Skocz do zawartości
slim

ATI Radeon 9500

Rekomendowane odpowiedzi

mam dobry dzień- 6600 4 miesieczny agp za 300 zyli. Karta na gwarze itp z Poznania czyli jutro albo w sobote sobie odbiore...

Opuszczam na ładnych paru miesiecy dział ati....

Pewnie jeszcze tu wróce bo mam po 9550 sentyment do ati(za to od modowalnych 9500 bęe sie trzymał z daleka :lol: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoko dzieki, w tym miejscu napewno nie mam zadnej szachownicy,

ale,

inni pisali ze tez przeszlo im benchmarki a potem w grach mieli szachownice wiec nadal pytatnie jest aktualne acz tym razem chodzi mi tylko o gry, tak wiec: w jakim miejscu far cry moge spotkac artefakty?

w każdym far cry na moim egzemplażu tła i woda wszystko szachy, fear to samo każda ściana ma szachową tapete

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam dobry dzień- 6600 4 miesieczny agp za 300 zyli. Karta na gwarze itp z Poznania czyli jutro albo w sobote sobie odbiore...

Opuszczam na ładnych paru miesiecy dział ati....

No to 99tomcat ładnie trafiłeś :), ja się też zaczęłem zastanawiać czy nie odpuścić sobie 9500 pro i próbować złapać jakiegoś 6600 na allegro. Chcąc nie chcąc 6600 zje go bez problemu, a po OC to już w ogóle :wink: Mam dużo do przemyslenia :)

lipa tylko z chłodzeniem bo z pentagramem to na 6600 to taczej sobie nie pogram :sad:

Edytowane przez przemekbydgoszcz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmhmhmhmhm :twisted: :gitarzysta2: :twisted2:

wszystko cyka :D

wiec tak - 8 potokow, pamieci 256-bit 3.0ns BGA, rdzen juz poszedl lekko na 370; pamieci jak narazie nie mam co krecic bo mam tylko AGP4x w swojej plycie i nic nie daje, ale i tak niezle trafilem :mrgreen:

no i nie wiem czemu, ale i nie wnikam :mrgreen: mam chlodzenie z 9800pro - cichutkie i wydajne :D

a wydajnosc uhmmmm :D

udalo sie!! :banana:

pozdrawiam

Edytowane przez Tomcool

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmhmhmhmhm :twisted: :gitarzysta2: :twisted2:

wszystko cyka :D

wiec tak - 8 potokow, pamieci 256-bit 3.0ns BGA, rdzen juz poszedl lekko na 370; pamieci jak narazie nie mam co krecic bo mam tylko AGP4x w swojej plycie i nic nie daje, ale i tak niezle trafilem :mrgreen:

no i nie wiem czemu, ale i nie wnikam :mrgreen: mam chlodzenie z 9800pro - cichutkie i wydajne :D

a wydajnosc uhmmmm :D

udalo sie!! :banana:

pozdrawiam

no to Ci sie udało :), a co agp x4 do kręcenia pamięci ma to nie mam pojęcia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak myślicie taki 6600 jest w stanie konkurować radkowi z 256bit 8potoków.

:lol2: :lol2:

Dawno się tak nie uśmiałem, ahahhahah :lol: :lol: . Ten 6600 Le to KASTRAT. Nic w nim nie można odblokować, ta karta to lep na mało obeznanego w pc typowego Kowalskiego, działa na ludzi jak lep na muchy. Wystarczy, że widzą jak ma 256 DDR i myślą że jest pr0, el0 i czadowa. :mur: Ta karta dostaje baty od owego radzia i to nieziemskie. Ona ma 128mb/128 bit i jest kiepska.

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra po walkach z moją kartą takty 550/700(zmodowany bios z 1.4v na rdzeń i nieco poluzowanymi timingami) i w smarku 03 7500pkt. Niestety na 2 partycji systemowej bo czyszczenie rejestru itp nie pomaga- po przesiadce z radka ok 1k mi wcinało w smarkach.... Tak wieć przchodząc na nv polecam formacik....

Jedyny problem to chłodzenie- na moim gb wyje chyba nawet bardziej niż ten cuś na 9500 :angry:

Na razie jestem zadowolony-oczy mnie nie bola, freezó nie ma, szkoda tylko,ze to nie karta ati :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takiego dostał nega i tak śmiesznie sie borni

a taki zafundował odwet oczywiście wszystko co napisał to bzdury :D ale żaden logicznie myslący człowiek mu nie uwierzy i nie weźmie już 9500@9700 mam nadzieje że dostanie po d*pie (zostanie z tymi grafami :P ) za to ze mnie zlekceważył :]

Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale to są pieknie czytelne negi i jeden i drugi do tego zaplanowane ja dokładnie wiedziałem co on napisze i ja sie na to godze chodzi z jednej strony o zemste a z drugiej strony o to żeby ktoś taki jak ja kto chce kupić grafe widzi że facet ma 400 pozytywów 1 nega z nie wiadomo jak dawno nie naciął się ten mój neg jest po prostu uczciwy wobec innych kupujących a to ze on oddał? też bardzo dobrze mam nadzieje że jak ktoś będzie chciał znowu mi kit wcisnąć przeczyta go i mnie usunie z aukcji naprawde :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HELP Prosze o odpowiedź tych co wiedzą czy ma jakiekolwiek znaczenie czy pamięci są 3 albo 3,3 ns oraz czy lepiej szafirka czy built by ati ja jestem prawie zdecydowany :mrgreen: Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HELP Prosze o odpowiedź tych co wiedzą czy ma jakiekolwiek znaczenie czy pamići są 3 albo 3,3 ns oraz czy lepiej szafirka czy built by ati ja jestem prawie zdecydowany :mrgreen:

ja tez myślę nad ta kartą :)

różnica w pamięciach 3 a 3,3 ns jest taka

3.3 ns - 600 Mhz (standardowe taktowanie)

3.0 ns - 666 MHz (standardowe taktowanie)

różnica 66 Mhz w standardowych taktach

Myslę że różnicy jako takiej nie powinno byc pomiedzy ati a szafirkiem, bo to ten drugi robi karty dla ati :) powinny sie różnć tylko naklejką :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przemku prosze cie ale te taktowania to są czysto teoretyczne gdybania :/ w teorii 4 ns to 250 a czasami idą i na 300 albo 5 ns to równo 200 a u mnie chodziły nawet 260 prosiłem o wypowiedź na temat tych pamieci i tych kart bo z tego co wiem to pamiątki są niedowoltowane w tym układzie zwykle i wiecej niż 310 nie udaje się osiągnąć niezależnie od czasu dostepu :wink: a może tak ktos kompetentny? :-|

IHA znaczy sie nie dowiedziałem czy lepiej 3 ns czy lepiej 3,3 cóż dzieki za chęci :/ wgranie biosu mi sie nie uśmiecha ;p idem spac jutro tez jest dzień 8]

Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Luk wiem że pamieci są niedowoltowane, tego akurat nie musiałeś pisać i wiem że to co dałem wcześniej to tylko teoria :) z tego co się trochę orientuje, to czasem pomaga wgranie biosu od r9700, pamięci dostaja kopa, ale i tak podkręcalnośc to loteria, jednym 3.6 ns idzie na 660 mhz a innym 3.0 pojdzie na 620 :huh:

Lepiej od 9500pro kręcą się te nieszczęsne modowalne 9500, pcb od 9700 jest chyba lepiej dowoltowane

Zawsze moze da się zrobić v-moda http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=35585

Edytowane przez przemekbydgoszcz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odpada 64 mega mało poza tym już kupiłem ma być 3 ns i nowsze chłodze :P znaczy z tych nowszych cokolwiek to znaczy 8]

hehe mówiłem ciche i sprawne on mi odpisał że bedzie z nowszych :P i tak potestuej troche i wek zakładam wentyl z proca:P

Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie pytanko. Czy ktoś wycisnął z seri radków 9500/9500 pro 400mhz na rdzeniu? Max stabile moje OC to 365mhz na rdzeniu.

Jeżeli sie da więcej wycisnąć to jak to zrobić bo chłodzenie mam bardzo dobre i poszło by więcej ale coś niewyrabia.

Edytowane przez Paweeell

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Paweeell, ja na swoim 9500 Pro 128/128 3.0ns od Sapphire, ale build by ATI (dziwnie ale taka dali) dalem rade 420MHz na rdzeniu. Bylo to jednak miedziane cos na CPU+wiatrak YS Techa 60mm dosc wydajny i w miare cichy.

Znam tylko 1 kolesia ktoremu tez poszlo na 420. Wiekszosc konczy na 360-380MHz. No i ja nie mialem coppera.

Obecnie mam aluminiowe "cos" rowniez wlasnej konstrukcji ;] (miedz jednak troszke wazy) ale na tym idzie do 380MHz

Oryginalny cooler mial 7-lopatkowy wentylek z logo ATI. Sa tez wentyle z wieksza iloscia lopatek, ale nie wiem czy to byly nowsze czy starsze serie. Zreszta jak ktos sie bawi w OC to malo wazne bo i tak zmienia. ;]

Edytowane przez Szawel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@99tomcat nie dam kolesiowi nega bo oddał mi 280zł.

wiesz mi też kase oddał aler to nie zmienia faktu,ze sprzedaje towar niezgodny z opisem...rozumiem raz sie pomylić ale tylerazu i tylu osób?

ja daem nega i dostałem odwetowca- jednak moze dzieki temu mniej osób(na razie nikt) kupi te pseudo testowane karty...

Dzięki takiej psotawier jak qura ten kolo tak zrobił nas w ciula- jak komus sie nie zmodowała to oddają kase a człowiek daje pozytywa i pisze w 100% polecam :cry: w taki sposób wkopujesz innych w to samo bagno...

Edytowane przez 99tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz oddał kase ale jednak dosałeś zły towar i mimo to w komentązu ani słowem o tym nie wspominasz...tak zapewne też wczęśniej pare osób zrobiło i przez to luk i ja sie nacielismy...

co do karty to za 320zl to już kostaniesz gf 6600...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dałem pozytywa dlatego że oddał jak pisałem 280zł czyli nawet za przesyłkę - nic nie straciłem to nie będę taki chamski i nie dam nega.

i przez takich baranów jak ty qura którzy sie boją o swoje konto i kase musiałem sie męczyc z tym kretynem od radka myślisz że kupiłbym tego radka jak bym widział taki koment jak wystawiłem jemu (maxluk-to ja) i popatrz tylko na aukcje: ani jedna na razie mu nie poszła myślisz że kto jest bardziej fair ty czy ja ? zastanów się po czyjej stronie stoisz bo wystawiając mu pozytywa albo neutrala robisz mnie w h*ja NIC na tym nie zyskumąc, co zal ci nega którego ci da w odwecie ? ż a ł o s n e tyle ci powiem

co do grafy to 9800 jest imo lepsze niż 6600 w nowszych grach może być gorzej ze względu na PS3

paweeeell dobrze sobie chcesz :P nie dość że słabo idzie to jeszcze 110 zł droższa niż ta z allegro :P

Edit: qura16 ja cie nie wyzywam stwierdzam fakt jesteś baranem dając taki a nie inny koment wyznaję behawoiryzm jesteśmy tym co robimy a nie tym co nam sie wydaje, myślimy, czy deklarujemy twój wybór wpływa na mnie więc to moja sprawa o której wolno mi toczyć dyskusję

Edytowane przez Luk3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i źle zrobiłem dawając takiego komenta ale to mój wybór...

i proszę mnie tutaj nie wyzywać od nie wiem kogo...

Swoją drogą zobaczcie to jest na aktualnej aukcji:

Firma, która mi dostarcza te karty ostatnio mi wymieszała te karty (modowalne i niemodowalne) i były reklamacje, ale wszystkie reklamację realizujemy i dajemy gwarancję na modowalność kart. Pozatym każdy Kupujący ma prawo oddać towar do 10 dni bez podania przyczyny i oddajemy pieniądze!

hehe

wygląda na to że on nawet tego nie sprawdza :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi