Pytek Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2019 Witajcie. Możecie polecić jakieś sensowne wentylatory z 4 pinami aby można było nimi dodatkowo sterować ? Cisza jest tutaj jak najbardziej wskazana więc kieruję się w 140 mm, ale jak będzie sensowna oszczędność na 120 mm, to pewnie skuszę się i na nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2019 Witaj Jeśli cena nie gra roli to np wentylatory od takich firm jak Noctua,be quiet!,czy Noiseblocker. Z tańszych np Arctic F 12. Jak kupisz np wentylator od Noctua,to dostajesz przejściówki do obniżenia obrotów ,kołki montażowe,śrubki i długą gwarancję.Wentylatory be quiet! są zaś doś ciche,ale tłoczą mniej powietrza,najtańsza seria to Pure,droższe Silent Wings. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytek Opublikowano 20 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2019 (edytowane) @Niezły Apacz Hej. Właśnie wdziałem i zastanawiałem się nad be quite (buda tej samej marki). Zastanawiałem się też nad Silentum, ale jakoś mam wrażenie że będzie tandetnie. Możesz coś powiedzieć z praktyki na temat tej marki a konkretnie ich wentylatorów (Silentum) ? Edytowane 20 Października 2019 przez Pytek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 21 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2019 Mam w budzie 5 sztuk be quiet, potrzebowałem jeszcze 2. Na próbę kupiłem spc. Dla mnie od ok 600-650rpm są już słyszalne, do tego jeden delikatnie terkotał. O wydajności się nie wypowiem ale jeśli zależy Ci na ciszy jak mi to celuj w be quiet albo inna noctuę. Spc tylko jeśli liczy się cena. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 21 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2019 Silentium bodajże miałem 1 sztukę,rozmiar 92mm i to dawno temu,zresztą nic ciekawego. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytek Opublikowano 21 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2019 Czyli be quite pewnie pójdzie do koszyka. Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 21 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2019 A co powiecie na Corsair SP140 RGB ? Ma ktoś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...