PrzemekRyk Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2017 (edytowane) Cześć, Znajomy potrzebował do domu urządzenie wielofunkcyjne i kupił HP DeskJet InkAdvantage 2545. Założenie było też takie, żeby korzystać z niego przez wifi. Generalnie wszystko w sumie w porządku, bo dlaczego miałoby być inaczej. Wifi na drukarce uruchomione, podłączona do domowego wifi udostępnianej przez używany w lokalizacji router. Co to konkretnie za model, to się w razie czego dowiem, ale generalnie jest to urządzenie od któregoś z operatorów sieci komórkowych więc nie bardzo się na razie orientuję, czy jest dostęp do konfiguracji. Tak informacyjnie piszę, bo a nóż widelec się to do czegoś przyda. :) Laptop z Windows 8.1, sterowniki zainstalowane, drukarka wystawiona po wifi - drukowanie i skanowanie działa… do czasu. Mija parę dni (ze 3-4), w międzyczasie laptop był używany w różnych innych lokalizacjach. Drukarka stała sobie spokojnie w domu, nic w jej konfiguracji nie było zmieniane. Laptop wrócił, próba drukowania i zero wydruku. Po prostu plik wpada w kolejkę i z niej znika. Kombinowałem już na różne sposoby: wyrżnięcie całego oprogramowania od HP i ponowna instalacja drukarki. Drukarkę po sieci jak najbardziej znajduje, przy próbie wydruku strony testowej dostaję komunikat jak na screenie. Użyłem narzędzia do rozwiązywania problemów - skuteczność zerowa. użyłem też oprogramowania HP Print and Scan Doctor. Niby naprawił, wydruk testowy z siebie wypluł. Wejście we właściwości drukarki, próba wydruku strony testowej - komunikat, jak w punkcie 1, wydruk z dowolnego programu leci w kosmos. spróbowałem skanowania dokumentu - działa bez zająknięcia. Założyłem nowe konto użytkownika. Wygląda na to, że działa - wydruki normalnie wychodzą. Świetnie, problem rozwiązany. Trzy dni później, już na tym nowym koncie użytkownika z powrotem do samo. Przyznam szczerze, że już mi trochę dziąsło bolesne zaczyna doskwierać. Przy okazji. Wydruk z MacBooka idzie bez problemów przez wifi. Choć podejrzewam, że to dlatego, że drukarka ma uruchomione w sobie też to jabłkowe AirPrint i to jest jednak inna komunikacja, niż podczas korzystania z Windows. Edytowane 3 Października 2017 przez PrzemekRyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uukassiupl Opublikowano 14 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2017 (edytowane) Też tak miałem. Działa to różnie. Ogólnie to nic z tym nie zrobisz. Edytowane 14 Października 2017 przez uukassiupl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...