kiedys pisało się, że "w nowszych" grach, ale czas od premiery karty mija nieubłaganie, teraz juz nawet w starszych (czytaj 2 letnich) powinna isc łeb w łeb, a im nowsza, tym wychodzi bardziej na prowadzenie, no i nowoczesniejsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się nad kartą do 320zł, zaznaczam odrazu że Palit opada że względu na głośne chłodzenie (wyczulony słuch mam strasznie).

Wyszukałem coś takiego: http://kdo.pl/product_info.php/products_id/38108 , takty wyższy od standardowych, producent fajny ale nie wiem nic o chłodzeniu, zastanawiam się czy nie dołożyć parę grosza do wersji Zerotherm. Co o tym sądzicie?

Edytowane przez emilek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się nad kartą do 320zł, zaznaczam odrazu że Palit opada że względu na głośne chłodzenie (wyczulony słuch mam strasznie).

Wyszukałem coś takiego: 3141027[/snapback]

4850 HIS 512MB IceQ 4 Turbo

czy

4850 Gainward 512MB GoldenSample ???

Wymiana chodzenia odpada, dlatego to pytanie.

Lepiej HIS lub tańszy Asus Glaciator.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Chciałbym wymienić grafikę w swoim kompie. Zastanawiam się nad czymś takim: http://allegro.pl/search.php?string=radeon...;personal_rec=0. Widziałem również wersję sonic tej karty grafiki. Co to daje ta wersja ? Warto dopłacać, czy to jest przyrost jakiś znaczny wydajności ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, obecnie mam radka 9550 i chcialbym go zmienic na cos o wiele lepszego. Cena w sumie az tak bardzo sie nie liczy, ale nie chce wydac na grafike wiecej niz 250-270zl... mysle ze do tej ceny da rade wybrac naprawde dobry sprzet. Oczywiscie wejscie na AGP. Zasilacz mam fortrona 350W. Co proponujecie?? Moj znajomy polecil ASUS ATI Radeon HD3450 256MB... ale ja az tak bardzo sie nei znam wiec chce zebyscie mi pomogli. Z gory dzieki za pomoc:)

Edytowane przez tiken

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam zmieniam karte z 7600 GS i mam zamiar kupic radka 4870 ale nie bardzo wiem jakiej firmy. W zestawach komputerowych polecana jest PowerColor ale jest drozsza o 250zl od na przyklad takiego Gainwarda http://www.komputronik.pl/Karty_graficzne/...pelny,id,58287/

Co myslicie o kupnie go, dlaczego jest az o tyle tanszy i czy moze sa jakies wady tego produktu? A moze ktos moze polecic jakis inny model do <900 zl. Wiem ze w komputroniku jest troche drozej ale mam sklep u siebie w miescie i oni wszystko za mnie zalatwia, sprowadza albo ewentualnie wysla na gware i nie musze placic za przesylke bo mi nie bardzo chce sie z tym osobiscie babrac a roznice w cenie nie sa az tak duze.

Edytowane przez Si3beN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tiken

Ten HD3450 to komedia... Napisz jaki masz aktualnie komputer, bo jeśli posiadasz durona/celerona to nie warto nic lepszego pchać. Za 250zł szukałbym jakiegoś GeFroce'a 9500GT na DDR3 , może coś lepszego.

Si3beN ( co za nick xD ) , jaki masz zasilacz ? Przydałby się markowy 450W... Ja bym brał tego tańszego Gainwarda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupie zasilacz razem z karta Pentagrama 620. Teraz widze na skapcu ze jest do kupienia PowerColor z taka sama cene jak ten Gainward czyli ok 800zl ale czy jest sens utrudniac sobie zycie tylko ze wzgledu na producenta?

Edytowane przez Si3beN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko ten GeFroce 9500GT jest pod pci-e a ja mam agp...

Trafna uwaga , w takim razie :

<260 zł

W tej cenie najlepszym wyborem jest Sapphire Radeon HD3650 512MB DDR3

By Miguel

Procesor podkręcany ? Pewnie trochę przydało by się go pogonić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tiken

Ten HD3450 to komedia... Napisz jaki masz aktualnie komputer, bo jeśli posiadasz durona/celerona to nie warto nic lepszego pchać. Za 250zł szukałbym jakiegoś GeFroce'a 9500GT na DDR3 , może coś lepszego.

Si3beN ( co za nick xD ) , jaki masz zasilacz ? Przydałby się markowy 450W... Ja bym brał tego tańszego Gainwarda.

Jak takie rady masz dawac, to daj juz spokoj... 9500GT to to samo co 8600GT, ktory teraz po 100zl chodzi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tego sprzetu jaki masz, to nic wiecej jak 7600GS DDR3 (koniecznie DDR3 !!!) nie warto wstawiac. Proc bedzie ograniczac i poza tym, to szkoda dawac kasy na AGP. Kup narazie 7600GS i pozbieraj na jakis nowy sprzet. Teraz mozna za grosze kupic jakiegos X2 i plytke na 690G oraz pamieci DDR2.

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi