krejs1 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Witam mam taki problem gdy gram w forza horizon 3 procesor jest używany na 95-100%, a karta na 100% czy jest możliwe, że procesor do tej gry był by za słaby. A jak tak to jaki procesor z 8 generacji był by idealny do tej gry i do mojej karty. Specyfikacje: i3-8100 gtx1050ti be qaiet 550w ram 8gb 2400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2018 I3 w tej grze starczy do detali minimalnych lub lekko wyżej , to w końcu tylko 4 rdzenie . Jak chcesz grać w wyższych detalach to tylko procek z 6+ rdzeniami / wątkami np. I5 8400 , ram też przydało by się dołożyć . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krejs1 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2018 ok dzięki, bo jak gram na średnich detalach to czaszami po 10 minutach a czasami po 1h wywala mi grę do pulpitu lub wyskakuje niebieski ekran video_memory_manager_internal lub System_Thread_Exception_Not_Handled czy to wina procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Przede wszystkim RAM 2x8GB. Nowy CPU nic nie da. W jakimś razie parę klatek. Chcesz grać w wyższych detalach bierz szybsze GPU. Jesli w wyższej rozdzielczość jak FHD to szybszy CPU, szybsze GPU, więcej RAM. Zobacz na początku w MSI afterburner ile masz zajętej pamięci podczas gry. W tle miej uruchomione to co zwykle jak grasz. Masz SSD? A tak w ogóle to ile masz min fps i w jakich ustawieniach tej gry? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krejs1 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2018 w msi afterbernej na średnich bierze 3,5 lub 4. mam corsair m2 na system 128gb a grę mam zainstalowaną na hdd na średnich mam max 75fps min fps 58 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krejs1 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2018 monitor 1920x1080 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krejs1 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2018 komputer jak nowy ma dopiero 2 miesiące Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Raczej GPU do wymiany jeżeli chcesz więcej FPS/wyższe detale, tak jak barwniak napisał. Ewentualnie RAMu dorzucić, jeżeli dużo rzeczy w tle chodzi jak grasz. Jeżeli chodzi o błędy, to spróbuj sterowniki od GPU reinstalować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krejs1 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2018 włąśnie w tle mało chodzi. a sterowniki gpu próbowałem reinstalować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2018 A ten RAM masz w dual? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krejs1 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2018 nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krejs1 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2018 1 kość ram 8gb 2400mhz karta palit gtx 1050ti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2018 No to nie żartuj, że do gier używasz pojedynczej kości. Do sklepu po drugie 8GB tej samej kości co już masz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krejs1 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2018 mam goodram iridium 8gb 2400mh cl17 to co mam dokupić 8gb. To przesto mi wyskakiwały niebieskie ekrany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Na niebieskie ekrany to nie wiadomo, czy pomoże, pomoże na wzrost min fps w grach. Bez 2x8GB RAM nie ma co rozwodzić się o szybkości w grach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krejs1 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2018 no dobra. to może wiesz czemu w tej grze wyskakuje mi niebieski ekran a w innych nie. kod błedu video_memory_management_internal i drugi system thread exception not handled Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Czyli problem jedynie z niebieskimi ekranami w tej grze rozumiem? Jak piszesz o niebieskich ekranach to jest Win 7? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krejs1 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2018 bo parę razy jak grałem to daleko było czarna mapa i jechałem 300km/h jak wjechałem w to czarne gra się zawiesziała. apotem komputer. i musiałem włączyć go ondnowa.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krejs1 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2018 nie to jest win 10 pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krejs1 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2018 i tak tylko w tej grze niebieski ekran wyskakuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Ten błąd zwykle wyskakuje (nie licząc problemów sprzętowych) w wyniku problemów ze sterownikiem. Wklep sobie w google to Ci napiszą jak na czysto usunąć sterownik i jak dodatkowo zrobić SFC /Scannow. Sprawdził bym też dyski, chociaż SMART. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krejs1 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2018 ok dzięki a możesz mi dać linka do strony bo trochę mało czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krejs1 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2018 bo mam monitor fullhd a procesor i3 8100 to nie jest za słaby procesor na ten monitor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2018 CPU nie jest za słaby, RAM w dual-u musi być do gier. https://www.solvusoft.com/pl/errors/błędy-niebieskiego-ekranu/microsoft-corporation/windows-operating-system/bug-check-0x10e-video-memory-management-internal/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Krejs1: wiesz co to.edycja posta? Zacznij stosować. :) Może moderator mógłby scalić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2018 5 godzin temu, krejs1 napisał: Witam mam taki problem gdy gram w forza horizon 3 procesor jest używany na 95-100%, a karta na 100% czy jest możliwe, że procesor do tej gry był by za słaby. Skoro karta graficzna już jest wykorzystana w 100%, to procesor nie jest wąskim gardłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krejs1 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2018 (edytowane) ok co w tej sytuacji mam robić. Bo już sam nie wiem, ok dokupię 8gb ram i co jeszcze Edytowane 15 Kwietnia 2018 przez krejs1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2018 I to wystarczy. Kupujesz drugą taką samą kostkę i eliminujesz błąd w grze według linka którego Ci dałem. Dostaniesz na bank więcej fps w grze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krejs1 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2018 ok. ale gra też już się nie będzie zacinać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krejs1 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2018 właśnie w takim momentach gra się zacina lub blue screen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...