Skocz do zawartości
Elmer

Zalman CNPS7000A !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Kunia to ja juz nie wiem czy wejdzie mi na ChainTech'a 7NJL1?

wejdz na http://www.zalman.co.kr/english/product/cn...s7000a-alcu.htm i zobacz czy plyta jest na liscie obslugiwanych.

co do zapinek to mocuje sie go TYLKO i WYLACZNIE na dziury wokol socketu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

różnica jest większa jakby była tylko 1 c nikt by sobie Cu nie zawracał głowy zresztą ja mam CU kolega ALCU i różnica jest około 3-4 C pasty i obudowy te same warunki podobne  :)

ja sie sugerowalem tym porownaniem

Dołączona grafika

Jak widzisz roznica jest 1C. U mnie tutaj roznica cenowa jest okolo $5CAN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko jest jedno ale

przyrost roznicy temperatury jest proporcjonalny powiedzmy do wydajnosci coolera/ilosc watow ciepla na procku (tak mysle)

czyli reasumujac im bardziej bedzie podkrecony procek tym beda wieksze roznice temperatur, a nie oklamujmy sie zalmana kupuje sie do krecenia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vadeer ma racje to porownanie jest na procu wydzielajacym nie najwiecej ciepla - na wiekszych piecach roznica bylaby wieksza. Z drugiej strony Zalmany AlCu na allegro mozna dostac za ok. 120 zl, a doplacac 80 zl do wersji Cu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

faktycznie ze wedlog testow na stroniePCLAB.PL (czlowiek szuka na internecie dobrego porownania a na polskiej stonie jest najlepsze!) roznica pomiedzy CU i ALCU jest 3-5%

pytanie tylko, czy jest sens doplacac tyle kasy do Cu za te 3*C mniej :roll: Czy taka nieco obnizona temperatura w widoczny sposob przyczyni sie do dluzszego zycia procka :? Na allegro Al-Cu sa teraz po 115zl, Cu 199 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozwole.sobie,zacytowac.pewne.zdanie.z.pclab.pl.dot.ZM7000A-AlCu:

"Jeśli ktoś nie wyciska z procesora ostatnich soków, to cooler jak znalazł"

a.tu.cytat.z.twojepc.pl.dot.ZM7000A:

"Król wydajności. W trybie Normal (12V) deklasuje wszystkie coolery w tym porównaniu. Hałas możemy ograniczyć do 20dB i nawet wtedy wyniki CNPS7000A-Cu robią wrażenie!....

najtrudniejszy montaż, najdroższy w całym teście (209zł - 4MAX) - produkt dla najbardziej wymagających użytkowników. Przemyślana, staranna konstrukcja, która daje w zamian bezkonkurencyjną wydajność przy rozsądnym natężeniu hałasu. "

pozdrawiam :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ten Zalman wejdzie na tą płytę, biorąc pod uwagę, że zaraz nad nią będzie zasilacz???http://www.bino.pl/go/_info/?id=3660

lista SOCKET A plyt ktore sa kompatybilne z ZALMANem sa podane na stronie producenta. Jest tam takze napisane ze pomiedzy plyta glowna a zasilaczem musi byc odleglosc 1cm aby ZALMAN poprawnie mogl byc zalozony na procesor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie można tanio kupic tego Zalman CNPS7000A-Cu ?

Allegro odpada. @ tygodnie albo miesiac zanim przysla mi kody, potem trzeba poczekac az sie aukcja skonczy i potem poczekac na przesylke, liczac ze sprzedajacy nie zrobi cie w h.....

Wiec tylko jakis sklep intenetowy lub .... ????

No wlasnie CO i GDZIE ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozwole.sobie,zacytowac.pewne.zdanie.z.pclab.pl.dot.ZM7000A-AlCu:

"Jeśli ktoś nie wyciska z procesora ostatnich soków, to cooler jak znalazł"

a.tu.cytat.z.twojepc.pl.dot.ZM7000A:

"Król wydajności. W trybie Normal (12V) deklasuje wszystkie coolery w tym porównaniu. Hałas możemy ograniczyć do 20dB i nawet wtedy wyniki CNPS7000A-Cu robią wrażenie!....

najtrudniejszy montaż, najdroższy w całym teście (209zł - 4MAX) - produkt dla najbardziej wymagających użytkowników. Przemyślana, staranna konstrukcja, która daje w zamian bezkonkurencyjną wydajność przy rozsądnym natężeniu hałasu. "

pozdrawiam :roll:

hmm, jak dla mnie na dzień dzisiejszy królem wzgórza jest ThermalRight SP-97 a nie zalman :lol: już do SLK-900A nie dorównywał, a co dopiero do SLK-947, czy SP-97, ale to zabawki do lepszego O/C :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi