szuwar1v2 Opublikowano 12 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2023 Witam. Po wymianie syfiastego zasilacza (SilentiumPC Vero L2), który powodował różnego rodzaju problemy z dyskami wziąłem się za ich diagnostykę. Temat dotyczy ssd crucial mx500, wartości smart poprawne, victoria też nie pokazała niczego niepokojącego, obecnie pracuje jako dysk systemowy. Jedna rzecz nie daję mi spokoju mianowicie chodzi o testy prędkości w AS SSD Benchmark. 3 testy zrobione na przestrzeni kilkunastu minut i takie odchyły wartości, czy to normalne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 13 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2023 Ja tu nie widze zadnych wielkich odchylek. Odczyt 4k-64 zalezny takze od systemowego cache i pewnie cos moglo sie dziac w tle w miedzyczasie. Wystarczy ze system pobieral np aktualizacje w tym czasie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szuwar1v2 Opublikowano 13 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2023 (edytowane) Jak robię testy to pilnuję żeby komputer nic nie "mielił", zbędne procesy zamknięte a aktualizacje powyłączane . Pozdrawiam. Edytowane 13 Stycznia 2023 przez szuwar1v2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 13 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2023 Czyli jednak zasilacze velo sa jakieś felerne dla dysków, to kolejny przypadek. Zgłaszałeś na gwarę ten zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalataa Opublikowano 13 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2023 4K-64T nie jest w ogole miarodajne jezeli chodzi o wydajnosc samego dysku SSD. Tutaj jak pisal @rafa moze byc wynikiem cachowania danych przez system. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szuwar1v2 Opublikowano 13 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2023 Dzięki Panowie rozwialiście moje wątpliwości. 😃 Co do zasilacza to zapodziałem gdzieś paragon, ale i tak nie będę reklamował, bo w najlepszym przypadku wymienią mi na inny sp a ja nie chcę już od nich żadnego zasilacza (sp trafił na moją czarną listę psu). Zrobię sobie z niego jakieś zasilanie pod ledy albo silniczek szlifierki bo moim zdaniem tylko do tego się nadaje. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 13 Stycznia 2023 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2023 (edytowane) 12 minut temu, szuwar1v2 napisał: Dzięki Panowie rozwialiście moje wątpliwości. 😃 Co do zasilacza to zapodziałem gdzieś paragon, ale i tak nie będę reklamował, bo w najlepszym przypadku wymienią mi na inny sp a ja nie chcę już od nich żadnego zasilacza (sp trafił na moją czarną listę psu). Zrobię sobie z niego jakieś zasilanie pod ledy albo silniczek szlifierki bo moim zdaniem tylko do tego się nadaje. Pozdrawiam. Tyle, że tu jest problem z wadą fabryczna tych zasilaczy i sprawę powinno się nagłośnić. To nie jest jednostkowy przypadek i importer(spc) powinien coś z tym zrobić. Na labie było to już poruszane: https://forum.pclab.pl/topic/1299250-zasilacze-vero-l2l3-resetują-dyski-twarde-ssd/ Edytowane 13 Stycznia 2023 przez B@nita Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...