Skocz do zawartości
SmiejZelek

Cicha i chłodna obudowa [ok 500zł]

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim! 

W tym tygodniu zmieniam platformę / upgrade'uję peceta, i w zasadzie mam problem jedynie z obudową, ale od początku:

Obecnie w budzie Bitfenix Shinobi Window siedzi:

Phenom II X4 965 BE @ 4.0GHz

Noctua NH-D14

Asrock 970 Extreme 4

16GB Kingstone Hyper X @ 1600MHz

XFX R7770 BE

Be Quiet Pure Power L8 530W

W tym tygodniu biorę:

I7 4790K

MSI Z97 Gaming 5

kupę pierdół któe też należy wymienić, kamerki głośniczki, i inny stuff

Reszta chwilowo idzie ze złomka, w kolejnym miesiącu (sierpień) to czas zmiany karty graficznej (i tutaj będzie 980/980Ti - w zależności od premii :P)

Mam problem natomiast z obudową, a potrzebować będę nowej, gdyż stary PC będzie lekko zmodyfikowany oddany w dobre ręce :)

Sam się zastanawiam obecnie nad: Fractal Design Define R5 (wersja z okienkiem) a Be Quiet DS 200 oraz Phanteks Enthoo Pro.

Kwota jaką mogę na to wyłożyć to +-500zł. Oczywiście im taniej tym lepiej ;) Ważne by NH-D14 tam bez problemu weszła, była stosunkowo cicha oraz chłodna (wiem wiem że takie rzeczy tylko w fifarafie, jednak może znajdzie się jakiś środek :) Moim obecnym faworytem jest R5)

Edytowane przez SmiejZelek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie kupiłem Fractal Define R5 i widzę trzeba dokupić 2 mocowania płyty głównej (mam płytę na 10 mocowań, a z obudową jest dostarczone 8 + 1 podpórka). Poza tym jakość wykonania super.

Edytowane przez Kyle
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi