keiename Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 kurde a o zasilaczu pomyslales :?: bo jak masz jakiegos Codesyfa to sie nie dziw ze masz zwiechy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamery Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 Mam pytanie,czy istnieje możliwość,zmiany timingów na Radeonie 9500? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 tak, jakims radeditem, ati tray tools nowe maja to w sobie (mozna zmienic na biezaco), ale nie klopocz sie.... to niewiele daje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczka01 Opublikowano 29 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2005 witam, jestem nowym posiadaczem karty Radeon 9500 64mb , zmodowany na 8 potokow, zero artefaktow , pamieci na karcie to samsungi 2,8ns mam pytanie: jakie sterowniki (oczywiscie na omegach) beda najwydajniejsze do tej karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shark31 Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Mam taki problem. Mam Radeona 9500 64mb zmodowanego na 8 pot. i radiatory na pamięciach ( http://www.4max.com.pl/default.asp?g=25&gg=19&produkt=503 ) przyklejone klejem ( http://www.4max.com.pl/default.asp?g=129&gg=67&produkt=72 ). mam pytanie czy to normalne że te radiatory bez kręcenia są ciepłe. Słyszałem że te karty sie mocno grzeją. Z dziękuję z odp :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 no grzeja sie grzeja ale jak sie dobrze je oradiatoruje to mozna ladnie wykrecac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shark31 Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Mam Radka 9500@9500Pro i radiatory na pamięciach które przykleiłem klejem Thermopox. I problem jest taki że gdy zostawiam na 45min w ATItool Scan for Arifact to mi sie takie arty pojawiają że nic nie widać Grałem w Pacific Assault 1godz. i nic a Atitool zostawiam na 45min i sypie artami. Wczy może być problem. ps. Jak zdjąć radiatory przyklejone Thermopoxem Z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 ATItool to troche sztuczne szukanie artow IMO jak w grach masz czysto to co sie przejmowac ;) a masz jakis nawiew na radiatory ? a zeby zdjac to musisz uwazac zeby nie zdjac radiatora z pamiecia ;) chyba najlepiej wrzucic w foliowy worek dobrze zabezbieczyc wrzucic do zamrazarki i po jakis 2h delikadnie odrywac radiatory wsuwajac miedzy radiator a pamieci ostrze noza albo cos innego plaskiego za radiator nie ciagnij bo urwiesz pamiec :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shark31 Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Nie mam nawiewu. Czy to może być to? Zasilka to chyba ni bo kupiłem Chiefteca. Ale gdy wyłącze ATItools to w grach też mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shark31 Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 A jak oczyścić pamięci z tego kleju? Spyrytusem? Bo chyba wiem co to może być w jednej kostce za dużo kleju dałem i mi troche po bokach poleciało. A w jakimś serwisie wyczyszczą mi pamięci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 a arty ci sypia na standardowych ustawieniach pamieci czy dopiero jak krecisz :?: a potoki masz w pelni sprawne :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shark31 Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Na standardowychtakt. Potoki mam napewno sprawne bo sypie jak 8 pot. i 4pot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 to znaczy ze masz uwalana pamiatke, a przed przyklejeniem radiatorow tez sypal :?: a zeby wyczyscic klej to chyba najszybciej jakism rozpuszczalnikiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shark31 Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Chyba nie, nie sprawdzałem przed bo chciałem podkręcać gdy radiatorki kupie. A gdy wyczyszcze rozpuszczalnikiem i dobrze wyszusze szuszarką to powinno być dobrze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 jak masz fizycznie walnieta pamiec (np. od przegrzania) to nie bedzie juz nigdy dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shark31 Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 mam jeszcze jedno pytanie czy w jakimś serwisie wyczyszczą mi taką pamięć albo mam to sam zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 sam zrob przeciez jej nie urwiesz, ja bym na twoim miejscu zdjal radiatory, wyczyscil ile sie da tego termpoxa i wtedy zobaczyl co z tymi artami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shark31 Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 a rozpuszczalnikiem nie uszkodze w jakiś sposób tej karty(wiem ze głupie pytanie ale niedawno ją dostałem i sie o nią boję)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 no jak ten rozpuszczalnik nie rozpusci cie PCB lub pamieci to mozesz spokojnie stosowac. Benzyna lakowa powinna dobrze zmyc i nie uszkodzic karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shark31 Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 a rozpuszczalnik do paznokci albo woda po goleniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 aceton potrafi zmatowic plastik a jaki moze miec wplywa na PCB nie wiem ale byc moze malo korzysty. Jak masz jakas stara karte PCI to na niej potestuj ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shark31 Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 A czym jeszcze bym to mugł zrobić? Czy wodą po goleniu bym to mógł zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 najlatwiej bedzie jak potestujesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shark31 Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Mam stary modem i gdy patyczkiem do uszu zamoczonym w rozpuszczalniku przejade po chipie to nic sie z nim nie dzieje tylko b.sybko ta wilgoć znika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 bo paruje szybko ale zmywa i odtluszcza ladnie wiec mozesz sprobowac tym tego termpoxa zmyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysiuAS Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Witam mam problem, kupiłem na Allegro radeona 9500Pro z pamieciami Samsunga GC2A 2,8 ns i odblokowalem potoki , niestety po odblokowaniu potoków karta nie działa pojawiaja sie jakieś dziwne krzaczki potem zamieszcze zdjęcie, reszta osob co kupiła tą karte odblokowała i nie było problemów a bylo to jakies 20 osob wiec mialem pecha , Wie ktoś moze jak to naprawic, powiem OD RAZU FLASOWALEM BIOSA I NIC ,,,,, help me Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Temat do zamknięcia ale to ciekawe, że nie udało Ci się odblokować potoków w 9500pro (tak piszesz). Jeszcze ciekawsze jest to, że wszyscy posiadacze 9500pro mają ten sam problem, nie mogąc odblokować potoków, mają ich tylko 8... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Ustalmy najpierw jaką masz kartę- pamięci ułożone w kształcie litery L po obu stonach PCB czy w jednej lini (też po obu stonach). Bo odblokowanie potoków w karcie ośmiopotokowej (R9500PRO) brzmi dość dziwnie ;-) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 a po cholere flaszowales biosa :?: moze to przez to spieprzyles karte. Trzeba bylo tak jak przyszla zapodac omegi, nimi odblkowac karte i patrzec czy sa krzaki. A gosc z aukcji dawal gwarancje na modowalnosc :?: bo jak nie to wroc stary bios sprawdz czy sypie artami i wymieniaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opo Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 zrobilem vmod na gpu i kich pamięci nie chodzą nawet na 270mhz jest gorzej nisz na standard co moze mnie poratowac zeby lepiej było Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...