ent Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 aha musze dodac ze rok temu kupilem bude chieftec (dragon czy jakos tak) z dolaczonym zasilaczem chiefteca 360W, niestety zasilka spalila mi sie po 6 miesiacach.. :( takze mam uraz psychiczny co do tych zasilek :DHuh to chyba pierwszy taki wypadek z Chiefami :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 aha musze dodac ze rok temu kupilem bude chieftec (dragon czy jakos tak) z dolaczonym zasilaczem chiefteca 360W, niestety zasilka spalila mi sie po 6 miesiacach.. :( takze mam uraz psychiczny co do tych zasilek :DHuh to chyba pierwszy taki wypadek z Chiefami :?podejrzewam sabotaz... :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michnik Opublikowano 11 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2003 aha musze dodac ze rok temu kupilem bude chieftec (dragon czy jakos tak) z dolaczonym zasilaczem chiefteca 360W, niestety zasilka spalila mi sie po 6 miesiacach.. :( takze mam uraz psychiczny co do tych zasilek :DHuh to chyba pierwszy taki wypadek z Chiefami :? Niekoniecznie. Mam/miałem tego Chiefteca 360W PFC i niestety zdążył mi 3 płyty główne spalić bo cały czas nie wierzyłem, że to on. Teraz używam jakiegoś badziewiaka FEEL 300W i wszystko już w porządku. Oczywiście narazie wszystko odrasowałem bo by pewnie szybko sie spalił, ale narazie wszystko pięknie(oczywiście oprócz napięć, choć wszystko działa dobrze). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr34m3r Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 czy ktos z was moze mial stycznosc z zasilaczami thermaltake, czytalem pare artykulow i wypadaja calkiem niezle zastanwiam sie nad tym: Thermaltake Silent PurePower 420W z active pcf Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Po moich dzisiejszych przejsciach stwierdzam ze musze nabyc w najblizszym mozliwym terminie dobre PSU bo bedzie kicha :). Fakt, te TT podobno sa calkiem spoko, ale ja jeszcze nie widzialem ich w Polsce, wiec... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 12 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2003 to se kup Anteca 550W proste i logiczne :) no albo jak nie masz co ro bic z kasą to kup Codegena 300W podkręć proca spal wszystko wpizdu i kup se nowego kompa Ale mu doradziles. Codeshit :lol: :lol: :lol: . A tak w ogole to co wy wszyscy macie z tymi antecami 550W? Jakby mial kase to niech kupi enermaxa 550W, ktory jest moim zdaniem duzo lepszy, przede wszystkim ma duuuzo mocniejsza linie 12v (432W chyba jak sie nie myle). Jak nie masz na tyle kasy dr34m3r to kup Vanteca 400W albo Fortonika 400W.Albo kliknij TUTAJ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr34m3r Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 czy moze ktos mi wytlumaczyc co oznaczaja te skroty (no i jak to ma sie w rzeczywistosci :D) FMA FM FCA FC w tej chwili juz jestem prawie pewny ze wezme jakiegos enermaxa :o http://www.ocaddiction.com/reviews/psu/enermax_3g365p/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Te z literka A maja dodatkowo reczna regulacje obrotow jak sie nie myle. Ale fm od fc nie wiem czym sie roznia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr34m3r Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 obrazek z oficjalnej strony enermaxa :D qrde, juz nie wiem ktora zasilke brac, co sadzice o tej ENERMAX EG365P-VE(FCA) 350W (szczegoly: http://www.enermax.com.tw/product-01.htm) :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Tak KGB, pewnie co ma do zasilacza jego marka, co ma do czegokolwiek jaka kolwiek marka, lol Przeciez to idiotyzm zabawa w spinanie 2 PSU jak mozna 1 kupic... Co innego jak hajsu nie ma....ale i tak lepiej naskrobac i kupic 1 wypasiony a nie dziadowac :D A BTW fess ci z gwarancji jak chcesz laczyc 2 PSU....zaprzeczasz sobie a jeszcze sie dobrze nie wypowiedziales.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 raven - z podpisu wynika że masz AMD. Więc po co piszesz że enermax lepszy od anteca bo ma 12V mocniejsze ? ;] po co Ci i komukolwiek z AMD (pewnie z 80% ludzi na tym forum) tyle 12V ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Tak KGB, pewnie co ma do zasilacza jego marka, co ma do czegokolwiek jaka kolwiek marka, lol Przeciez to idiotyzm zabawa w spinanie 2 PSU jak mozna 1 kupic... Co innego jak hajsu nie ma....ale i tak lepiej naskrobac i kupic 1 wypasiony a nie dziadowac :D A BTW fess ci z gwarancji jak chcesz laczyc 2 PSU....zaprzeczasz sobie a jeszcze sie dobrze nie wypowiedziales.... no widzisz ,co dla ciebie jest sufitem dla mnie jest podloga primo - jak zasilacz na allegro za 80pln moze byc nowy jak w sklepie kosztuje 240pln - nie wiadomo ile juz przezyl i to ma byc pewniejszy zakup secundo - gwarancja po polaczeniu dwoch zasilaczy zostaje bez zmian ,poniewaz nie zostalyby zadne slady,luty itp. jak niedlugo przybedzie mi kasy to kupuje Codegena 400W i umieszcze w podpisie polaczenie go z 300W ,bedzie tam ciekawe rownanie matematyczne,moze cie zaintryguje :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 raven - z podpisu wynika że masz AMD. Więc po co piszesz że enermax lepszy od anteca bo ma 12V mocniejsze ? ;] po co Ci i komukolwiek z AMD (pewnie z 80% ludzi na tym forum) tyle 12V ? Jak ma lepsze 12v to chyba jest w pewnym stopniu lepszy, poza tym jak kogos ochota najdzie na TECa na grafe i chipset i jeszcze jednego zapobiegawczo zeby browara schlodzic, albo ma taki kaprys zeby sobie halogenami oswietlic polowe mieszkania. Nigdzie nie widzialem tam naklejki "only for PC" :lol: :wink: Jak sie ma wybor to chyba lepiej miec wiecej. Oczywiscie piszac ze jest lepszy nie mialem na mysli samego 12v ale rowniez inne jego cechy. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr34m3r Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 moderatorzy moga juz zamknac/skasowac topic, zasilka juz wybrana :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AVENGER Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 ...w tym miejscu pojechalem KGB....ale sie opamietalem szybko....niech dalej sie podnieca 2xCodegen, i wiezy w puste W, tymbardziej ze to przeczy z jego niecheci do pustych Hz, znow sprzecznosc, KGB przeczysz sobie w co 5 zdaniu, mysl a potem pisz! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 raven155 - to że ma więcej 12V tylko inaczej go predyspozycjonuje a nie czyni lepszym ogólnie. no chyba że ktoś używa dużo 12... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Poczytaj sobie ten tescik. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 raven - z podpisu wynika że masz AMD. Więc po co piszesz że enermax lepszy od anteca bo ma 12V mocniejsze ? ;] po co Ci i komukolwiek z AMD (pewnie z 80% ludzi na tym forum) tyle 12V ? pewnie po to :P http://www.amd.com/us-en/assets/content_ty..._docs/26003.pdf (6 MB) strona 13 i 14 tego PDF'a - wynika z tego ze AMD tez "sa zasilane" +12V - no chyba ze AMD nie wie co produkuje :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 chyba że producenci płyt idą swoją drogą i nie bawią sie w 12V tylko prund idzie z 3.3 :] tak bynajmniej wynika z moich obserwacji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 raven - z podpisu wynika że masz AMD. Więc po co piszesz że enermax lepszy od anteca bo ma 12V mocniejsze ? ;] po co Ci i komukolwiek z AMD (pewnie z 80% ludzi na tym forum) tyle 12V ? pewnie po to :P http://www.amd.com/us-en/assets/content_ty..._docs/26003.pdf (6 MB) strona 13 i 14 tego PDF'a - wynika z tego ze AMD tez "sa zasilane" +12V - no chyba ze AMD nie wie co produkuje :P Pewnie Ci chodzi o tabelę nr 5 z tego pliku pdf 26003 - tak ??? Jeśli tak - to te 7,49A z 12V na XP2100+ to kompletna bzdura, zresztą powielona na kilku witrynach internetowych. Robiłem swego czasu pomiary prądów używając miernika cęgowego i wiem, że procek prawdopodobnie w ogóle nie korzysta z obwodu +12V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr34m3r Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 moze ktos potrafi ocenic ten zasilacz (ENERMAX EG365P-VE FCA) po tym obrazku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Tam na dole pisze cpc wiec ja bym tego nie kupil (joke) :wink: Ile kosztuje ta zasilka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr34m3r Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 $58 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 To taniej niz chieftec 360W (w polsce) . Wiadomo w usa wszystko taniej ale mi by taki zasilaczyk spasil. Ja bym sie na twoim miejscu nad tym drugim modelem zastanawial ale jak nie masz kasy na drugiego to kupuj ten. Na pewno bedziesz zadowolony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr34m3r Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 u mnie w kompie nic ciekawego nie ma co by zarlo nie wiadomo ile pradu :D (1hdd, 1cdrw, 3 wiatraczki puszczone na 5v i pompka 12v) hehehe :D, pozatym moja dotychczasowa zasilka podniosla napiecie ramu do prawie 2.7v :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Wiec spokojnie wystarczy ci ten slabszy model. Jak juz go kupisz to skrobnij na forum jak sie spisuje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 -Prądy w normie dla tej klasy zasiłki. -Total Power 3,3 & 5V na poziomie 185 Wat jest do przyjęcia. -Automatyczne regulacja obrotów wentylatora w zależności od temperatury. Na +12V możesz sobie małego Peltierka podczepić. Jak na Enermaxa to zasiłka w normie, ale nic specjalnego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr34m3r Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 zasilka nie bedzie sluzyc mi do extremalnych zajec, chodzi mi o stabilnosc oraz cisze, pozatym nie mam wiecej kasy :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 jak nie masz wiecej kasy to kupuj ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 chyba że producenci płyt idą swoją drogą i nie bawią sie w 12V tylko prund idzie z 3.3 :] tak bynajmniej wynika z moich obserwacji Pewnie Ci chodzi o tabelę nr 5 z tego pliku pdf 26003 - tak ??? Jeśli tak - to te 7,49A z 12V na XP2100+ to kompletna bzdura, zresztą powielona na kilku witrynach internetowych. Robiłem swego czasu pomiary prądów używając miernika cęgowego i wiem, że procek prawdopodobnie w ogóle nie korzysta z obwodu +12V. w sumie to juz sam nie wiem :oops: jak odkrecam/podkrecam procka to skacze +5V a tak BTW przypomnialo mi sie cos co moze przemawiac za tym ze AMD "ciagnie" z +5V http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=19629&highlight= czyzby AMD w swoich "manualach" pisalo bzdety :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...