Jabar83 Opublikowano 10 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2017 (edytowane) No wyświetla ale widać że gra domaga się 8 wątków skoro ten sam procek tylko z 2x większą ilością wątków ma znacznie mniejsze obciążenie (8700k). Ciekawe czy kolejny Battlefield nie będzie znowu dropił klatek na 6 wątkach. To raczej wina samej gry niż faktu że wymagania wzrastają o dodatkowe rdzenie. Grafika w BF1 nie pokrywa się z tymi wymaganiami. To wciaż jednak BF4 po przeróbkach i tu 4 rdzenie powinny być w sam raz. To że BF1 działa gorzej od BF4, a wcale tak grafiką nie powala, może świadczyć o takiej, a nie innej optymalizacji. Mogą na to mieć wpływ konsole, które mają po 8 rdzeni. Ale że są słabe wydajnościowo to procki to starają się wykorzystać wielowątkowość. Ma to swoje zalety i jest wreszcie to o czymś się kiedyś się pisało. Że dopiero wielerdzeniowe układy w przyszłych konsolach mogą coś ruszyć pod tym względem. Czyli większę wykorzystanie wielu rdzeni również na PC. Po części te przewidywanie się sprawdziły. Ale wciaż nie pokrywa się to z grafiką, która od pewnego czasu prawie że stoi w miejscu. A przynajmniej te postępy nie robią takiego wrażenia jakie na mnie zrobił np Crysis 1. A wyszedł w 2007 roku dobre 10 lat temu... Wiadomo że tryb multi może potęgować te wymagania, ale w BF4 szło grać i na 2 rdzeniach bez jakiś większych niespodzianek i po zmniejszeniu detali. Edytowane 10 Października 2017 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2017 Ja jestem już niemal gotowy na przesiadkę z Sandiego, jedynie rdzeniuff brak (8700K) :D ... podobno jest w pierwszej 10-tce zamówień, które mogą jutro wjechać na centralę (20szt). 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2017 20 szt no szok dosłownie a ten ram to co to dokładnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umcacz Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2017 (edytowane) To raczej wina samej gry niż faktu że wymagania wzrastają o dodatkowe rdzenie. Grafika w BF1 nie pokrywa się z tymi wymaganiami. To wciaż jednak BF4 po przeróbkach i tu 4 rdzenie powinny być w sam raz. To że BF1 działa gorzej od BF4, a wcale tak grafiką nie powala, może świadczyć o takiej, a nie innej optymalizacji. Mogą na to mieć wpływ konsole, które mają po 8 rdzeni. Ale że są słabe wydajnościowo to procki to starają się wykorzystać wielowątkowość. Ma to swoje zalety i jest wreszcie to o czymś się kiedyś się pisało. Że dopiero wielerdzeniowe układy w przyszłych konsolach mogą coś ruszyć pod tym względem. Czyli większę wykorzystanie wielu rdzeni również na PC. Po części te przewidywanie się sprawdziły. Ale wciaż nie pokrywa się to z grafiką, która od pewnego czasu prawie że stoi w miejscu. A przynajmniej te postępy nie robią takiego wrażenia jakie na mnie zrobił np Crysis 1. A wyszedł w 2007 roku dobre 10 lat temu... Wiadomo że tryb multi może potęgować te wymagania, ale w BF4 szło grać i na 2 rdzeniach bez jakiś większych niespodzianek i po zmniejszeniu detali. Ostatni BF w jaki sporo grałem to był BF3 i on był pierwszą grą która w multi miała problemy na 2 rdzeniach i wymagała 4 (rdzeni, nie wątków - a może po prostu ówczesne i3 były za słabe) do naprawdę płynnego działania i wyeliminowania mikroprzycięć. Była tylko 1 mapa "Noshahr Canals" która dawała radę na i3. Wątpię aby BF4 był lepszy pod tym względem? A BF1 jak odpaliłem to przeżyłem szok jak dobra jest grafika i jak duży postęp względem BF4 jest (gameplay to jednak nadal tylko kolejna nakładka do BF3 :P) Także jak widać ile osób tyle opinii :) Edytowane 12 Października 2017 przez umcacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2017 20 szt no szok dosłownie a ten ram to co to dokładnie 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2017 (edytowane) gskille sobie chwalę, zawsze były kompatybilne ze wszystkim plytami ktore miałem, nigdy nie wywalały bluescreenów. Jak może jeszcze kiedys będę zmieniał platformę to na pewno kupie gskille Ale naklejka i tak najlepsza Edytowane 12 Października 2017 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2017 myślałem że szybsze niz 3000 po tych radiatorach sądzoc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2017 ładne są te tridenty. nawet ładniejsze na real photo niż na zdjęciach producenta. kurde korci mnie nie tyle żeby zakupić 8700K ale 8600K i jakieś super szybkie ramy, +4000MHz, po prostu z czystej ciekawości jak by to latało w grach.... jak będzie większa dostępność 8600K to się zastanowię czy nie wypróbować gdyby miało się to zamknąć w 1000zł + sprzedaż mojej platformy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2017 novice nie wiem czy jest sens kupować ddry +4000mhz, swego czasu na skylake, kaby też nie nie było za dużej róznicy pomiędzy 2133mhz a 3000hz. Ta rożnica widoczna jest dopiero teraz na coffee lake. Wiec teraz może być tak samo z coffelake między 3000mhz a +4000mhz. Myslę, że optymalne pamięci dla tej platformy to 3000-3200mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość janek20 Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2017 Róznice miedzy 6700k a 8700k sa takie same bo to te same cpu tylko powiększone :wink2: Tylko nie zawsze to się zobaczy .W grach nie może byc gpu load 100% bo nici z szybszego cpu czy ram.Bez rówznicy wtedy bedzie......... Samo przestawienie cl z 15 na 11 na pamieciach 2133 daje 10 klatek dla 6700K w bf1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2017 myślałem że szybsze niz 3000 po tych radiatorach sądzoc ;) Też myślałem nad szybszymi, ale nawte jak je brałem w sierpniu, to kosztowały 675, a to i tak kosmiczna cena jak za 2x8GB, a szybsze z niskim CL, stały za niemal 800, więc tylko maniacy są w stanie wydać taką kasę za dwie kostki. Ja szukałem optymalnego kompromisu, ale ceny wciąż rosły (i rosną), więc nie zastanawiałem się i wziąłem ostatnią parę tych G.Skill. Na B-die pewnie nie są, ale jak uda się je puścić na 3600 CL16 to będę zadowolony :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2017 Też myślałem nad szybszymi, ale nawte jak je brałem w sierpniu, to kosztowały 675, a to i tak kosmiczna cena jak za 2x8GB, a szybsze z niskim CL, stały za niemal 800, więc tylko maniacy są w stanie wydać taką kasę za dwie kostki. Ja szukałem optymalnego kompromisu, ale ceny wciąż rosły (i rosną), więc nie zastanawiałem się i wziąłem ostatnią parę tych G.Skill. Na B-die pewnie nie są, ale jak uda się je puścić na 3600 CL16 to będę zadowolony :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2017 (edytowane) Czyli jednak te gorsze, ale może coś uda się z nich wyciągnąć :). Edytowane 13 Października 2017 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość janek20 Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2017 A jakie sa lepsze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2017 te drugie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2017 A jakie sa lepsze ? Pamięci na kościach Samsung B-Die. Poszukałem trochę na necie i te moje pamięci powinny odpalić wartości: 3333 Mhz - 17-18-18-36-2T 1.45V 3400 Mhz - 17-18-18-36-2T 1.45V Tragedii nie ma, może jak ceny zaczną spadać, to zaopatrzę się w jakiś fajny komplet 2x8GB na B-Die, a te opchnę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość janek20 Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2017 A ile zrobią pamięci Samsung B-Die 3200 mhz w oc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 14 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2017 3600 CL16, nawet może więcej na CL17. Lepsze kości i single rank single sided są w stanie zrobić lepsze prędkości od dual rank double sided. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2017 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majzeros Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2017 (edytowane) Takie gdzie zasięg rysowania masz daleko i cienie sa na maksa .Do tego jest cpu potrzebne a nie ze spojrzysz w niebo albo w ścianę wyświetli ci 300 klatek i robisz tabeli z pointa akurat podałeś miejsce gpu. miejsce cpu to takie gdzie jest dużo przeciwników, zaawansowana fizyka itp. wczoraj przyszedł i7 8700 nonk + asrock z370 k6 gaming + 2x 8gb g.skill ripjaws v 3000mhz cl14. procesor cały czas trzyma 4300mhz na wszystkich rdzeniach w occt. pamieci ustawiłem na 3200mhz cl14-14-14-34 2n 1.35v. mam tylko problem z ustawieniem command rate na 1. płyta nie wstaje na takim ustawieniu. czy duza jest roznica w wydajności miedzy cr 1 a 2? Edytowane 20 Października 2017 przez Majzeros Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2017 Jak nie bijesz się o rekordy w SuperPi to nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2017 Analyzing Z370 for Intel's 8th Generation Coffee Lake: A Quick Look at 50+ Motherboards Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość janek20 Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2017 akurat podałeś miejsce gpu. miejsce cpu to takie gdzie jest dużo przeciwników, zaawansowana fizyka itp. Nie .Podałem cpu bo zasięg i cienie siedzą w wiekszym stopniu na cpu niż gpu Np Dying Light bez patcha .40 fps na i5-tkach w dniu premiery to norma na części map i to tam gdzie nie było przeciwników a otwarte przestrzenie i budnynki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cincinek Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2017 U mnie w budzie też siedzi już 8700k + GB Aorus Ultra Gaming + G.Skill 3600 + samsung Evo 960 - całość kosztowała 4050 zł.udalo mi sie go ustawić na 4.9 Ghz z napięciem 1.28 v + LLC Turbo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo Hudinii Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2017 Koledzy i jak wiadomo już kiedy i5 8600K trafi masowo do sklepów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Schellenberg Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2017 U mnie w budzie też siedzi już 8700k + GB Aorus Ultra Gaming + G.Skill 3600 + samsung Evo 960 - całość kosztowała 4050 zł. udalo mi sie go ustawić na 4.9 Ghz z napięciem 1.28 v + LLC Turbo Jaki cooler na proca założyłeś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikey1902 Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2017 Koledzy i jak wiadomo już kiedy i5 8600K trafi masowo do sklepów? Masowo nie wiem ale na hard-pc już mają trochę sztuk w sprzedaży Ja już mam i5-8600K + 1080Ti, póki co czekam na płytę :/ bo brak. A jesli chodzi o ramy to 3000 a 4000mhz różnica w grach fps jest znikoma by dopłacać tak dużą różnicę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo Hudinii Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2017 ta cena w hard-pc jest lekko po bandzie:) Nie warto przepłacać, miałem już okazję za 1199 zł i też się zastanawiałem. Myślę, że warto poczekać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cincinek Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2017 Jaki cooler na proca założyłeś ? Custom LC EKWB na CPU i GPU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikey1902 Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2017 (edytowane) ta cena w hard-pc jest lekko po bandzie:) Nie warto przepłacać, miałem już okazję za 1199 zł i też się zastanawiałem. Myślę, że warto poczekać No to długo poczekasz bo wszędzie póki co są takie ceny dopóki nie będzie pełnych magazynów (obstawiam że dopiero w 2018) Edytowane 29 Października 2017 przez Mikey1902 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...