Kyle Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2016 (edytowane) Pasywny XFX RX460 4GB pojawił się właśnie w polskim sklepie morele . Wszystko byłoby ładnie, pięknie, gdyby nie cena w tych morele, która przekracza 800 zł ! Dla kontrastu w Niemczech kupimy teraz tą samą kartę za jakieś ~650zł (ceny zaczynają się poniżej 150€) wykaz niemieckich cen - widzę nawet cenę 135€, czyli ~600zł Morele PL - 800,90 PLN: https://www.morele.net/karta-graficzna-xfx-radeon-rx-460-passive-4gb-gddr5-128-bit-dvi-hdmi-dp-box-rx-460p4hfg5-1062059/ Cena w morele z dniem 10.11.2016r została obniżona do 719 PLN - cieszę się, że cena zmierza w kierunku normalności. I kolejna obniżka, którą zauważyłem późnym wieczorem, w "Czarny Piątek" czyli 25.11.2016 na 677 PLN - fajnie, że znowu zeszli z ceny (w tym momencie, czyli 27.11.2016 cena zrównała się z Czeskim sklepem - teraz można przypuszczać, że dalsza obniżka ceny, tylko po umocnieniu złotówki ... lub przy obniżce u producenta). Z kolei w Czechach karta jest po ~680 PLN (27.11.2016) https://www.czc.cz/xfx-radeon-rx-460-core-silent-4gb-gddr5/201580/produkt ps. przy takich cenach w Polsce, poważnie rozważam zakup GTX1060 + Accelero S3. Jakiego producenta karty polecacie, z długą gwarancją i nie robiącego problemów w razie reklamacji, kiedy oryginalne chłodzenie było ściągane? Edytowane 27 Listopada 2016 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2016 Napewno nie ASUS. Serwis mają słaby. Na upartego MSI albo XFX właśnie. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2016 Nie widzę nigdzie newsa o palących się EVGA.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2016 Faktycznie, jeszcze niema ... a swoją drogą może EVGA byłoby najlepszym zakupem do kompletu z Accelero S3. Szczególnie, że producent sam dopuszcza "naprawę" tych felernych modeli przez użytkownika (tym bardziej nie powinno być problemów z tytułu ściąganego chłodzenia w wypadku reklamacji). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2016 Nie widzę nigdzie newsa o palących się EVGA.... a ja widze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2016 (edytowane) Gdyby ktoś chciał tą kartę kupić (XFX pasywna RX460 4GB), to jest promocja na 114,9 € tutaj: alternate.de/XFX/Radeon-RX-460-Passive-Grafikkarte/html/product/1312305? ... co przy obecnym kursie 4,43zł/EUR daje fenomenalne 509zł ... tylko koszty przesyłki z Niemiec do Polski trochę Was skubną. ps. mają jeszcze model 2GB, też w promo za 99,9€, ale sądzę przy takiej obniżce warto pomyśleć nad dołożeniem 15€ do wersji 4GB ========== EDYCJA =========== ... to było wczoraj, a dzisiaj już po promocji (skok na 139,9€) ========== EDYCJA =========== Mam tą kartę ... . Zamontowałem wentylator 92mm BeQuiet PureWings 2, spowolniłem go do 1400 RPM - nie słyszę jego szumu, ale chyba jeszcze go spowolnię, bo w Furmark mam temp. max na GPU 49 stopni celsjusza. ========== EDYCJA =========== Po obniżeniu RPM wentylatora do 900 RPM temp. max w Furmark to 54 st. C . Czekałem tylko 5 minut, bo widzę dalej już wzrostu temp nie ma. Po podniesieniu RPM do 2000 słychać szum, a max temp. po 5 min w Furmark to 48 st ... czyli wielkie RPM 92mm wentylatora na tym pasywnym RX460 niewiele zmienia, a szum już jest. Edytowane 25 Grudnia 2016 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...