anunaki Opublikowano 22 godziny temu Zgłoś Opublikowano 22 godziny temu Witam Serdecznie! Chciałbym zapytać, co myślicie o takim zestawie? postanowiłem sobie zupgradować swój 8 letni komp, który ma gtx 1060 6GB i i5 7400 16GB ramu, bo mam szczerze dosyć procesora, który w pewnym momencie w ulubionych grach strategicznych (tych w których generuje się duże mapy i ma się duże populacje tropico, soviet republic, factorio, farthest frontier itp) jest za słaby. na dzień dzisiejszy postanowiłem upgradować 7 elementów. a za pół roku chciałbym dołożyć nową kartę graficzną jak stanieje: 5070TI lub Super. generalnie liczę na to, że w tym zestawie moja stara karta graficzna jeszcze podziała i spełni swoją funkcję dzięki mocnemu procesorowi. bo generalnie ja nie mam wielkich wymagań graficznych. chcę przede wszystkim by komputer sobie dobrze radził w grach które wymagają generowania ogromnych mapek. dlatego wybrałem na dobry początek taki procesor: i5 14600k, bo zawsze marzyłem o procesorze z serii "600", ale nigdy nie miałem okazji na to by kupić. teraz jakimś cudem mało kosztuje. I tu mam pytanie, czy to sobie poradzi z tym chłodzeniem? Krakena 240 wybrałem głównie dlatego że ma ekran z temperaturą, który mi się strasznie podoba. płytę główną wybrałem taką, bo i tak nie będę bawił się w podkręcanie, bo słyszałem, że ten procesor uwielbia żreć dużo watów by dać małą korzyść. dlatego prędzej się pobawię w undervolting. pewnie powiecie że powinienem pomyśleć nad ryzenami, bo mają dłuższe wsparcie, ale ja doszedłem do wniosku że to dla mnie nie ma za wielkiego znaczenia, bo ja zmieniam kompa średnio co 8-10 lat i za każdym razem jak chcę coś ulepszyć to i tak okazuje się że muszę od nowa składać kompa. o zasilaczu nic nie wiem, ale wybrałem 750 i się zastanawiam czy to nie jest mało. na obudowę nie patrzcie, bo nie jestem zdecydowany na nią. szukam czegoś co będzie miało szybę z przodu i z boku. a wybrałem nzxt bo mi się strasznie podobają te pudła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 9 godzin temu Zgłoś Opublikowano 9 godzin temu Witam na procesor udzielana gwarancja 60 miesięcy , UD i przycięcie zegarów wskazane xD tak do przemyślenia Dysk SSD Patriot VP4300 Lite 2TB M.2 2280 PCI-E x4 Gen4 NVMe (VP4300L2TBM28H) pamięci można sie pokusić o 6800MT/s Pamięć GoodRam IRDM, DDR5, 32 GB, 6800MHz, CL34 (IR-6800D564L34S/32GDC) coś drogo chcą za ten zasilacz ... Zasilacz SeaSonic Focus GX ATX 3 750W (FOCUS-GX-750-V4) około 520pln. a w okolicach 580pln Zasilacz Corsair RM750x 2024 750W (CP-9020285-EU) Zasilacz Nzxt C850 Gold ATX 3.1 850W (PA-8G2BB-EU) a obudowa co sie komu podoba , mnie np. Obudowa Modecom Volcano Stellar 8F ARGB biała (AT-STELLAR-8F-ARGB-20) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...