BikerBo Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 az sie i moim deskiem pochwale bo mnie korci :> chwycilem inicjatywe tematy, powiedzialem sobie, jebac poradniki, sciagnalem samurize, zaczalem sie bawic, na poczatku [gluteus maximus] wychodzila, az zrobilem fajny (jak da mnie) wyglada deska :> mial byc skromny i nie zasmiecony i chyba jest taki jak ma byc :) ikonki -> sub zero kusory -> czarne windows (skad moge sciagnac jakies fajne??) tapeta -> snooze theme -> panther (po moim tuningu :>) do tego samurize oparty na m.in speedfan'ie screen -> http://img138.imageshack.us/img138/4253/desktop8qm.jpg mam jeszzce jedno pytanie - jak wywalic ikonke "pomoc i obsluga techniczna" z klasycznego menu start ? bo ma strasznie lduga nazwe i start jest po otworzeniu prawie szerszy jak wyzszy, a ma byc ladny :>:> prosz o pomoc :> i napiszcie czego ew. mojemu pulpitowi definitywnie brakuje :) bikerbo :* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 PPM na pasku, wlasciwosci, menu start, dostosuj, zaawansowane i z listy odfajczasz opcje ktorych nie chcesz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 ale jemu chodzi o klasyczne menu start Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 yhy, w xp'kowym sie da ale w klasycznym nie za basz :( moze chociaz zeby nazwe zmienic ? tylko jak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 http://www.microsoft.com/resources/documen...entry/92876.asp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 (edytowane) dobra powstal 2 pulpit :) o niebo lepszy, wyglad troche ukradlem od podanego ze 40 stron wczesniej configa, ale go doszczetnie zmienilem :) prosze o subiektywna ocene :D + szukalem po forum, szukalem po googlach i nic, jak moge zmienic obrazek w klasycznym menu start po lewej stronie ? na jakis co sam zrobilem ? znacie jakis program lub jak sie nazywa plik systemowy odpowiadajacy za to Edytowane 6 Listopada 2005 przez BikerBo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2005 Unikać zamieszczania w danym wątku kilku swoich postów z rzędu - jeżeli pojawia się potrzeba dopisania czegoś do wysłanego już posta, należy skorzystać z opcji "edytuj" (ikona w poście). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 no i jak trzeba to nie moge znalezc... widzialem kiedys taki style do windy calkiem przezroczysty (chyba na tweaku z jakimis chinskimi literkami) ale za cholere nie moge go teraz namierzyc, gdzie go szukac? dobrze by bylo gdyby ktos pamietal nazwe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 skąd mozna zassac tego skina Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro87 Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 kick him! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 skąd mozna zassac tego skina [ img]http://www.stardock.com/brad/pdc1.jpg[/img] To są zrzuty z visty.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 szkoda :( nie ma jakiegoś odpowiednika dla wb5?? innego niż VistaXP_WB_v2_1 Jaro87 :blink: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 Jest kilka styli do windowsa wyglądających jak vista. Jest tez kilka pakietów które zmieniają wiele plikow dając efekt wyglądu prawie identyczny jak vista. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro87 Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 przeciez ktoś o tym pisał, WB5 + VistaXP_WB, sam o tym napisałeś, już nie czaje nic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 7 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2005 no ale chce inny skin który bardziej się upodobni do tego którego podałem wyżej :D po za tym WB5 + fierofox + VistaXP_WB_v2_1= znikająca obramówka dosłownie jedynym sposobem jest wyłączenie w wb5 efektu dla firefoxa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Jest kilka styli do windowsa wyglądających jak vista. Jest tez kilka pakietów które zmieniają wiele plikow dając efekt wyglądu prawie identyczny jak vista. Ja polecam najnowszy shell Vista-NuoveXT ShellPack For Windows XP - zmiany są b.głębokie - od podmiany praktycznie wszystkich ikon na te które będą w MS Vista po RocketDock, YZ Shadow, LClock i wiele innych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narkoman Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Ja polecam najnowszy shell Vista-NuoveXT ShellPack For Windows XP - zmiany są b.głębokie - od podmiany praktycznie wszystkich ikon na te które będą w MS Vista po RocketDock, YZ Shadow, LClock i wiele innychze screenow taki sobie sie wydaje ;] ten jest super... tez podmienia wszystko i jest bardziej dopracowany link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waski80 Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 Witam...chyba pierwszy tu mój post...hm... Fajnie tu u was no i pulpity czasem niezłe. Chciałbym pozdrowić wszystkich, którzy coś moddują z desktopem i interfacem. Pokaże też swoich pare dzieł: [mysle że nie ocenicie za surowo :) ] Atumn Passion FoobarMod May Możliwości duże...monitorek mały...wiec nie warto iść w strone ilości lecz jakości. Trzymajcie sie... Ps. w mojej galerii jest reszte moich dzieł...można rzec od poczatku mojego modowania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 (edytowane) no to moze i ja sie troche pochwale... przyznam sie szczerze ze sie za bardzo nie napracowalem na d tym ale przeciez nie o to chodzi :wink: maly edit: rozwiazalem problemik i teraz pulpit prezentuje sie tak: http://img142.imageshack.us/img142/1065/scrn57bf.jpg niemal ideal :D Edytowane 8 Listopada 2005 przez Mikelos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kemot Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 ...ten jest super... tez podmienia wszystko i jest bardziej dopracowany...Potwierdzam. Sam używam go od kilku tygodni i jestem z niego b.zadowolony. Uwaga - integruje sie bardzo głęboko z shell-em, wymienia masę plików systemowych! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 A najlepsze jest to,ze potem podczas aktualizacji systemu stopniowo znikają kolejne elementy wyglądy ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 8 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2005 (edytowane) Czy w Rainmeter mozna dodac jakies dodatkowe pluginy? Jest plugin MBM ale nie obsluguje on temperatury dyskow :sad: *edit: jest plugin do speedfana ;) /* OT sgj skad masz opere 9? ;) /* Edytowane 8 Listopada 2005 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 Polecam wszystkim tapety ze strony http://socksoff.co.uk/walls01.html :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 (edytowane) Zainstalowalem Vista Inspirata i nie zmienilo mi ikonek :D Why ? ;] Edytowane 9 Listopada 2005 przez neonone1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 na 90% ikonki nie sa dodane do thema albo nie masz iconpackagera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fr4 Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 Zainstalowalem Vista Inspirata i nie zmienilo mi ikonek :D Why ? ;] moze sprobuj tak: prawym na pulpit --> wlasciwosci-->ustawienia i zmien glebie kolorow na 16 bit. zastosuj i zmien spowrotem na 32... powinno pomoc. Mi pomoglo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 (edytowane) moze sprobuj tak: prawym na pulpit --> wlasciwosci-->ustawienia i zmien glebie kolorow na 16 bit. zastosuj i zmien spowrotem na 32... powinno pomoc. Mi pomoglo :D Thx, pomoglo :D Skad mozna sciagnac fajne ikonki do iconpackagera (jakies ciemne, zeby pasowaly mi do pulpitu: I jeszcze jedno - jak zmienic czcionke pod ikonami? Chcialbym jakąś fajną pisaną, ktoś miał taką w tym temacie ;] Edytowane 9 Listopada 2005 przez neonone1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 na pulpicie prawy przycisk myszy -> właściwości -> wygląd -> zaawansowane -> element wybierasz z menu ikona i zmieniasz poniżej czcionke.... BTW mógłbyś dać link do tapety ? nice one Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 (edytowane) Prosze bardzo: 1559419[/snapback] Potrzebuje takiej lub podobnej czcionki :] Ma ktos albo wie jak sie nazywa ? :D Edytowane 9 Listopada 2005 przez neonone1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 9 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2005 dzięki za tapete.... co do czcionki to spróbuj Comic Sans MS może Ci się spodoba. Nie pamiętam dokładnie czy jest ona standardowo w Windowsie czy w Office :( jak nie będziesz jej miał to daj znać...coś się z tym zrobi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...