SmiejZelek Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2015 (edytowane) Cześć wszystkim! W tym tygodniu zmieniam platformę / upgrade'uję peceta, i w zasadzie mam problem jedynie z obudową, ale od początku: Obecnie w budzie Bitfenix Shinobi Window siedzi: Phenom II X4 965 BE @ 4.0GHz Noctua NH-D14 Asrock 970 Extreme 4 16GB Kingstone Hyper X @ 1600MHz XFX R7770 BE Be Quiet Pure Power L8 530W W tym tygodniu biorę: I7 4790K MSI Z97 Gaming 5 kupę pierdół któe też należy wymienić, kamerki głośniczki, i inny stuff Reszta chwilowo idzie ze złomka, w kolejnym miesiącu (sierpień) to czas zmiany karty graficznej (i tutaj będzie 980/980Ti - w zależności od premii :P) Mam problem natomiast z obudową, a potrzebować będę nowej, gdyż stary PC będzie lekko zmodyfikowany oddany w dobre ręce :) Sam się zastanawiam obecnie nad: Fractal Design Define R5 (wersja z okienkiem) a Be Quiet DS 200 oraz Phanteks Enthoo Pro. Kwota jaką mogę na to wyłożyć to +-500zł. Oczywiście im taniej tym lepiej ;) Ważne by NH-D14 tam bez problemu weszła, była stosunkowo cicha oraz chłodna (wiem wiem że takie rzeczy tylko w fifarafie, jednak może znajdzie się jakiś środek :) Moim obecnym faworytem jest R5) Edytowane 6 Lipca 2015 przez SmiejZelek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2015 R5 ale bez okna bo to dobre na odpust. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2015 (edytowane) Właśnie kupiłem Fractal Define R5 i widzę trzeba dokupić 2 mocowania płyty głównej (mam płytę na 10 mocowań, a z obudową jest dostarczone 8 + 1 podpórka). Poza tym jakość wykonania super. Edytowane 13 Lipca 2015 przez Kyle 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookbe Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2015 Ja do mojego PC kupiłem Corsair 450d i jestem bardzo zadowolony. Minimalna stylistycznie, super przewiewna plus dużo filtrów przeciwkurzowych (front, spód i magnetyczna siatka na topie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...