karro Opublikowano 9 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2025 Sprawdź pony soketu czy całe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 9 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2025 Czemu nie podłączyłeś całego zasilania CPU EPS (drugie 8pin) do płyty głównej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawik.5k Opublikowano 9 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2025 2 minuty temu, Kyle napisał(a): Czemu nie podłączyłeś całego zasilania CPU EPS (drugie 8pin) do płyty głównej? Nie trzeba, wymagane jest tylko do najmocniejszych procesorów. Jedna wtyczka wystacza do 300w. Udało sie odpalić panowie. Porestartowalem przyciskami z tyłu. Ram przełożyłem kilka razy. Położyłem go na leżąco i odpalił. Udalo sie Windowsa zainstalować co dziwne z usb płyty nie szlo a z obudowy poszlo bootowanie. Jeszcze musze dojść do tego co nie styka bo jak postawie kompa to obrazu nie daję a leży to jest ok. Dziwne rzeczy ale najważniejsze, że odpalił i działa. Także dzięki za dyskusję. Jak coś będę pisał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 9 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2025 2 godziny temu, dawik.5k napisał(a): Nie trzeba Tak, nie trzeba, ale zawsze to mniejszy prąd na kablu, jeśli energia rozbita jest na więcej przewodów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawik.5k Opublikowano 9 Sierpnia 2025 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2025 To myślisz ze warto wpiąć jednak dwa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1ke82 Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia Kupiłem tą płytę tydzień temu. Zamontowałem na niej 7800x3d i Ram Lexar 6000 MT/s i mam jakieś dziwne problemy z uruchomieniem Windows 11. Bios najnowszy ze stycznia 2026. PC uruchamia się niby normalnie, ale zaraz po tym jak zniknie ten zielony napis MSI to Windows strasznie wolno się uruchamia i mocno zacina, laguje nie da się używać. Nie dzieje się to za każdym razem tylko co któreś uruchomienie. Pomaga jedynie reset i wszystko działa. Spotkał się ktoś z czymś takim? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia Cold boot. Problem znany i szeroko opisywany na forach MSI. Ja identyczny sprzet zlożyłem wczoraj, instalka Windowsa stara i zero problemów. https://forum-en.msi.com/index.php?threads/x870-tomahawk-cold-boot-issues-how-many-of-us-are-there.415415/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1ke82 Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia Dotyczy tylko MSI? Bo mogę jeszcze oddać do sklepu i coś innego kupić. Przesiadka z Intela na razie bolesna. Windows, jeżeli się wczyta poprawnie to i tak 3x dłużej niż na Intelu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia Jaką masz kartę graficzną? Z PCIe 5.0 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1ke82 Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Opublikowano 1 Lutego (edytowane) Mam PC podobny do twojego jego a jeżeli chodzi o kartę RTX 5070 i płytę to to samo. Ustawiłem wczoraj w biosie żeby pci-e było gen 5 a nie auto, może to coś pomoże. Ty nie miałeś takich problemów? Jeszcze zmianiłem bios na wersję 69 chyba i testuję. Edytowane 1 Lutego przez m1ke82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 1 Lutego Zgłoś Opublikowano 1 Lutego Póki co nic takiego nie zauważyłem. BIOS mam najnowszy A71. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 11 Marca Zgłoś Opublikowano 11 Marca @m1ke82 Dziś wyszedł nowy BIOS, który rozwiązuje Twój problem. https://download.msi.com/bos_exe/mb/7E51v1A81.zip Description: - AGESA PI pre-1.3.0.0 updated. - Fix AC Power Loss function fail. - Fixed PCIe graphics card throttling issue. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerg7 Opublikowano 12 Marca Zgłoś Opublikowano 12 Marca Aż potestuje czy ten nowy bios wniósł coś na + , ale u mnie rzadko występowały jakiekolwiek problemy z płytą pomimo biosu z kwietnia 2025 ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerg7 Opublikowano 17 Marca Zgłoś Opublikowano 17 Marca Jest jednak poprawa jak na razie - za każdym razem włącza się system w podobnym czasie , wcześniej nie było to oczywiste. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...