Michaelius Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2020 Pytanko czym najlepiej sprawdzać wydajność pamięci po oc ? Próbowałem kilka ale często wyniki kolejnych przebiegów różniły się bardziej niż wzrost wydajności :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2020 Aida Extreme próbowałeś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2020 Aidę zostawiłem sobie na koniec - na razie raczej szukałem w grach , ale taki Tomb Raider potrafi zrobić 2% różnicy między przebiegami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2020 Ja testuję cinebench R15 i R20. On najlepiej mi pokazuje, czy wydajność pamięci po OC wzrosła. Aida ma bardzo słabo powtarzalne wyniki i nie przekładają się one na rzeczywisty wzrost wydajności. CPU Z też ładnie pokazuje różnice w zakładce benchmark. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2020 (edytowane) Albo coś źle zrozumiałem, albo piszecie o czymś innym niż temat sugeruje. Chodzi o wydajność pamięci RAM po OC pamięci, czy wydajność pamięci po OC procesora ? W Cinebenchu czy innych procesorowych testach OC RAM jest mizerny. W grach to już inna bajka, za to Aida pokazuje wydajność przepustowości pamięci, gdy robimy testy pamięci. Oczywiście CPU pozostaje na swoim stałym zegarze. Edytowane 10 Stycznia 2020 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgreed66 Opublikowano 11 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2020 W dniu 10.01.2020 o 13:30, Michaelius napisał: Aidę zostawiłem sobie na koniec - na razie raczej szukałem w grach , ale taki Tomb Raider potrafi zrobić 2% różnicy między przebiegami. Zawsze jest jakaś niepewność pomiarowa, szczególnie się odbija na 0,1% i 1% low. Dlatego trzeba znaleźć dobre miejsce, zrobić kilka przebiegów. Nie ma innej rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...