TOMAHAWK_ Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Jak umiejscowić wentylator na radiatorze rzeby temperatura była mniejsza ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Nie widze znaku zapytania, ale ty chyba pytasz. Zależy jaki masz radiator, bo np. na moim orbie ustawienie nr.2 nie wchodzi w gre... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2003 Najlepiej byłoby tak ustawić wiatrak by najwięcej powietrza padało bezpośrednio w miejsce styku rdzenia cpu z radiatrem. więc lepszy wariant pierwszy. IMO Logicznie rzecz biorąc to gdzyby rozwiązanie drugie było by lepsze to producenci by je stosowali A najlepiej będzie jak sam sprawdzisz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EZ_lo Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 optymalnie byloby - wiatrak z gory, ale np. asymetrycznie - zeby dmuchal tez bezposrednio na srodek radiatora (bo rdzen wentyla nie dmucha) albo jakis patent, ktory kieruje tam powietrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Od gory! Wtedy przechodzi przez najwiecej finow i dodatkowo jescze powietrze dochodzi najblizej CPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Jak wydajniej to : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 wyadaje mi sie ze drugi patent bedzie po prostu przeiwewał powietrze przez radiator.....z jednej na drugą ono sie nigdzie nie zatrzyma..a z góry po prostu uderzy o spód:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makakus Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Albo tak: Ale to już zupełnie inna bajka.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 wyadaje mi sie ze drugi patent bedzie po prostu przeiwewał powietrze przez radiator.....z jednej na drugą ono sie nigdzie nie zatrzyma..a z góry po prostu uderzy o spód:) aleosohoziiiiiiii ?? 8O Zamotales troszke. Z Ducting Modem musi byc wydajniej, zwroc uwage na budowe wentyla i gdzie dmucha powietrze. To proste ale bardzo wydajne zmodowanie qlerka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 hehehehe tzn ze wentyl dmuchający z boku bedzie przewiewał tylko radiator...a z góry powietrze bezposrednio bedzie "działało" na tą czesc radiatora która styka sie z jądrem (czyli podstawą) ps. pisałem odnosnie drugiego wariantu wg TOMAHAWK_'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Właśnie troche testowałem : w moim przypadku lepszy będzie wariant 2 . Mam małą obudowę i wentyl jest zakryty przyz zasilacz (zasilacz jest w pozycji pionowej). Zobacze jeszcze inne warianty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zmien obudowe!!! Mialem taki przypadek u znajomego, ze jego 1700+ (Palomino, ale nie jestem pewien) w takiej budzie grzal sie niemilosiernie (ponad 70C w cieple dni). W takim przypadku na pewno lepsze bedzie 2, ale radze jednak bardziej radykalne podejscie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zmien obudowe!!! Mialem taki przypadek u znajomego, ze jego 1700+ (Palomino, ale nie jestem pewien) w takiej budzie grzal sie niemilosiernie (ponad 70C w cieple dni). W takim przypadku na pewno lepsze bedzie 2, ale radze jednak bardziej radykalne podejscie. Wiem, są trzy wyjścia zdjęcie zasilacza (już to robiłem temp spadła o 10 C, ale trudno się przenosi taki komp ) albo zmina obudowy (narazie nie mam kasy) albo WC (narazie nie mam kasy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Wiem, są trzy wyjścia zdjęcie zasilacza (już to robiłem temp spadła o 10 C, ale trudno się przenosi taki komp ) albo zmina obudowy (narazie nie mam kasy) albo WC (narazie nie mam kasy). To się przykręca zasilacz poza obudową, do jej "pleców" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Wiem, są trzy wyjścia zdjęcie zasilacza (już to robiłem temp spadła o 10 C, ale trudno się przenosi taki komp ) albo zmina obudowy (narazie nie mam kasy) albo WC (narazie nie mam kasy). To się przykręca zasilacz poza obudową, do jej "pleców" Musiałbym przewiercić zasilacz z drugiej strony (a to odpada). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 To się przykręca zasilacz poza obudową, do jej "pleców" Musiałbym przewiercić zasilacz z drugiej strony (a to odpada). Nie, możesz zrobić obejmy na zasilacz z cienkiej blachy. Kombinuj, nie takie rzeczy ludze tu robili ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Umiejscowiłem zasilacz w obudowie pod dyskami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Jak wydajniej to : o ile bardziej wydajny????bo myśle czy nie kupić:) TOMAHAWK_ wydaje mi sie ze mogą ci sie teraz dyski grzać od zasilki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 TOMAHAWK_ wydaje mi sie ze mogą ci sie teraz dyski grzać od zasilki Nie, powietrze z zasilacza jest zimniutkie (gorące jest wtedy gdy jest zamocowany tam gdzie powinien być) Przeglądałem testy coolerów na Toms Hardware Guide i wpadł mi do głowy jeszcze jeden pomysł zamątowania wentyli na radiatorze . Oto on : Niedługo zrobie testy która konstrukcja jest najwydajniejsza. Komentarze mile widziane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 TOMAHAWK_ wydaje mi sie ze mogą ci sie teraz dyski grzać od zasilki Nie, powietrze z zasilacza jest zimniutkie (gorące jest wtedy gdy jest zamocowany tam gdzie powinien być) Przeglądałem testy coolerów na Toms Hardware Guide i wpadł mi do głowy jeszcze jeden pomysł zamątowania wentyli na radiatorze . Oto on : Niedługo zrobie testy ktura konstrukcja jest najwydajniejsza. Komentarze mile widziane. Według mnie 1. całkowicie odpada bo wentyle będą wchodziły w różne wibracjie,będą się hamowały prędzej już 2. Tu oba wyciągaja powietrze i to jest nawet nawet A może zrobić tak żeby jeden dmuchał na radiator z boku a drugi z drugiej strony by wyciągał powietrze tak też może być w miarę sensownie ale to trzeba przetestować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Podawajcie też swoje pomysły na zamątowanie wentylatora na radiatorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Kumpel mial tez tak zasilacz - przykleilismy go tasma dwustronna na gorze budy. W miejsce po zasilaczu poszedl wentyl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 ja chyba jednak dokonam zakupu tego ductingmode od TT (to co proponowal REED) ....to wygląda na rozsądną propozycje..a dodatkowo moszna go zkierować w tył obudowy co sprawi ze bedzie o n ciągnąl powietrze chłodniejsze (spoza obudowy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Niedługo zrobie testy ktura konstrukcja jest najwydajniejsza. Komentarze mile widziane.[/b][/i] Je też jest ciekawy KTÓRA konstrukcja jest wydajniejsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 ja chyba jednak dokonam zakupu tego ductingmode od TT (to co proponowal REED) ....to wygląda na rozsądną propozycje..a dodatkowo moszna go zkierować w tył obudowy co sprawi ze bedzie o n ciągnąl powietrze chłodniejsze (spoza obudowy) Jak już staniesz się posiadaczem DuctingModa. To napisz czy poziom hałasu spadł i wzrosła wydajność (o ile stopni). Sam jestem ciekaw jakby to działało na moim V11+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...