Kml Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 możecie mi powiedzieć co jest z moim monitorem LG Flatron774ft ostatnio zaczął dziwnie strzelać kineskop a przy tym strzelaniu ekran się strasznie deformuje i tak raz na jakiś czas :/ a gwarancja mi się skończyła i mam beda czy da sie to jakoś zrobić ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Monitor ci pada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kml Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 On deformuje się na pół seekundy kiedy strzeli a po tym jest wszystko ok ale myśle że to małe pocieszenie :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Kml tak jak mowil sgj twoj monitor daje ci znac, ze za chwile padnie. Sam mialem taki przypadek LG Sw 775N. Postrzelal 2 dni i zgasl. Zabulisz troszke $$$ w serwisie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Kondensatory wysychają Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 moze hv sie gdzies przebija :P wyczysc go z kurzu :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Może jakieś zimne luty, proponuję zanieść jak najszybciej do serwisu, teraz skasują cię 30-50, a jak już całkiem padnie min. 100. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierz Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 mialem to samo pstrykal pstykal az sie wypstrykal i koniec trza bylo nowy kupic pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kml Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 jezuuuu ale mnie zbedowaliście :/ :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 5 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2003 ojjj mi tez tak pstrykal pstrykal i :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krolik Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 hehe taz kiedys tak mialem ze stara '14 ale naszczescie sprzedalem ja zanim padla :) i z tego co wiem to klientowi ktoremu sprzedalaem padla dopiero po okolo roku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MF Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Natychmiast do servisu z tym leć , to transformator wyszła wadliwa seria tych monitorów , ja miałem dokładnie to samo tyle że mi padł i musieli wymienic transformator. Wymiana powinna się zamknąc w granicach 200 zł jesli padnie (sam transformator kosztuje 160 zyla i nie wiem ile servis LG sobie za robocizne krzyknie bo ja naprawiałem u znajomego). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Tak jak napisał MF - są to przebicia na trafie wysokiego napięcia. Znam cfaniaków który chałupniczymi sposobami naprawiają takie trafa (wycinają kondensator, dolutowują nowy i zalewają żywicą), ale nie polecam takich sposobów bo może się to skończyć nawet pożarem :!: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 no u mnie tez pstryknie i gasnie na moment, pstryknie i gaśnie. Od dwóch miechów. Chyba zanosi sie na zejście monitorka. Znajomy też tak miał i mu pochodził z roczek a potem już sie nie zapalił. Ale ciekawe bo ostatnio u mnie nie pstryka, czyżby sie naprawił sam??? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 a mi w poniedziałek poszła się epać iiyama :[ eeeh... grałem se w gierke i nagle obraz zaczoł się zwęrzać mrugać błyskać i zgasł i waliło na cały pokój izolacją spaloną to odrazu telefon do serwisu iiyamy i tego samego dnia kurierem poleciała do serwisu i czas naprawy 4 dni... ciekawe co zrobią... :[ a dodam że monitor miał 6 miechów... a kupiłem go bo miałem wcześnie "eldżi" i też błyskał i błysknął i poszedł się epać... naprawa 300 zeta [jakaś część] ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 no ja tez to mialem przez jakis czas na swoim monicie, troche strach mnie ogarnal bo dalem 1600zl za Soniaka FD trionitron F500 21" (uzywka 2001 rok) ale od jakis 3 miesiecy juz nie pstryka - mam nadzieje ze juz nie bedzie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kml Opublikowano 6 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2003 no u mnie też sie troche uspokoił :) ale i tak mam małego beda bo jak mi pójdzie z dymem to niewiem skąd wytrzasne kaske na nowy : Widze jednak że niektórym troche pochodził także może będzie dobrze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dexiak Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Jezeli chodzi o pstrykanie to moja belinea'15 tez ostatnio pokazala rogi. Przy jednej z reinstalacji windy zapomnialem wylaczyc opcje "wylacz monitor po X minut"... no i jak mi winda wylaczyla tak juz sie nie podniosl.Klikanie bylo takie samo jak przy zmianie rozdzielczosci.. identyko dzwiek.Lokalna "elektroniczna zlota raczka" zrobil mi to za 50 zeta. Posypaly sie kondensatory na wysokim napieciu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 mam sony CPD E220 (trinitron). mi tez pstryka. mam jeszcze gware. jak zanioslem do do sklepu to patrzyli na mnie troche jak na wariata. testowali go kilka dni u siebie i nic nie znalezli. odeslali w serwisie. tam pogrzebali cos w sofcie i KUPA! pstryka jak pstrykal a koniec gwarancji lada chwila. co robic????!!!!!!??????? jak ich przekonac ze jednak jest cos zle???????????????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 dzisiaj przyszła moja iiyama... naprawili i już monitor działa tylko że... wogóle go kórwa nieustawili !!! i obraz jest taki szeroki że "nie mieści się w monitorze" !!! dopiero jak ustawie rozciągnięcie na 0 to się mieści ale i tak trochę wystaje !!! jutro dzwonie do iiyama i ich opierdziele !!! :[ ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Ale przewalone. Jakbym dal tyle kapuchy za monitor to bym sie zalama gdyby po paru miechach siadal :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Ale przewalone. Jakbym dal tyle kapuchy za monitor to bym sie zalama gdyby po paru miechach siadal :/ i zaczynają mnie te banerki: a może mam poprostu pecha? ale bez przesady kórwa !!! ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 no u mnie też sie troche uspokoił :) ale i tak mam małego beda bo jak mi pójdzie z dymem to niewiem skąd wytrzasne kaske na nowy : Widze jednak że niektórym troche pochodził także może będzie dobrze :) Powymieniaj kondensatory na nowe a będzie git i pochodzi jeszce kilka latek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 u mnie tak pstryka odkad mam gf4 ti4200 czyli od ponad roku na wczesniejszych kartach tego nie bylo. Pstryka w momencie zmieniania rozdzielczosci, (tak jakby sie rozmagnesowywal) dzieje sie tak tylko na windzie 2k/XP na innych systemach jest OK. Moim zdaniem nie masz sie co martwic :D ja juz to olalem zreszta nie tylko ja mialem taki problem kiedys nawet o tym temat zakladalem i kilka osob mialo dokladnie tak samo jak mniemam ty pewnie tez masz 2k/XP pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 u mnie tak pstryka odkad mam gf4 ti4200 czyli od ponad roku na wczesniejszych kartach tego nie bylo. Pstryka w momencie zmieniania rozdzielczosci, (tak jakby sie rozmagnesowywal) dzieje sie tak tylko na windzie 2k/XP na innych systemach jest OK. Moim zdaniem nie masz sie co martwic :D ja juz to olalem zreszta nie tylko ja mialem taki problem kiedys nawet o tym temat zakladalem i kilka osob mialo dokladnie tak samo jak mniemam ty pewnie tez masz 2k/XP pozdro lagier, to raczej normalne ze w takim przypadku sobie "pryknie". ale chodzi o to,ze np. piszesz sobie liscik w wordzie a tu nagle PSTRYK i obraz znika na ulamek sekundy oraz kineskop wydaje charakterystyczne i wkurzajace PSTRYK!!! a najgorsze to to, ze w serwisie uwazaja ze wszystko OK. jeszcze jedna mysl mi zaswitala. kml, czy Ty przypadkiem nie masz zwyczaju kladzenia komorki w poblizu CRT? u mnie sie to zaczelo jakis mies. po tym jak zaczalem klasc. moze zbieg okolicznosci...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 u mnie tak pstryka odkad mam gf4 ti4200 czyli od ponad roku na wczesniejszych kartach tego nie bylo. Pstryka w momencie zmieniania rozdzielczosci, (tak jakby sie rozmagnesowywal) dzieje sie tak tylko na windzie 2k/XP na innych systemach jest OK. Moim zdaniem nie masz sie co martwic :D ja juz to olalem zreszta nie tylko ja mialem taki problem kiedys nawet o tym temat zakladalem i kilka osob mialo dokladnie tak samo jak mniemam ty pewnie tez masz 2k/XP pozdro lagier, to raczej normalne ze w takim przypadku sobie "pryknie". ale chodzi o to,ze np. piszesz sobie liscik w wordzie a tu nagle PSTRYK i obraz znika na ulamek sekundy oraz kineskop wydaje charakterystyczne i wkurzajace PSTRYK!!! a najgorsze to to, ze w serwisie uwazaja ze wszystko OK. jeszcze jedna mysl mi zaswitala. kml, czy Ty przypadkiem nie masz zwyczaju kladzenia komorki w poblizu CRT? u mnie sie to zaczelo jakis mies. po tym jak zaczalem klasc. moze zbieg okolicznosci...... a to sora myslalem ze tak jak u mnie. Wiesz to chyba nie az tak bardzo normalne bo np.: na 98 sie tak nie dzialo wiesz jak se tylko pstryknie to OK ale gdy obraz sie pojawia widac jak "chodzi" na boki a potem jest juz OK to mnie troche dziwi po jaka choinke on sie rozmagnesowuje :? bo to dokladnie tak wyglada Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frankenstein Opublikowano 7 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2003 u mnie tak pstryka odkad mam gf4 ti4200 czyli od ponad roku na wczesniejszych kartach tego nie bylo. Pstryka w momencie zmieniania rozdzielczosci, (tak jakby sie rozmagnesowywal) dzieje sie tak tylko na windzie 2k/XP na innych systemach jest OK. Moim zdaniem nie masz sie co martwic :D ja juz to olalem zreszta nie tylko ja mialem taki problem kiedys nawet o tym temat zakladalem i kilka osob mialo dokladnie tak samo jak mniemam ty pewnie tez masz 2k/XP pozdro lagier, to raczej normalne ze w takim przypadku sobie "pryknie". ale chodzi o to,ze np. piszesz sobie liscik w wordzie a tu nagle PSTRYK i obraz znika na ulamek sekundy oraz kineskop wydaje charakterystyczne i wkurzajace PSTRYK!!! a najgorsze to to, ze w serwisie uwazaja ze wszystko OK. jeszcze jedna mysl mi zaswitala. kml, czy Ty przypadkiem nie masz zwyczaju kladzenia komorki w poblizu CRT? u mnie sie to zaczelo jakis mies. po tym jak zaczalem klasc. moze zbieg okolicznosci...... a to sora myslalem ze tak jak u mnie. Wiesz to chyba nie az tak bardzo normalne bo np.: na 98 sie tak nie dzialo wiesz jak se tylko pstryknie to OK ale gdy obraz sie pojawia widac jak "chodzi" na boki a potem jest juz OK to mnie troche dziwi po jaka choinke on sie rozmagnesowuje :? bo to dokladnie tak wyglada trudno mi cokolwiek powiedziec na ten temat bo nie znam sie na CRT. chyba trzeba zbierac kase na plaszczke :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DVDripper Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Jak ci sie gwarancja skonczyla odkrec obudowe i sprawdz czy niejest mocno zakuzone trafo lub fajka (to cos co do kineskopu jest podpiete na grubym kablu) jezeli jest w miare czysty sprawdz cz niemasz zimnych lutow , najczesciej tak sie dzieje gdy jest zakuzony ,troszke wilgoci i zacznie pstrykac :) I jeszcze jedno jak nic z tych rzeczy to odkrec obudowe podlacz go do kompa i rob co robisz za zwyczj gdy zaczyna swoje "pstrykanie" zgas swiatlo i patrz w okolice trafa i fajki czy niema przebic tylko uwazaj bo trafo emituje niezbyt przyjazny prad :) ogladnij kabel przed tym moze gdzies sie biedaczysko pdgrzalo i co jakis czas masz male przebicia na nim :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-lexa Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Strzaly najczesciej spowodowane sa uszkodzeniemi trafa wysokiego napiecia. Bywa jednak,ze to wina cokolu kineskopowego.Wtedy efekty dzwiekowe spowodowane sa przeskokami iskry miedzy napieciem ogniskujacym (ok. 5.5KV) do masy cokolu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 8 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2003 a moj ma takie odchyly ze czasami piszczy :D jak go zgasze na chwile to umilknie a czasami trzeba mu przywalic :D ale taka sytuacja jest gdzies juz 3-4 lata :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...