Guest Posted May 3, 2018 Report post Posted May 3, 2018 Cześć, szukam dysku ssd 120 lub 128 gb pod system i najczęściej używane programy. Mam do wydania około 150 zł. Polecacie jakieś konkretne? Wolałbym zmieścić się w budżecie, mogę dopłacić do 20 zł. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
TSRules Posted May 3, 2018 Report post Posted May 3, 2018 szczerze to nie opyla sie kompletnie kupować takiej pojemności, chyba, że okazyjną używkę, jak już musisz kupować to poszukaj jakiegoś używanego intelka 80-120GB ze starszych serii, w stówie powinieneś sie zmieścić, w porównaniu do HDD i tak będzie spora różnica 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
kelcior Posted May 3, 2018 Report post Posted May 3, 2018 ADATA SU800 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
rolercoster Posted May 4, 2018 Report post Posted May 4, 2018 (edited) Dorzuciłbym chociaż do: BIWIN 240GB 2,5'' SATA A3 Series MLC Co prawda firma nieznana, ale to najtańszy dysk o takiej pojemności i kościach MLC (przynajmniej według sklepu). Gdybyś jednak chciał pozostać przy tej kwocie max. 170zł., to taki: BIWIN 120GB 2,5'' SATA A3 Series MLC 119zł wygląda całkiem nieźle. Więcej informacji o tych dyskach tu: http://www.coolpc.com.tw/phpBB2/viewtopic.php?p=641923 Edited May 4, 2018 by rolercoster 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Misio38 Posted May 4, 2018 Report post Posted May 4, 2018 8 godzin temu, TSRules napisał: szczerze to nie opyla sie kompletnie kupować takiej pojemności, chyba, że okazyjną używkę, Moim zdaniem się opłaca. Sam długo używałem Samsunga 830 64 GB i zawsze miałem jeszcze pół dysku wolnego ( a to wszystko na Windows 8 do 10). Przyspieszenie było niesamowite. Zresztą do dziś go używam jako jedyny dysk w laptopie do netu itp. zastosowań na Windows 8.1. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
TSRules Posted May 4, 2018 Report post Posted May 4, 2018 2 godziny temu, Misio38 napisał: Moim zdaniem się opłaca. Być może dla tych co mieli jedynkę z matmy to tak, jak dla mnie kupowanie za prawie dwie stówy 128gb jest nieekonomiczne, gdy za podobną kwotę mamy używkę 256gb z gwarą sklepową na allegro, gdzie jest wysyp tych pojemności i to z MLC ale oczywiście kto bogatemu zabroni... Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 4, 2018 Report post Posted May 4, 2018 Dzięki za odpowiedzi. Jeszcze zapytam się czy przy kupnie ssd muszę dokupić sanki? 23 godziny temu, TSRules napisał: Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
TSRules Posted May 5, 2018 Report post Posted May 5, 2018 u mnie w budzie ssd zwisały na kablach i wszystko działało, więc nie musisz :) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Kyle Posted May 5, 2018 Report post Posted May 5, 2018 Ja przykręciłem dwoma śrubami do jednego boku w zatoce 5,25" i jakoś się trzyma, ale jak dostaniesz sanki za grosze, to czemu nie. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 5, 2018 Report post Posted May 5, 2018 Dzięki, wszystko jeszcze przemyślę. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...