Gosu Opublikowano 1 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2019 (edytowane) "ANTHEM" 2x RTX 2080Ti w 4k maksowanym bez DLSS. *Desynchronizacja Audio / Video za sprawą YT. * Profil SLI w "ANTHEM" wymaga jeszcze poprawy, stąd użycie kart w zakresie 85/90%. Realnie wydajność podskoczy jeszcze o około 10-15 fps przy dociążeniu kart do 95/99%. Winne są bardzo nieudane sterowniki 430xx (również hotfixy). Edytowane 1 Maja 2019 przez Gosu 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 5 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2019 (edytowane) Testy wydajnościowe w 7 grach oraz 2 benchmarkach. RTX 2080Ti vs TITAN RTX, uwzględniając również Ray Tracing oraz DLSS. Rozdzielczości 1080p / 1440p / 4k. Pojedynek lekko przyciętego procesora graficznego TU102 vs pełen TU102, obydwie konstrukcje podkręcone do wartości zegar w zegar. Taktowanie końcowe boost zależne ściśle od limitów TDP każdej karty. TITAN RTX z racji posiadania w pełni odblokowanych 72 bloków SM (2080Ti posiada 68) boostuje nieco niżej. Specyfikacja kart : TITAN RTX - 4608 CUDA / 288 TMU / 96 ROP / 576 Tensor / 72 RT / 24 GB VRAM GDDR6 384 Bit RTX 2080Ti - 4352 CUDA / 272 TMU / 88 ROP / 544 Tensory / 68 RT / 11 GB VRAM GDDR6 352 Bit TITAN RTX - 11 700 zł RTX 2080Ti FE - 5549 zł * Każdy test pomiaru wydajnościowego przeprowadzany jest około minutę, a nawet dłużej. Jednakże ze względu na to by materiał nie trwał godzinę, pokazujemy urywki wraz z podsumowaniem. Edytowane 5 Maja 2019 przez Gosu 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mincior Opublikowano 7 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2019 mój RTX 2070 Gigabyte właśnie wylądował na gwarancji artefakty już nawet w słabszych gierkach się pojawiały, a jak RT się włączyło to dramat. Jak nie naprawią tego to zrobię tak jak kolega pisał, zwrot kasy i dołożę może do czegoś z innej firmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sickky90 Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2019 (edytowane) @Michikun Heja wszystkim, właśnie wróciłem z wakacji i dostałem maila, że zwróca mi pieniażki - czy ktoś w tym momencie chciałby doradzić mi jakiś odpowiednik wydajnościowy do rtx 2070 :D? Zasilacz SilentiumPC Supremo FM2 Gold 650W Edytowane 27 Maja 2019 przez sickky90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 27 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2019 42 minuty temu, sickky90 napisał: @Michikun Heja wszystkim, właśnie wróciłem z wakacji i dostałem maila, że zwróca mi pieniażki - czy ktoś w tym momencie chciałby doradzić mi jakiś odpowiednik wydajnościowy do rtx 2070 :D? Zasilacz SilentiumPC Supremo FM2 Gold 650W Fajnie, że zwrócą ci kasę :) odpisałem ci w drugim temacie 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 5 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2019 Koledzy doradźcie, aktualnie mam 1080ti Gigabyte, waterforce (zależy mi na ciszy w stresie zestawu). Myślę o 2080ti ale ma być cicho a nie jakieś zabawy w obniżanie napięcia na karcie. Nie mam czasu ani chęci się w to bawić. Buda przewiewna. Czy są jakieś ciche rtx-y na klasycznym chłodzeniu? Ostatecznie kupię rtx 2080ti waterforce Gigabyte...PsJuż "po ptokach"Wodny Gigabyte zamówiony. Jednak nie wierzę w ciszę 'na wiatrakach"Zdam relację po montażu.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2019 Zestaw zmontowany. Jak przyjdzie riser fractala, to zrobię fotkę zestawu. Najważniejsze, że jest cisza... proszę się nie śmiać z moich "modnych" trampek i obrusika :-) Co nie zmienia faktu, że cena karty rtx 2080ti jest chora. Taka karta (nawet zwodowana) powinna kosztować max 3,5 tys. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgreed66 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2019 Pod kątem Cyberpunka.... to sobie najlepiej poczekać do jego premiery :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2019 Jak wyżej , poczekać do premiery i pierwszych testów wydajnościowych - bo wymagania to jedno a rzeczywistość to drugie . Wg. CDP gra powinna mieć premierę za niemal rok - dokładnie w kwietniu 2020 roku , przez ten czas sporo się może zmienić jeżeli chodzi o sprzęt ( i na pewno się zmieni - Ryśki 3K , NAVI , Ampere / Turing G1,5 ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tbadoo Opublikowano 5 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2019 Witajcie, Posiadam i5 8400 na płycie MSI Z370 PC PRO, gpu Sapphire Radeon RX 570 Pulse. Przymierzam się do wymiany grafiki, nie chcę się ładować w starzejący się sprzęt typu GTX 1080 ti mimo jego dobrych osiągów. Myślę o RTX 2080. W związku z tym dwa pytania. Po pierwsze czy procek nie będzie w tym przypadku wąskim gardłem dla tej grafy? Drugie pytanie to wersje karty. Myślę nad EVGA lub ewentualnie MSI. Czy jest sens ładować się w droższe wersje tych kart gdzie różnią się one jedynie fabrycznym boostem i ewentualnie ilością wiatraków? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 5 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2019 (edytowane) Na pewno będą mniejsza osiągi niż na lepszym procesorze, strzelam na oko 15-20%. Sam mam teraz podobną sytuację, bo mam Ryzen 2600x i przymierzam się do zakupu RTX 2080 oraz monitora 2k 144Hz. Nie wiem co planujesz później robić z tym PC, rozbudowa itd. Ja wolę kupić teraz mocną kartę, nawet gdybym nie wykorzystał w 100% jej potencjału, a za rok albo dwa sobie zrobię upgrade procesora najwyżej. Droższe karty to zazwyczaj lepsze chłodzenie, a co za tym mniejszy hałas. Właśnie dla temperatur i ciszy kupuje się lepsze modele, wydajność jest identyczna prawie. Na youtube chyba TechLipton robił dość fajny test, prawie wszystkie modele RTX 2080 testował, wydajność, kulture pracy itd. Bardzo polecam się z tym zapoznać. Ps. Poniżej Michikun wstawił ten filmik. Edytowane 5 Lipca 2019 przez Firedash 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 5 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2019 Różnica będzie 1 max 2 FPSy między słabszymi wersjami, a tymi "wypasionymi". Poczekaj na sklepową premierę kart RTX z dopiskiem Super. Tu masz porównanie 2080. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lynce Opublikowano 5 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2019 Cześć, podłączę się pod temat bo u mnie podobna sprawa :) Planuję nowe GPU, albo teraz RX590, albo później, nadchodzący Radeon 5700. Nie jest to TOP, ale zastanawiam się na jakim poziomie GPU procesor będzie bottleneckiem - czy to NVIDIA czy AMD. i5 4670K 4.2GHz 16GB DDR3 2133MHz CL11 SSD #1 systemowy SSD #2 na gry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 5 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2019 @Lynce Zakup RXa 590 mija się z celem. Lepiej kupić GTXa 1660 OC od Gigabyte i pobawić się w undervolting i podkręcanie. Poza tym z kart od AMD masz w rozsądnej cenie Vegę 56 od Sapphire na morele.net :) W tych kartach raczej nie będzie bottlenecka, przy tym procku pewnie byłby taki przy karcie pokroju RTX 2070. Nie mnie jednak, gdyby procesor był lepszy to ilość FPSów w grach byłaby wyższa może nawet o ponad 10 klatek. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lynce Opublikowano 5 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2019 No to dałeś mi do myślenia z Vegą, nie wiedziałem że cena taka dobra! 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tbadoo Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2019 No to jeśli to taki duży bottleneck, to wymieniać proca na co przy tej płycie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 7 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2019 7 godzin temu, tbadoo napisał: No to jeśli to taki duży bottleneck, to wymieniać proca na co przy tej płycie? odpisywałem Lynce'owi. Na twoim miejscu zostałbym przy aktualnym procesorze i odpowiednio potestował w różnych grach. Potem ewentualnie aktualizacja biosu płyty i zakup i7-9700K. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tbadoo Opublikowano 8 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2019 Ajć.. zapomniałem dodać, że mam monitor 2,5K i gram w rozdzielczości 2560x1440. I nie jestem pewien, ale tutaj już może procek nie będzie stanowił wąskiego gardła, za to karta musi wyrabiać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 8 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2019 @tbadoo Jeśli masz kupić procesor kosztem lepszej karty, to zostań przy upgrade samej karty, jeśli masz kasę i na to i na to, to wtedy zmiana procesora też zwiększy wydajność. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2019 Witam, wstępnie zamówiłem ten model: https://www.x-kom.pl/p/505287-karta-graficzna-nvidia-gigabyte-geforce-rtx-2070-super-gaming-oc-white-8gb-gddr6.html + Riser od Fractala, żeby zainstalować go pionowo tak jak na tym filmiku (mam dokładnie tę samą obudowę, tylko czarne chłodzenie): Wydaje mi się, że efekt jest tego warty, ale biorąc pod uwagę to, że pionowy montaż wpływa trochę negatywnie na temperatury + Riser pogorszy wydajność o jakieś 1-2%, trochę się zastanawiam czy jednak nie zamontować w normalny sposób lepszego modelu: https://www.x-kom.pl/p/505278-karta-graficzna-nvidia-palit-geforce-rtx-2070-super-gamerock-premium-8gb-gddr6.html Razem z Riserem do pierwszej karty, cenowo wyjdzie to samo. Jak myślicie, warto pchać się w tego Risera przy tej delikatnej utracie wydajności? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 11 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2019 To tylko taki bajer dla wyglądu. Nie bawiłbym się w to, lepiej wziąć mocniejszą kartę. Tak ogółem RTXy 2080 chodzą po 2900-3000 a czasem na promocjach nawet taniej. Morele mają teraz fajną cenę za Zotaca który wydajnościowo wypada jak MSI Gaming. Nie myślałeś o zakupie? Wiem že to dokładanie kasy no ale... Kusi :) Co do Superów poczekaj jeszcze parę dni pewnie pojawią się wtedy tańsze konstrukcje z zegarem niższym o 15-30 Mhz. Co do Gamerocka to zawsze tak tytulowane modele od Palita sa bardzo dobrze dopracowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2019 (edytowane) Witam Mam pytanie, od dłuższego czasu próbuję uruchomić msi afterburner skaner OC i niestety, nie chce się on uruchomić, już wstępnie przy kliknięciu na sam test karty wywala tak, jak na załączonym skrinie, jak mimo to dam dalej na skaner OC to i ponad pół godziny i nic się nie dzieje. Stery i system W10 64 aktualizowany na bieżąco, afterburner ostatni 4.6.1 beta 2, karta RTX 2080 Msi Gaming X Trio. Ktoś wie może, o co z tym chodzi? Edytowane 14 Lipca 2019 przez simmons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2019 Spróbuj ostatnią wersję stabilną , skoro to beta to może mieć jakieś mankamenty . Ew. użyć innego softu do OC np. EVGA Precision Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2019 30 minut temu, reyden napisał: Spróbuj ostatnią wersję stabilną , skoro to beta to może mieć jakieś mankamenty . Ew. użyć innego softu do OC np. EVGA Precision Zainstalowałem ostatnią wersję stabilną i nie beta afterburnera - to samo. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falcoon84 Opublikowano 14 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2019 1 godzinę temu, simmons napisał: Zainstalowałem ostatnią wersję stabilną i nie beta afterburnera - to samo. :( A próbowałeś odpalić MSI Afterburner z uprawnieniami administratora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2019 18 godzin temu, falcoon84 napisał: A próbowałeś odpalić MSI Afterburner z uprawnieniami administratora? Tak, nic to nie daje, dalej tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firedash Opublikowano 16 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2019 @marand97 To raczej kwestia tego, które Ci się bardziej z wyglądu podobają, bo każdy producent ma lepsze i gorsze modele i te topowy od każdego są w miarę ciche i dobrze chłodzone. Na trefną sztukę można trafić u każdego czasami. Jak już chce się porównywać to konkretne dwa modele, bo ogólnie firmę do firmy, to ciężko ocenić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peka200301 Opublikowano 16 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2019 [mention=245803]marand97[/mention] To raczej kwestia tego, które Ci się bardziej z wyglądu podobająTu mistrzem jest referent 2070 Super... Którego już trzymam pod biurkiem (jeszcze trochę tam poczeka na resztę gratów)Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michikun Opublikowano 16 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2019 4 minuty temu, peka200301 napisał: Tu mistrzem jest referent 2070 Super... Którego już trzymam pod biurkiem (jeszcze trochę tam poczeka na resztę gratów) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Z ciekawości gdzie kupiłeś referenta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peka200301 Opublikowano 16 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2019 Z ciekawości gdzie kupiłeś referenta?Nvidia.com Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...