zwitter Opublikowano 14 Lutego Zgłoś Opublikowano 14 Lutego https://www.x-kom.pl/lista/sk8cdb569 Czy 750 W to nie za dużo? 🙂 Jak już wejdziecie w link to możecie powiedzieć co sądzicie o całym komputerze, bo moim źródłem informacji były fora internetowe i chat gpt :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCOMP Opublikowano 14 Lutego Zgłoś Opublikowano 14 Lutego Na tej płycie i tak nie masz możliwości podkręcenia procka, więc nawet i 600W wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amoros Opublikowano 14 Lutego Zgłoś Opublikowano 14 Lutego Za niewiele więcej masz Seasonica G12 , https://www.x-kom.pl/p/687011-zasilacz-do-komputera-seasonic-g12-750w-80-plus-gold.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 14 Lutego Zgłoś Opublikowano 14 Lutego (edytowane) 3 godziny temu, MMCOMP napisał: Na tej płycie i tak nie masz możliwości podkręcenia procka, więc nawet i 600W wystarczy. Gdyby miał "możliwość podkręcania procka" to i tak by się to podkręcanie nie opłacało. @Amoros Tego Seasonic G12 i tak bym nie kupił - brak modularnego okablowania (czyli np. do 12VHPWR nadal potrzebne przejściówki) - pewnie z tego powodu cena tak atrakcyjna (bo na prawdę ten G12, gdyby był modularny, to byłby super). No i 750W do PC który pobierze poniżej 350W, to nadal niepotrzebna przesada (ale oczywiście, jak w podobnej cenie jest np. 500W co 750W, to czemu nie). @zwitter Najniższe serie be quiet, potrafią mieć bardzo kiepskie wentylatory, które po paru latach się wręcz tłuką, ekstremalnie głośno terkotając (doświadczenie z pracy, ze starszymi tanimi be-quiet). Także z powodu trwałości wentylatora, bałbym się kupować te najniższe serie tej firmy (choć wiadomo - może jakiegoś pecha mieliśmy z tymi kilkoma egzemplarzami tanich be quiet) Edytowane 14 Lutego przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerg7 Opublikowano 14 Lutego Zgłoś Opublikowano 14 Lutego (edytowane) Zasilacz MSI MPG A650GF 650W Edytowane 14 Lutego przez Gerg7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 14 Lutego Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 6 godzin temu, zwitter napisał: https://www.x-kom.pl/lista/sk8cdb569 Czy 750 W to nie za dużo? 🙂 Jak już wejdziecie w link to możecie powiedzieć co sądzicie o całym komputerze, bo moim źródłem informacji były fora internetowe i chat gpt 😄 Jaki budżet masz na złożenie zestawu ? Bo ten coś kuleje 😛 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwitter Opublikowano 15 Lutego Zgłoś Opublikowano 15 Lutego (edytowane) 17 godzin temu, Kyle napisał(a): Gdyby miał "możliwość podkręcania procka" to i tak by się to podkręcanie nie opłacało. @Amoros Tego Seasonic G12 i tak bym nie kupił - brak modularnego okablowania (czyli np. do 12VHPWR nadal potrzebne przejściówki) - pewnie z tego powodu cena tak atrakcyjna (bo na prawdę ten G12, gdyby był modularny, to byłby super). No i 750W do PC który pobierze poniżej 350W, to nadal niepotrzebna przesada (ale oczywiście, jak w podobnej cenie jest np. 500W co 750W, to czemu nie). @zwitter Najniższe serie be quiet, potrafią mieć bardzo kiepskie wentylatory, które po paru latach się wręcz tłuką, ekstremalnie głośno terkotając (doświadczenie z pracy, ze starszymi tanimi be-quiet). Także z powodu trwałości wentylatora, bałbym się kupować te najniższe serie tej firmy (choć wiadomo - może jakiegoś pecha mieliśmy z tymi kilkoma egzemplarzami tanich be quiet) Dziekuje za odpowiedz, niestesty już zamowilem komputer (wzialem zasilacz be quiet bronze 650) ponieważ potrzebuje go jak najszybciej, a kazdy i tak mowi mi co innego 😄 Najwyzej kiedys wymienie zasilacz jak bedzie jakis problem. Jestem po prostu casualem ktory chce w cos czasami pograc, nawet nie wiem co to znaczy podkrecic procesor... zdecydowalem się na zlozenie go samemu bo wychodzilo najtaniej i byly przeceny na xkomie, nie wiem czy to byla dobra decyzja, ale trudno, chyba nie jest najgorszy ten komputer, wczesniej meczylem sie na kompie ktory byl bardzo tani i kazda gra na najmniejszych mi lagowała oprocz obliviona 😄 Dzieki jeszcze raz 16 godzin temu, leven napisał(a): Jaki budżet masz na złożenie zestawu ? Bo ten coś kuleje 😛 Wlasnie 5k, z montazem na xkomie tyle wyszlo, az tak jest zle? zdawalo mi sie ze wystarczy do gier i uzywania chrome. Nie siedze na codzien w komputerach, dla mnie 5k na komputer to i tak dość dużo musze przyznać 😄 Edytowane 15 Lutego przez zwitter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...