Skocz do zawartości
johnyse

Istalacja win XP

Rekomendowane odpowiedzi

SIEMA

Mam takie pytanko nigdzie nieumiem tego znaleść wpisywałem w wyszukiwarce i nie ma :?:

:arrow: Chciałbym wiedzieć czy da sie po formacie zaistalować win XP ale z pod dos a nie spod win np:98 bo jak wpisuje setup to wypisuje mi że apliacja jest pod windows a ja nie mam nic mam dosa wiec chciałbym wiedzieć czy istanieje taka możliwość zaistalowania tego wina

:arrow: a jak sie da to czy możecie napisac jaką komende trzeba użyć :)

Z gory dzieki nigdy niemiałem win XP a teraz chce go zaistalowac wiec jesli moglibyście mi pomóc bym był wdzieczny narka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki juz teraz sie pobawie może sie uda tylko

nie zawsze to działa, u mnie na przykład płytka nie chce się odpalić po takich ustawieniach

:arrow: nie zawsze sie da pamietam z wina 98 gościu ma racje :)

ale zobacze jjak sie bedzie dało to ok

:arrow: i jeszcze jedno skad mam załatwic te dyski startowe jak je zrobić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Instalator dosowy-  i386winnt.exe

począswszy od starego NT 4.0 zawsze w katalogu I386 był plik setupu winnt.exe i z niego sie instalowalo . Kolega ma jak najbardziej racje i nie trzeba zadnych specjalnych dyskietek.

Ja zawsze odpalam z dyskietki win98 z obsluga cd-rom wlaze do katalogu i386 i winnt.exe wiecej nic nie trzeba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi