maxymili Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2015 Mam obecnie pheoma II x2 555 który daje się stabilnie podbić do 3700MHz/. Można go otworzyć @x4 ale traci stabilność. Ostatnio stwierdziłem, że w grach właściwie w WOT tracę płynność rozgrywki nawet na średnich ustawieniach.Karta graficzna to Radek 5850, który stabilnie idzie na 830 (da się podnieść na 960 ale w grach pada, tylko do obliczeń). Wydaje się, że karta nie sprawia problemów, a to raczej procesor jest źródłem spowolnień. No i teraz pytanie. Czy jest sens wymiany pheoma II rev. C3 na FXa i jeżeli to na jakiego? Czym różnią się te procesory i jak wypada ich wydajność w grach. Płyta główna GB 990XA-UD3 Zasilator Scytche kamariki 400W chłodzenie Scytche Mugen II z 3 wentylatorami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SasukeUchihaPL Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2015 Jeżeli masz zamiar grać w WOT to dalsza inwestycja w AMD nie ma sensu bo gra korzysta tylko z 1 rdzenia a Intel bije AMD jeżeli chodzi o wydajność na 1 rdzeniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2015 Pod kątem Wot to zmiana tego X2 na FX ( jakiegokolwiek ) ma mały sens . Więcej ci da zmiana platformy na Intela - Pentium G3258 + Asus H81M Plus i do tego kręcenie procka jak najwyżej , WoT mocno zyska już na nie kręconym G3258 czy innych Pentium a po OC będzie jeszcze lepiej . Pod kątem innych gier też nie ma sensu wymieniać procka na FX-a , w grach nawet topowe FX8xxx mają wydajność na poziomie I3 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...