Arthadel Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2017 (edytowane) Hej aktualnie posiadam 5 letni komputer z następującymi podzespołami Karta graficzna: Amd Radeon HD 7850 Procesor: Intel core i5 3570 Płyta główna: MSI B75MA-P45 Napęd Dvd Ram:2x8gb 1600mhz Dysk: WD BLUE 500gb Zasilacz: Nie wiem do końca jaki, na pewno markowy 500W I tutaj pytanie czy lepiej sprzedać taki komputer i ewentualnie za jaką cenę. Jeśli była by możliwość czy warto go rozbudować lub jakie elementy z tego komputera zostawić do następnego komputera. Interesuje mnie głównie granie w wymagające gry na monitorze 1080p, nie myślę o przesiadce na 1440p. Komputer będzie wykorzystywany również do programowania oraz planuje podkręcanie podzespołów. Nie interesują mnie świecidełka, albo drogie obudowy ponieważ komputer i tak jest trzymany pod biurkiem. Prosiłbym o wycenę poprzedniego komputera oraz pomoc w rozbudowie lub kupnie następnego. Z góry dziękuje za odzew Edytowane 21 Października 2017 przez Arthadel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2017 Wycenę poznasz z pomocą Allegro/Olx. Jak chcesz kręcić to tylko nowa platforma na bazie np. i5-8600K. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2017 Przy takim budżecie najlepszą opcją jest zmiana platformy . Jak chcesz kręcić to I5/I7 w wersji K + płyta na Z370 + ram DDR4 3000 mhz CL15 . Bez OC procka to np. I5 8400 + Z370 albo czekanie aż się pojawią tańsze płyty na chipsetach serii H lub B . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2017 Do 1080p najprawdodobniej wystarczy Ci nowa karta graficzna. Jeśli chcesz dalszej rozbudowy to tylko wymiana całej platformy czyli płyta, cpu i ram (który teraz jest dosyć drogi). Wg mnie do 1080p nie warto, poza tym możesz ocenić sam bo kartę i tak musisz zmienić, zobaczysz czy to Ci wystarcza. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2017 Rozbudowa tego, to dokupienie GTX 1060/1070 do gier No i oczywiście dysk, aby się nie dusić z grami 500GB Samsung 850evo (3D TLC), lub 480GB Goodram iridium pro (MLC) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bakak Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2017 (edytowane) W jakie gry Gasz i w jakie w przyszłości chcesz grać? Czy zależy ci na graficznych wodotryskach, czy może wolisz aby było dużo FPS? Bo jeśli pykasz okazyjnie w Lola i CS:GO to zmienił bym tu tylko GPU na coś pokroju 1060/rx580 i dorzucił SSD na system oraz kilka ulubionych gierek. Goodram Iridium jest tu ciekawa opcją zarówno cenowo jak i wydajnościowo. Jeśli grasz w te gry kompetetywnie to zmienił bym jeszcze monitor na opcję z 144Hz odswieżaniem np. BenQ Xl2411Z. Sprawdzisz sobie czy to wystarczy a decyzję o dalszej rozbudowie podejmie się później. Natomiast jeśli bardzo zależy ci na OC to trzeba odrazu zmienić cała platformę i tutaj najlepiej iść w Z370 i 8600K problem w tym, że tych prockow nie idzie nigdzie kupić więc na Twoim miejscu zastosowałbym wariant pierwszy na przeczekanie i zmienił platformę jak zwiększy się dostępność procesorów Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane 23 Października 2017 przez Bakak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2017 Jak masz zamiar zmienić w przyszłości monitor i grać wyżej niż w 1080p to wtedy można pomyśleć nad wymiana całej platformy. Tak na razie kup tylko GTX 1060. Ceny i5 8600K i ich dostępność jest taka sobie na chwile obecną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...