SlipknoT1986 Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia Witam posiadam procesor Ryzen 7 3800x zen2 i zastanawiam się czy warto przesiadać się na 5800x zen3 przy karcie graficznej rtx 4070 super Ti tylko do rozdzielczości 4k 2160p. Tylko ta rozdzielczość będzie używana. Wysłuchałem i przeczytałem wiele porad ale nadal nie ma konkretnej odp. Czy karta będzie działać z pełną mocą i czy nie będzie nagle spadków fps? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Funky_Panda Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia (edytowane) Rtx 3090Ti to mniej więcej poziom 4070 super “tie” im wyższa rozdzielczość tym gorzej wypada 5800x3d ale 1% low i 0.1% low wyglądają OK. Jeśli chcesz „zamknąć” platformę na jakiś czas wrzuć 5800x3d i w grach nie powinieneś mieć żadnych problemów choć przy 4K zwykły 5800x ma w 99% takie same wyniki. Jak masz luźne fundusze dorzuć do x3d inaczej wrzucaj śmiało 5800x obejrzyj: Edytowane 26 Stycznia przez Funky_Panda Literówka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlipknoT1986 Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia No ok, ale jak mój Ryzen 3800x będzie wyglądać na tle 5800x? Nie wiem czy jest sens nawet ten procek wrzucać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Funky_Panda Opublikowano 26 Stycznia Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia Tutaj masz fajne porównanie z 5800x3d w rozdzielczości 4K(a z filmiku wyżej widać że wtedy 5800x i x3d to prawie to samo). Różnice w wydajności zależą od gry. Obejrzyj zastanów się czy warto, ja na Twoim miejscu chyba jednak bym się wstrzymał¯\_(ツ)_/¯ poczytaj komentarze pod filmem tam ludzie piszą konkretnie jakie wyniki mają po zmianie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlipknoT1986 Opublikowano 27 Stycznia Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia Też tak uważam, dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...