Skocz do zawartości
phranzee

Screenshoty pulpitów Windows

Rekomendowane odpowiedzi

az sie i moim deskiem pochwale bo mnie korci :> chwycilem inicjatywe tematy, powiedzialem sobie, jebac poradniki, sciagnalem samurize, zaczalem sie bawic, na poczatku [gluteus maximus] wychodzila, az zrobilem fajny (jak da mnie) wyglada deska :> mial byc skromny i nie zasmiecony i chyba jest taki jak ma byc :)

ikonki -> sub zero

kusory -> czarne windows (skad moge sciagnac jakies fajne??)

tapeta -> snooze

theme -> panther (po moim tuningu :>)

do tego samurize oparty na m.in speedfan'ie

screen -> http://img138.imageshack.us/img138/4253/desktop8qm.jpg

mam jeszzce jedno pytanie - jak wywalic ikonke "pomoc i obsluga techniczna" z klasycznego menu start ? bo ma strasznie lduga nazwe i start jest po otworzeniu prawie szerszy jak wyzszy, a ma byc ladny :>:> prosz o pomoc :> i napiszcie czego ew. mojemu pulpitowi definitywnie brakuje :)

bikerbo :*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra powstal 2 pulpit :) o niebo lepszy, wyglad troche ukradlem od podanego ze 40 stron wczesniej configa, ale go doszczetnie zmienilem :) prosze o subiektywna ocene :D

Dołączona grafika

+

szukalem po forum, szukalem po googlach i nic, jak moge zmienic obrazek w klasycznym menu start po lewej stronie ? na jakis co sam zrobilem ? znacie jakis program lub jak sie nazywa plik systemowy odpowiadajacy za to

Edytowane przez BikerBo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i jak trzeba to nie moge znalezc... widzialem kiedys taki style do windy calkiem przezroczysty (chyba na tweaku z jakimis chinskimi literkami) ale za cholere nie moge go teraz namierzyc, gdzie go szukac? dobrze by bylo gdyby ktos pamietal nazwe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ale chce inny skin który bardziej się upodobni do tego którego podałem wyżej :D

po za tym WB5 + fierofox + VistaXP_WB_v2_1= znikająca obramówka dosłownie jedynym sposobem jest wyłączenie w wb5 efektu dla firefoxa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest kilka styli do windowsa wyglądających jak vista. Jest tez kilka pakietów które zmieniają wiele plikow dając efekt wyglądu prawie identyczny jak vista.

Ja polecam najnowszy shell Vista-NuoveXT ShellPack For Windows XP - zmiany są b.głębokie - od podmiany praktycznie wszystkich ikon na te które będą w MS Vista po RocketDock, YZ Shadow, LClock i wiele innych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam najnowszy shell Vista-NuoveXT ShellPack For Windows XP - zmiany są b.głębokie - od podmiany praktycznie wszystkich ikon na te które będą w MS Vista po RocketDock, YZ Shadow, LClock i wiele innych

ze screenow taki sobie sie wydaje ;]

ten jest super... tez podmienia wszystko i jest bardziej dopracowany

link

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam...chyba pierwszy tu mój post...hm...

Fajnie tu u was no i pulpity czasem niezłe. Chciałbym pozdrowić wszystkich, którzy coś moddują z desktopem i interfacem.

Pokaże też swoich pare dzieł:

[mysle że nie ocenicie za surowo :) ]

Atumn

Passion

FoobarMod

May

Możliwości duże...monitorek mały...wiec nie warto iść w strone ilości lecz jakości.

Trzymajcie sie...

Ps. w mojej galerii jest reszte moich dzieł...można rzec od poczatku mojego modowania...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to moze i ja sie troche pochwale...

przyznam sie szczerze ze sie za bardzo nie napracowalem na d tym ale przeciez nie o to chodzi :wink:

maly edit:

rozwiazalem problemik i teraz pulpit prezentuje sie tak:

http://img142.imageshack.us/img142/1065/scrn57bf.jpg

niemal ideal :D

Edytowane przez Mikelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...ten jest super... tez podmienia wszystko i jest bardziej dopracowany...

Potwierdzam. Sam używam go od kilku tygodni i jestem z niego b.zadowolony. Uwaga - integruje sie bardzo głęboko z shell-em, wymienia masę plików systemowych!

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy w Rainmeter mozna dodac jakies dodatkowe pluginy? Jest plugin MBM ale nie obsluguje on temperatury dyskow :sad:

Dołączona grafika

*edit:

jest plugin do speedfana ;)

/*

OT

sgj skad masz opere 9? ;)

/*

Edytowane przez greg505

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowalem Vista Inspirata i nie zmienilo mi ikonek :D Why ? ;]

moze sprobuj tak: prawym na pulpit --> wlasciwosci-->ustawienia i zmien glebie kolorow na 16 bit. zastosuj i zmien spowrotem na 32... powinno pomoc. Mi pomoglo :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze sprobuj tak: prawym na pulpit --> wlasciwosci-->ustawienia i zmien glebie kolorow na 16 bit. zastosuj i zmien spowrotem na 32... powinno pomoc. Mi pomoglo :D

Thx, pomoglo :D

Skad mozna sciagnac fajne ikonki do iconpackagera (jakies ciemne, zeby pasowaly mi do pulpitu:

Dołączona grafika

I jeszcze jedno - jak zmienic czcionke pod ikonami? Chcialbym jakąś fajną pisaną, ktoś miał taką w tym temacie ;]

Edytowane przez neonone1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi