gevaudan Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2018 hej, potrzebuje pomocy w wyborze smartphona. Budżet około 1000 zł - jestem w stanie lekko przekroczyć o ile da to wymierne efekty. Zależy mi przede wszystkim na pojemnej baterii, szybkiej i stabilnej pracy a także braku niepotrzebnych dodatków. Dotychczas korzystałem z samsunga galaxy s3 z lte. Nie gram w gry, korzystam z facebooka i kilku aplikacji - jak dojadę apka banku spotify. Chciałbym aby ten telefon posłużył mi więcej niż dwa lata - z obecnego dałem rade korzystać prawie 5 lat. Oczywiście jestem otwarty na wszystkie marki. W grę wchodzi tylko polska dystrybucja. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2018 Xiaomi A2/A2 Lite/Note 5 chyba będą najlepszymi wyborami. Spore ogniwa, przyzwoite parametry i w przypadku A2/lite czysty android. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomekpol Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2018 W tej cenie to chyba najlepiej Xiaomi. Powyższe modele są bardzo dobre jak na swoją cenę. Jeśli chodzi o baterię to najlepiej brać Xiaomi Redmi Note 5. Właściwie nie ma konkurencji jeśli chcesz kupić w pewnym sklepie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2018 A2 lite też ma 4Ah, a do tego system bez nakładki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomekpol Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2018 7 minut temu, goral2099 napisał: A2 lite też ma 4Ah, a do tego system bez nakładki. Jak kto lubi, ja wolę nakładkę Xiaomi. Note 5 jest obecnie bardzo popularny, do tego ciut lepszy procesor. Ogólnie porównywalne modele. Szkoda, że Mi A2 nie ma w tej cenie baterii 4000 mAh, bo byłby super wyborem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2018 (edytowane) A2 lite i N5 mają dokładnie ten sam procesor. Przy czystym androidzie masz lepiej z aktualizacjami. No ale jak wspomniałeś, co kto lubi. A przepraszam, rzeczywiście jest SD 625 vs SD 636. Coś mi się ubzdurało. :) Edytowane 26 Września 2018 przez goral2099 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomekpol Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2018 (edytowane) 30 minut temu, goral2099 napisał: A2 lite i N5 mają dokładnie ten sam procesor. Przy czystym androidzie masz lepiej z aktualizacjami. No ale jak wspomniałeś, co kto lubi. A przepraszam, rzeczywiście jest SD 625 vs SD 636. Coś mi się ubzdurało. :) Akurat nie ubzdurało Ci się, bo jest też wersja z Snap 625. Tylko nazywa się w zależności od rynku Redmi Note 5 lub Redmi 5 Plus. W polskich sklepach mamy jednak wersję ze Snap 636 określaną jako Redmi Note 5 Pro http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/xiaomi-redminote5pro-vs-xiaomi-redmi5plus-vs-xiaomi-redminote5/ Można pogubić się w ofercie Xiaomi co mnie osobiście denerwuje. Robią to samo co Samsung. Edytowane 26 Września 2018 przez ziomekpol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral2099 Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2018 Ta wersja ze SD 625 była chyba w Indiach tak nazwana z tego co pamiętam. No mają zamieszanie z nazwami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomekpol Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2018 2 minuty temu, goral2099 napisał: Ta wersja ze SD 625 była chyba w Indiach tak nazwana z tego co pamiętam. No mają zamieszanie z nazwami. Doczytałem jeszcze co i jak. Zedytowałem poprzedni post. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kronan Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2018 Mam Xiaomi Redmi Note 5 w wersji 3?32 GB.Szybki i działa bezproblemowo.Świetna bateria i duży luz z tego powodu.Bardzo dobre wykonanie.Niby duży ekran ale świetnie leży w dłoni(choć akurat ja mam wielkie raczej).Jestem mega zadowolony z tego konkretnie modelu.Dla mnie ideał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomekpol Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2018 Jeśli autor tematu chce wydać około 1000 zł to niech kupi wersję 4/64. Zawsze więcej pamięci RAM jest wskazane na przyszłość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2018 Ja wziąłem A2 lite. Ekran trochę mniejszy od tego Note'a a sam telefon o 1cm krótszy, a to dużo. Wersja 4/64 i cena w przeliczeniu 850zł. Duży plus A2 lite to prawdziwe dual sim, nie tam jakieś hybrydy. Dodatkowo jak ktoś woli nakładkę od Xiaomi to A2 lite z nakładką nazywa się 6 pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smog11 Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2018 A co z Redmi 5 Plus? SD625, 4 GB RAM i 64 GB wbudowanej. Czy za 820 zł będzie w miarę dobrą opcją? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 3 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2018 Nie skoro za 845 zł jest w Proline Redmi Note 5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2018 W sumie teraz jakbym brał to bardzo poważnie pomyślałbym nad LG G6. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...