Skocz do zawartości
slim

ATI Radeon 9500

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem.

Mam Radeona 9500 64mb zmodowanego na 8 pot. i radiatory na pamięciach ( http://www.4max.com.pl/default.asp?g=25&gg=19&produkt=503 ) przyklejone klejem ( http://www.4max.com.pl/default.asp?g=129&gg=67&produkt=72 ). mam pytanie czy to normalne że te radiatory bez kręcenia są ciepłe. Słyszałem że te karty sie mocno grzeją.

Z dziękuję z odp :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Radka 9500@9500Pro i radiatory na pamięciach które przykleiłem klejem Thermopox.

I problem jest taki że gdy zostawiam na 45min w ATItool Scan for Arifact to mi sie takie arty pojawiają że nic nie widać

Grałem w Pacific Assault 1godz. i nic a Atitool zostawiam na 45min i sypie artami. Wczy może być problem.

ps. Jak zdjąć radiatory przyklejone Thermopoxem

Z góry dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ATItool to troche sztuczne szukanie artow IMO jak w grach masz czysto to co sie przejmowac ;) a masz jakis nawiew na radiatory ?

a zeby zdjac to musisz uwazac zeby nie zdjac radiatora z pamiecia ;) chyba najlepiej wrzucic w foliowy worek dobrze zabezbieczyc wrzucic do zamrazarki i po jakis 2h delikadnie odrywac radiatory wsuwajac miedzy radiator a pamieci ostrze noza albo cos innego plaskiego za radiator nie ciagnij bo urwiesz pamiec :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak oczyścić pamięci z tego kleju? Spyrytusem? Bo chyba wiem co to może być w jednej kostce za dużo kleju dałem i mi troche po bokach poleciało. A w jakimś serwisie wyczyszczą mi pamięci?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam problem, kupiłem na Allegro radeona 9500Pro z pamieciami Samsunga GC2A 2,8 ns i odblokowalem potoki , niestety po odblokowaniu potoków karta nie działa pojawiaja sie jakieś dziwne krzaczki potem zamieszcze zdjęcie, reszta osob co kupiła tą karte odblokowała i nie było problemów a bylo to jakies 20 osob wiec mialem pecha , Wie ktoś moze jak to naprawic, powiem OD RAZU FLASOWALEM BIOSA I NIC ,,,,, help me

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a po cholere flaszowales biosa :?: moze to przez to spieprzyles karte. Trzeba bylo tak jak przyszla zapodac omegi, nimi odblkowac karte i patrzec czy sa krzaki. A gosc z aukcji dawal gwarancje na modowalnosc :?: bo jak nie to wroc stary bios sprawdz czy sypie artami i wymieniaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi