bartool Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Wersja testowa ;] jeszcze bedzie modyfikowana ;] poleccie jakas stronke z iconkami ( ale nie do jakis tam dockow czy cos tylko to zwyklych *.ico :) ) (klik klik) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 6 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2004 Może być? Tlena robiłem sam, tzn przerabiałem i wyszedł jak wyszedł :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 ObjectDock Plus juz w Piątek zapowiada sie całkiem ciekawy dodatek wiecej zdjec i cały opis na tej stroniehttp://www.wincustomize.org/newsBoard.asp?c=1&ID=2518 PS. Pozostaje czekać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DaMcio Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 http://members.lycos.co.uk/damcio/pulpit.jpg tak się tylko zapokaże :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajgon Opublikowano 9 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2004 Wy tak widziwiacie, cudujecie z tymi programikami, a ja uważam, że prostota jest piękna. Na przykład mój pulpicik. No i praktyczna. :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 1. Jak zrobic zeby pokazywalo mi aktualne zuzycie procesora? 2. Jak zrobic zeby pokazywalo mi upload i download? 3. Jak "zainstalowac" skrypt z programem TV sciagniety z (www.samurize.prv.pl) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dune Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 1. Add Meter -> Add PerfMon->Performance object: Processor, w pierwszej kolumnie %ProcessorTime a w drugiej Total. 2. Zalezy czy chodzi Ci o aktualny transfer czy ilosc danych wyslanych/pobranych. jezeli transfer: Add Meter ->Add PerfMon->Performance object: Network Interface, w pierwszej kolumnie w zaleznosci czy download czy upload wybierasz bytes received/s lub bytes sent/s, w drugiej wybierasz swoja karte sieciowa. jezeli ilosc danych wyslanych/pobranych: Add Meter->Add Total Up/Down, w zakladce source wybierasz karte sieciowa i nizej ustawiasz czy sent czy received. 3. opis ustawienia programu chyba jest na stronie albo w readme. w kazdym razie wrzucasz plik *.vbs do katalogu samurize/scripts, pozniej add meter->add script, wybierasz odpowiedni skrypt i funkcje (to na pewno jest opisane w readme), pozniej add meter->add text file (nie mylic z add text) i nakierowujesz go na odpowiedni plik *.tmp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 Add meter>Add pop3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtape Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 z jakiej strony sciagnac bajer , ktory wyswietla temp. procka, pogode, itp.-trudna jest konfiguracja??? do czego jest przydatna strona deviarant.com? prosze o odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 z jakiej strony sciagnac bajer , ktory wyswietla temp. procka, pogode, itp.-trudna jest konfiguracja??? do czego jest przydatna strona deviarant.com? prosze o odp. jak nie wiesz do czego to najlepiej wejdz tam zamiast zadawac glupie pytania.. masz tam mnostwo tapet/ikon/styli itd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 10 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2004 z jakiej strony sciagnac bajer , ktory wyswietla temp. procka, pogode, itp.-trudna jest konfiguracja??? do czego jest przydatna strona deviarant.com? prosze o odp. jaki bajer.......pokazywanie temperatury jest juz w samym Samurize http://www.samurize.com/modules/mydownloads/ tylko musisz mieć zainstalowany program MotherBoard Monitor http://mbm.livewiredev.com/ po wiecej wiadomosci zaprasza tutaj.....wszystko jasno wyjaśnione i po polsku...najpierw przeczytaj a dopiero potem zadawaj proste pytania Czym jest Samurize ??? Jak zrobić własny konfig ??? Samurize FAQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinps Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 fajny ten samurize oto moj config :) http://www.members.lycos.co.uk/teamdt/mod/pulpit.jpg nadal w trakcie tworzenia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwistak Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 Zrobilem porządek z ikonami :D DUZE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinps Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 dorzuce jeszcze kilka rzeczy ktore mi sie osobiscie przydadza i powinno mi na 1 config wystarczyc :) ps. jesli ktos wie jak zrobic zeby dany element przyczepic do akcji np. otworz dysk albo jakis folder to bardzo prosze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dune Opublikowano 11 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2004 w zakladce general zaznaczasz 'allow meter-linkage' a nizej wpisujesz sciezke do aplikacji albo do jakiegos miejsca na dysku albo do strony www. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 A oto moja sterownia ;) kliknij na obrazek by powiększyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 znacie moze jakies programy, ktore by pokazywaly temp procka, rpm wentylatorow, temp innych czujnikow i inne zeczy [wiecieo co biega], tlyko, zeby to dzialalo pod explorera nie chce instalwoac jakis dodatkowych nakladek nie mam tak dobrego kompa zeby to przetrzymal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwistak Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 znacie moze jakies programy, ktore by pokazywaly temp procka, rpm wentylatorow, temp innych czujnikow i inne zeczy [wiecieo co biega], tlyko, zeby to dzialalo pod explorera nie chce instalwoac jakis dodatkowych nakladek nie mam tak dobrego kompa zeby to przetrzymal Motherboard Monitor SPeedfan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 hmm no tak, ale chodfzilo mi bardziej o takie co ladnie wygladaja :) tez sie chcialem pochwalic swoim pulpitem :) a co do mbm to mi nie dziala, nie wiem czemu, ale nei mzoe odczytac nizcego z czujnikow :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 mam pytanko... chcialem sobie skrypcik wgrac coby mi pokazywal fsb itd.. jak chcem testowac skrypt to wyskakuje cos takiego: kto ma na to jakes wytlumaczenie ?? ps. co trza wpisac w enter value ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwistak Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 hmm no tak, ale chodfzilo mi bardziej o takie co ladnie wygladaja :) tez sie chcialem pochwalic swoim pulpitem :) a co do mbm to mi nie dziala, nie wiem czemu, ale nei mzoe odczytac nizcego z czujnikow :( Moze masz zle poustawiane czujniki. Jak ci MBM zadziala to Samurize moze Ci temperature na pulpicie pokazać i bedziesz mial ładnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 hmm ale aj nie chce SAMURIZE !! czy ty wogole czytales to co ja napisalem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 to chyba nic ladnego nei ma... apod samurize mozesz sobie zrobic bardzo ladnie jak tylko bedziesz chcial ;] ale nie to nie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 nie chce instalwoac jakis dodatkowych nakladek nie mam tak dobrego kompa zeby to przetrzymal aston to nie jest nakładka :D tylko zamienniek shela... poztym zużywa mniej zasobów niz explorer, szybciej działa na nim przezroczystość okien i innych badziewi przezroczystych i z niektórymi programami nie chce współpracowac (MATLAB 6 :) ) Teraz siedzem na p3 866 i mam astona i sysmetrixa zapalonego... i nic mi tu nie zwalnia ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(o_O) Opublikowano 12 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2004 A oto moja sterownia ;) http://www.sg1.pl/grinch/pulpit.gif wg mnie zenada. Wyglada fajnie ale fez sie narobiles przy sciagnieciu tego thema do Astona. 0 swojej idei. Btw ja przymiezam sie do zrobienia wlanego configa na bazie Starcrafta. Wszystko robione samurizem i photoshopem. Juz zaczalem wstepna tapetke robic. Ale to troche potrfa bo ten tydzien u mnie nalezy do imprezowych 8) :arrow: UPDATE: Pojawil sie u mnie dziwny problem z mbm. Mam ECS K7VTA3 v5.0. Po starcie mbm gdy zupdatuje wyniki z sensora wyskakuje mi tem 75st wlacza sie alarm i wogole chaos. Za 1 razem spanikowalem i od razu power off. Potem bios i o_O 45st - athlon 2000+. Hmm ma kto pomysl?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 Doooopra moje 2 pulpiciki ;] [klik klik ;] ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 to co w 2 pulpicie tylko tapetka inna ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 A oto moja sterownia ;) http://www.sg1.pl/grinch/pulpit.gifwg mnie zenada. Wyglada fajnie ale fez sie narobiles przy sciagnieciu tego thema do Astona. 0 swojej idei Zgadzam sie w 110% .....co to za filozofia sciagnać program......zainstalować gotowy theme i pokazać foto......moim zdaniem powinno sie pokazywać wlasne idee i pomysły na stworzenie czegoś..... co innego gdybyś zrobił swój Theme do ASTONA i pokazał go nam....a tak......zadnego wlasnego pomysłu ...wszystko pobrane i gotowe.....nie uwazam takiej metody.....moim zdaniem najlepszy desktop to taki ktory jest wykonany wlasnym nakladem sil.....i wlasnego pomysłu....Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgadzam sie w 110% .....co to za filozofia sciagnać program......zainstalować gotowy theme i pokazać foto......moim zdaniem powinno sie pokazywać wlasne idee i pomysły na stworzenie czegoś..... co innego gdybyś zrobił swój Theme do ASTONA i pokazał go nam....a tak......zadnego wlasnego pomysłu ...wszystko pobrane i gotowe.....nie uwazam takiej metody.....moim zdaniem najlepszy desktop to taki ktory jest wykonany wlasnym nakladem sil.....i wlasnego pomysłu....Pozdro Też się pod tym podpisuje. Jednak jedno ale - wprawdzie o ile w real świecie wykonać obudowe od podstaw to imo trzeba mieć wiedze + narzędzia + czas + "mieć szczęście". Dlatego też wole kupić gotową obudowe niż jeszcze ją zepsuć. Natomiast w "virtaul" świecie, jako iż mam wiedze i duży zapał do tego robie sobie od jakiegoś czasu cały modding desktopu by me, wszystko od podstaw i to dopiero da się zrozumieć ile czasu wkładają na to osoby robiące obudowy od podstaw(chociażby gnome). Według mnie ściągniecie jakiegoś zrobionego configa i dodanie kilku buttonów do tego i "szpan" tym jest bezsensowny... ale liczy się efekt końcowy i własne zadowolenie z tego co się zrobiło nieprawdaż ? (nawet dla newbi instalowanie jakiegoś progsa tego to już sukces) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Lipca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2004 1 2 3 4 5 Widze ze narzekacie na gotowe configi, wiec napisze co ja zrobiłem. Takiego them'a nie sciągniecie z nikąd. Ręcznie edytowane pluginy(oryginalne zawierały błędy których nie dało się poprawic poprzez zadne opcje konfiguracyjne), edytowane bitmapy np. menu z dyskami dodany odwrócony png tworzący przerwę między partycjami a napędami optycznymi. Ręcznie tworzona skóra dla mierników przyczepionych na pasku na górze aby pasowały do them'a. Elementy menu start w całosci w języku polskim, elementy porozmieszczane inaczej niz w oryginale. Plik Tips.rc w jęzzyku polskim. Wszystkie menu zostały wyczyszczone ze smieci domyslnie tam umieszczonych, a w miejsce ich wstawione inne rzeczy. Będzie jeszcze zmieniona skóra dla menu z lewej i prawej strony(tylko chwilowo nie mam pomysłu jak by to mogło wyglądac), zmieniony wyglad menu start i prawdopodobnie cały pasek zadań bedzie wyglądał prawie jak ten oryginalny z XP(ten się duzo rózni). Całośc opiera sie na themie Aston XP tyle ze z oryginału to tu już niewiele zostało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...