warold15 Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2020 Cześć. Poszukuje niedrogiego monitora WQHD 27 cali, najlepiej powyżej 100 Hz pod kartę graficzną 3070. :) Tak, w przyszłości mam zamiar wymienić mojego MSI GAMING X 1080 na RTX 3070, dlatego stwierdziłem, że warto też zaopatrzyć się w odpowiedni monitor. W tej chwili posiadam iIyame Black Hawk 24 cali, FHD, TN, 1 ms, 75 Hz. Zastanawiam się nad dwoma modelami na matrycy VA. Niestety nigdy nie miałem do czynienia z tymi matrycami i boje się efektu "ghostingu". Zastanawiam się nad tymi modelami: 1) AOC CQ27G2U, 2) MSI Optix G27CQ4 oraz ewentualnie monitor, który najmniej mi się podoba: 3) Acer Nitro VG271USBMIIPX. Monitor ma służyć mi głównie do gier. Przy czym od razu dodam, że żaden ze mnie esportowiec. Nie gram w szybkie, internetowe strzelanki takie jak CS GO czy Overwarch. Jestem bardziej niedzielnym graczem, który lubi sobie popykać w Wiedźmina 3, Assasin's Creeda, Far Cry, Resident Evil czasem jakąś strategie. Może ktoś posiada jeden z tych monitorów i może wypowiedzieć się na ich temat. Będę bardzo wdzięczny za każdą odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2020 Brałeś pod uwagę jeszcze te dwa modele: Samsung C27JG50 (LC27JG50QQUXEN) Przekątna: 27 cali, Matryca: VA, Rozdzielczość: 2560 x 1440 [16:9], Odświeżanie: 144 Hz, Czas reakcji: 4 ms oraz AOC Agon AG273QCX Matryca: SVA (PVA), Rozdzielczość: 2560 x 1440 [16:9], Odświeżanie: 144 Hz, Czas reakcji: 1 ms Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warold15 Opublikowano 31 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2020 Samsung nie odpowiada mi przez czas reakcji 4 ms. W podobnej cenie konkurencja ma lepsze parametry. Natomiast Agon AOC jest troszkę drogawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2020 On 7/31/2020 at 2:44 PM, warold15 said: Cześć. Poszukuje niedrogiego monitora WQHD 27 cali, najlepiej powyżej 100 Hz pod kartę graficzną 3070. ? Tak, w przyszłości mam zamiar wymienić mojego MSI GAMING X 1080 na RTX 3070, dlatego stwierdziłem, że warto też zaopatrzyć się w odpowiedni monitor. W tej chwili posiadam iIyame Black Hawk 24 cali, FHD, TN, 1 ms, 75 Hz. Zastanawiam się nad dwoma modelami na matrycy VA. Niestety nigdy nie miałem do czynienia z tymi matrycami i boje się efektu "ghostingu". Zastanawiam się nad tymi modelami: 1) AOC CQ27G2U, 2) MSI Optix G27CQ4 oraz ewentualnie monitor, który najmniej mi się podoba: 3) Acer Nitro VG271USBMIIPX. Monitor ma służyć mi głównie do gier. Przy czym od razu dodam, że żaden ze mnie esportowiec. Nie gram w szybkie, internetowe strzelanki takie jak CS GO czy Overwarch. Jestem bardziej niedzielnym graczem, który lubi sobie popykać w Wiedźmina 3, Assasin's Creeda, Far Cry, Resident Evil czasem jakąś strategie. Może ktoś posiada jeden z tych monitorów i może wypowiedzieć się na ich temat. Będę bardzo wdzięczny za każdą odpowiedź. zrobiłeś mi dzień Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Cytat Samsung nie odpowiada mi przez czas reakcji 4 ms Cytat Monitor ma służyć mi głównie do gier. Przy czym od razu dodam, że żaden ze mnie esportowiec. Wierzysz cyferkom w specyfikacjach monitorów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warold15 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Nie znam się na monitorach, dlatego piszę na forum z prośbą o doradzenie czegoś sensownego. Opisałem w prosty sposób do czego ma mi służyć. Jeśli nie cyferkami to czym powinienem się kierować podczas dokonania wyboru? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Jak nie grasz w gry e-sportowe to 4ms nie jest złe. W twoim przypadku szukaj monitora z dobrym odzwierciedleniem kolorów, bo to najbardziej daje się w znaki przy użytkowaniu. Ja miałem okazje pobawić się tym monitorem. https://www.youtube.com/watch?v=s7ZwASD5cAo Lecz tylko w wykonaniu dla kart NV (posiada g-sync) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warold15 Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2020 Dzięki za wskazówkę. Jeśli tak to sensowniej będzie pójść w matrycę IPS. W takim razie w grę wchodzą dwa modele. Acer Nitro vg271upbmiipx i Acer Nitro vg270upbmiipx. Dwa monitory są bardzo podobne. Cenowo również. Z tym, że 271 posiada odświeżanie 166Hz a 270 144Hz. Przy czym 270 jest nawet odrobine droższy. Gdzie jest haczyk? Czy ten monitor będzie w porządku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...