Skocz do zawartości
Lofik007

Pamięć ram do 200zł, HDD do 200 zł

Rekomendowane odpowiedzi

To są chyba jakieś niesłychane wręcz wyleżałki, więc gwarancji WD to na to nie będzie, tylko tego sklepu.

No ale jak nieużywane, to brać można, będzie to mniej więcej tak szybkie jak nowe Seagate, może troszkę wolniejsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Linkowany dysk to kontrukcja z przed 5 lat , prawdopodobnie jeszcze na SATA II .

WD WD Black mają inne oznaczenia oraz 64MB cache , tyle że są droższe .

Za 200 zł to albo WD Blue / Red albo Seagate Barracuda 1TB ST1000DM003 , konstrukcje znacznie nowsze ( m.in SATA III i 64mb cache ) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, chciałbym kupić dysk twardy do PC będzie on używany głównie do gier ale też do przeglądania internetu, na razie wpadł mi w oko ten model http://allegro.pl/nowy-dysk-1tb-wd-black-wd1003fbys-32mb-gw-36-fv23-i5616971600.html

Dziękuję za szybką odpowiedź.

Dokładnie jak koledzy wyżej, to zabytek z XVI wieczną technologią nie warty uwagi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, chciałbym dowiedzieć jakie pamięci ram 8gb polecacie raczej 1600mhz na razie zastanawiałem się nad kingstonami hyperx i crucial ballistick.

Dzięki za szybką odpowiedz.

Witam, chciałbym dowiedzieć jakie pamięci ram 8gb polecacie raczej 1600mhz na razie zastanawiałem się nad kingstonami hyperx i crucial ballistick.

Dzięki za szybką odpowiedz.post-219621-0-04884200-1442152723_thumb.jpg

Edytowane przez Lofik007

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kingston to najniższa półka. Z tej strefy nie ma znaczenia co bierzesz, bierz po prostu najtańsze, bo to wszystko i tak ta sama różnie brandowana chińszczyzna.

Cruciale lepiej, ale nie najniższe serie (czyli np. nie Sport). Najwyższe z kolei nieopłacalne finansowo.

Ja swoje mogę polecić, czyli Crucial Ballistix Tactical 1600CL8.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jakby.

2. Użytkownik ma prawo do założenia kolejnego wątku w tym dziale jeśli minęły przynajmniej 2 miesiące od daty napisania ostatniej odpowiedzi w jego poprzednim wątku. W przypadku założenia większej ilości wątków w określonym czasie zostaną one połączone, a użytkownik zostanie ukarany według PSO za powielanie istniejących wątków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kingston to najniższa półka. Z tej strefy nie ma znaczenia co bierzesz, bierz po prostu najtańsze, bo to wszystko i tak ta sama różnie brandowana chińszczyzna.

Cruciale lepiej, ale nie najniższe serie (czyli np. nie Sport)

czyli jednak się nadają za 170zł http://www.morele.net/pamiec-crucial-ballistix-sport-8gb-2x4gb-1600mt-s-ddr3-cl9-bls2c4g3d169ds1j-746167/

bo to bez różnicy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi