Skocz do zawartości
Nicky

Brak Cooper Shimów

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie nigdzie poza allegro nie widziłem Csów.

Więc nie wiem co wybrać z allegro

normalny cs chyba nawet orginał tt http://www.allegro.pl/show_item.php?item=14801833

czy takie cos

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=14860283

Jeszcze jedno w faq pisali że trzeba ściągąć wszystkie naklejki z proca, dotyczy to równiez plomb?. A jak wy zakładacie cs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak w temacie nigdzie poza allegro nie widziłem Csów.

Więc nie wiem co wybrać z allegro

normalny cs chyba nawet orginał tt http://www.allegro.pl/show_item.php?item=14801833

czy takie cos

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=14860283

Jeszcze jedno w faq pisali że trzeba ściągąć wszystkie naklejki z proca, dotyczy to równiez plomb?. A jak wy zakładacie cs

Cierpie na to samo :) Nigdzie nie ma copper shimow poza allegro. Jesli chodzi o to

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=14801833 to koles robi je sam wiec nie jest to oryginal (pytalem mailem).

Co do zerwania naklejek to tak - trzeba zerwac WSZYSTKIE naklejki (plomby tez).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja qpiłem na allegro TRACER'a, całkiem fajny, zwykły copper shim.

dałem z wysyłką 11zł i jestem zadowolony, zawsze to pewniej i gwarancji nie tracę na proca.a CS są np. w lublinie w kilku sklepach, z tym że kosztują ok 18-20zł ale nie wiem jaka firma bo nawet nie szukałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znaczy, że stracę gwarancje, to jest qrwa bez sensu. JAk nie założe cs to łatwo ukruszyć proca i gwara w [gluteus maximus], jak założe to na dzieńdobry trace gwareZnaczy, że stracę gwarancje, to jest qrwa bez sensu. JAk nie założe cs to łatwo ukruszyć proca i gwara w [gluteus maximus], jak założe to na dzieńdobry trace gware

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znaczy, że stracę gwarancje, to jest <font color="#FF0000">[ciach!]</font> bez sensu. JAk nie założe cs to łatwo ukruszyć proca i gwara w <font color="#FF0000">[ciach!]</font>, jak założe to na dzieńdobry trace gwareZnaczy, że stracę gwarancje, to jest <font color="#FF0000">[ciach!]</font> bez sensu. JAk nie założe cs to łatwo ukruszyć proca i gwara w <font color="#FF0000">[ciach!]</font>, jak założe to na dzieńdobry trace gware

To idz do sklepu i powiedz zeby Ci wystawili gwarancje na papierze. Przeciez i tak procka sie nie da rozebrac wiec nie rozumiem czemu musi bbyc na nim sticker zeby gwarancja byla wazna. Albo niech Ci nakleja stickera od spodu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumniem po co kompać proca, niemiec czyli mówisz że zostawiłeś plombę i było wszysko oki

zostawilem plomby bo proc byl na gwarancji a wczesniej jednego proca juz zalatwilem na amen.

duronek sie kompal bo upieprzylem go w srebrnej pascie. za duzo mi sie wycisnelo i przy scieraniu rozmazalem ja. Proc pod wode, mydlo w plynie i stara szczoteczka do zebow, dokladne plukanie a potem suszczenie i proc wygladal jak nowka i dziala :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co z montażem, tz czy ściągaliście plombe

Nicky, nie sciagaj stickera gwarancyjnego.

Jego grubosc w niczym nie przeszkadza.

Jezeli go zerwiesz to na 99% sie zniszczy i doopa z gwarancji.

Ja mam juz 2 proca z szimem i stickerem pod spodem i nie narzekam.

Nie zrywaj wiec go.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie sciągałęm.. tylko go tak odchyliłem żeby na kołeczki nie nachodził..

przecież to jest kartka papieru..

jak go będzie radiator mocno dociskał to nić wielkiego sie nei powinno stać.. pasta zawszew yrówna minimalne oddchylenia..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co z montażem, tz czy ściągaliście plombe

Nicky, nie sciagaj stickera gwarancyjnego.

Jego grubosc w niczym nie przeszkadza.

Jezeli go zerwiesz to na 99% sie zniszczy i doopa z gwarancji.

Ja mam juz 2 proca z szimem i stickerem pod spodem i nie narzekam.

Nie zrywaj wiec go.

dokladnie CS jest cienszy niz wyskosc jadra procka wiec cieniutki stickerek nic nie przeszkadza - CS zapobiega tylko przechyleniu radiatora na bok wiec nawet jakby mial grubosc = 2/3 wysokosci jaderka to i tak pewnie spelnialby swoja role (rozkladanie srodka ciezkosci rownomiernie na duzej powierzchni jaderka procka)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale z drugiej strony na fotosach zawsze sa nalepki 

AMD pokaz co ty kupiles za traera :)

zdjęcia nie załączę ale może oto link do aukcji :

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=14120914

a stickerem gwarancyjny usunąłem i ... przykleiłem po drugiej stronie procka :D :D :D

brać żyletkę w łapę i usuwać naklejki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli ktoś mieszka w pobliżu to w gdyni pod dworcem głównym jest sklep który sie zajmóje chłodzeniem profesjonalnym (no prawie ) w każdym razie jeśłi chodzi to takie rzeczy jak coper czy wiatrak, cpc, zalman termaltake to mają wszystko jednak profesjonalne to raczej z tym tylko w internecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam sie z przedmowca. Tez kupilem w sklepie (bit - wszyscy z krakowa wiedza gdzie to :) ). Zabulilem 8zl, wyglada dokladnie jak ten na zdjatku benka.

Nie ma sensu przeplacac na allegro bo w 90% sklepow maja to taniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:idea:  

a ja mam takiego i jest OK (po zdjeciu folii oczywiscie)

Dołączona grafika

za niecale 10zl w sklepie - wiec nie piszcie ze sa tylko na allegro bo to bzdura :!:

identycznego kupiłem w sklepie w szczecinie za dyszke lezało ich z 20.co to za wymysły ze w sklepach nie ma...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi