Wofek Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 Składałem kompa na tym co wyżej plus AXP1700 i.......płyta jest ekstra !!! Nawet komp stabilnie na fsb 150 chodził - ekstra !!! Wysoka wydajność i tak cena.......226 zł netto !!! 8) 8) 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 nie bede sie spieral, dla mnie ecs to ecs, wszystko rozbija sie o jakosc wykonania i zastosowane uklady na plycie,ecs ma te najtansze a np. abit te drozsze, kazdy ma wybor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 Składałem kompa na tym co wyżej plus AXP1700 i.......płyta jest ekstra !!! Nawet komp stabilnie na fsb 150 chodził - ekstra !!! Wysoka wydajność i tak cena.......226 zł netto !!! 8) 8) 8) ECS?!? EEE TAM... Wole SOLTEKA. A jak wypadly testy wydajnosciowe. Wrzuc screeny z Sandry 2002 jak masz zrobione Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 to tak jakby kupic adidasa i abibasa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 Składałem kompa na tym co wyżej plus AXP1700 i.......płyta jest ekstra !!! Nawet komp stabilnie na fsb 150 chodził - ekstra !!! Wysoka wydajność i tak cena.......226 zł netto !!! 8) 8) 8) ECS?!? EEE TAM... Wole SOLTEKA. A jak wypadly testy wydajnosciowe. Wrzuc screeny z Sandry 2002 jak masz zrobione Ja mam SOLTEKA i nie odpalisz go na FSB powyżej 150 no może udać Ci się 155, a o 166 to możesz zapomnieć ! :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crevw Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 to tak jakby kupic adidasa i abibasa :) :D :D :D :D Lepiej bym tego nie ujął :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 <span style="color:red;">[ciach!]</span>o prawda !!! Co chcecie od ECS-a ??? Wkurzaja mnie takie opinie nigdy nie miałeś plyty w łapkach i ją oceniasz :evil: :evil: :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
que_pasa Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 pożyjemy , zobaczymy maxtor wcześniej też nie robił dobrych dysków, a teraz? wśród płyt głównych kiedyś rządził głównie ASUS i ABIT, teraz to też się zaczyna zmieniać(epox, soltek,msi a nawet Shuttle nie jest złyitd.) może ecs też w końcu zrobił coś z jakością, bo tylko tego mozna było się czepiać, około 60 % płyt działało naprawde dobrze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 pożyjemy , zobaczymy maxtor wcześniej też nie robił dobrych dysków, a teraz? wśród płyt głównych kiedyś rządził głównie ASUS i ABIT, teraz to też się zaczyna zmieniać(epox, soltek,msi a nawet Shuttle nie jest złyitd.) może ecs też w końcu zrobił coś z jakością, bo tylko tego mozna było się czepiać, około 60 % płyt działało naprawde dobrze IMHO Maxtor nie robił i robić nie będzie dobrych dysków !!! :cry: Wyjatkiem jest Maxtor D740x który jest Quantumem ze zmineionym znaczkiem firmowym na Maxtor !!! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalker Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 Faktycznie zdecydowana większość złych głosów na temat płyt ECS jest wygłaszana przez ludzi nie mających tych płyt w łapkach i powtarzających tylko opinie innych. Być może kiedyś robili fuszerke ale w tej chwili na pewno wyciągneli wnioski , inaczej by się nie utrzymali na rynku, a radzą sobie coraz lepiej. Sam używałem płyte ECS K7VTA3 v2 i naprawdę byłem z niej zadowolony, dobra stabilność, żadnych zwiech , żadnych awantur z osprzętem. Jedyne co mi brakowało to brak overclockerskich ustawień. Ale nie wszyscy tego potrzebują, a na świecie ilość osób które potrzebują regulować np. napięcie pamięci jest niezbyt duża, między innymi stąd sie biorą tak dobre wyniki sprzedaży ECS-a. Także być może nie jest to płyta dla wielu uczestników tego forum ale sama w sobie jest dobra i dla innych aż nadto wystarczająca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 Faktycznie zdecydowana większość złych głosów na temat płyt ECS jest wygłaszana przez ludzi nie mających tych płyt w łapkach i powtarzających tylko opinie innych. Być może kiedyś robili fuszerke ale w tej chwili na pewno wyciągneli wnioski , inaczej by się nie utrzymali na rynku, a radzą sobie coraz lepiej. Sam używałem płyte ECS K7VTA3 v2 i naprawdę byłem z niej zadowolony, dobra stabilność, żadnych zwiech , żadnych awantur z osprzętem. Jedyne co mi brakowało to brak overclockerskich ustawień. Ale nie wszyscy tego potrzebują, a na świecie ilość osób które potrzebują regulować np. napięcie pamięci jest niezbyt duża, między innymi stąd sie biorą tak dobre wyniki sprzedaży ECS-a. Także być może nie jest to płyta dla wielu uczestników tego forum ale sama w sobie jest dobra i dla innych aż nadto wystarczająca.Zgadzam się w 10000000000000000000000% 8) Jeden mądry ! :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 A co sie bardzie oplaca ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> K7S6A czy K7VTA3 v3.0?? Jezeli macie linka do recenzji tej ostatniej to podajcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 ja w drugim kompie mam ecs-a i nie nazekam, zadnych zwiech, no ale to winda 2000, niech mi tylko ktos powie, ze nie ma tam funkcji overclockerskich!!!! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 tak naprwde to wasza nienawisc do ECS wynika z niestabilnosc jednego cih produktu a mianowice K7S5A ta plyta byla niestabilna na FSB 133mhz sam ja mialem shit jakich malo. Ale np. dwoch kumpli ma ECS K7VZA rev 3.0 i kompy maja stabilne jak moj na Epoxie!!! powaga. Tak naprawde to ECS niestabilny to K7S5A reszta jest wporzo. Jesli ktos nie bedzie podkrecal i nie chce miec najwydajniejszego na swiecie kompa to wtedy kupuje ECS!. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 sam miałem prawie 2 lata ECS K7VZA ver 1.0 ATA66 KT133 z Durkiem 800 płyta była super stabilna, raz po kupieniu ustawiłem wszystko w biosie na maxa i zapomniałem o jakimkolwiek grzebaniu (tylko biosy uaktualniałem jak ECS wypuszczał nowe) nie mogę powiedziać na nią złego słowa teraz dzielnie służy u kumpla. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 Ten ECS lepiej się kręci niż moja MSI :(. Fakt że do ECS'a ostatnio przyczepić się nie można. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 A co sie bardzie oplaca ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> K7S6A czy K7VTA3 v3.0?? Jezeli macie linka do recenzji tej ostatniej to podajcie.Zdecydownie tego ECSVTA3 v3 na KT333 !!! Jest ekstra nawet Antka Xp bez dźwigania napięć puściłem na fsb 150 ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarKov Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 Swięte słowa Wofek tydzień temu kupiłem tą płytę chodzi spoko wcześniej miałem ECS k7s5a - noooo z tą to było trochę problemów ale na jednym ECS-ie wiat się nie kończy. W relacji cena/stabilność ten model ECS jest naprawdę spoko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 Ja widac mialem pecha ,ale jakies pol roku temu zlozylem kumplowi na ECS`sie K7S5A wlasnie kompa ,Athlon 1.2 i 256DDRa .... i ? Tragedia , przez pierwsze 2 miesiace bylem u niego w domu stalym bywalcem :evil: (gostek centralna lamma) dopiero jak ustawilem WSZYSTKO co sie da na najnizej jak sie da i wylaczylem polowe onboardowych spraw to jako tako lazi :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 A co sie bardzie oplaca ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> K7S6A czy K7VTA3 v3.0?? Jezeli macie linka do recenzji tej ostatniej to podajcie.Zdecydownie tego ECSVTA3 v3 na KT333 !!! Jest ekstra nawet Antka Xp bez dźwigania napięć puściłem na fsb 150 !Wielkie dzieki. A nie masz przypadkiem linkow do jakiegos testu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 4 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2002 A co sie bardzie oplaca ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> K7S6A czy K7VTA3 v3.0?? Jezeli macie linka do recenzji tej ostatniej to podajcie.Zdecydownie tego ECSVTA3 v3 na KT333 !!! Jest ekstra nawet Antka Xp bez dźwigania napięć puściłem na fsb 150 !Wielkie dzieki. A nie masz przypadkiem linkow do jakiegos testu?Niestety testow nie czytałem ! Ale miałem w łapkach i całkiem....całkiem.... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 A jak z mozliwoscia OC?? Wiem ze na K7S6A jest mozliwosc zmiany napiecia i mnoznika oraz ale o K7VTA3 nic nie wiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 A jak z mozliwoscia OC?? Wiem ze na K7S6A jest mozliwosc zmiany napiecia i mnoznika oraz ale o K7VTA3 nic nie wiem.Tylko FSB i napięcie 133 140 150 166 !!! :( Ale jest stabilniejsza od tej K7S6A !!! :) Jak zależy Ci na mnożniku to weź K7S6A, a jak nie to K7VTA3 v3 ! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devdd Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 mam ja drugi dzien... zero problemow, no i ata-133 (wreszcie maxtor pracuje pelna para :) )... w kompie siedzi Live, sieciowka combo i geforce3 ti200 do tego maxtor d740x, cdrw i cdrom teac. Plytka jest tania, wydajna i bezproblemowa... na razie. Polecam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 5 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2002 A jak z mozliwoscia OC?? Wiem ze na K7S6A jest mozliwosc zmiany napiecia i mnoznika oraz ale o K7VTA3 nic nie wiem.Tylko FSB i napięcie 133 140 150 166 !!! :( Ale jest stabilniejsza od tej K7S6A !!! :) Jak zależy Ci na mnożniku to weź K7S6A, a jak nie to K7VTA3 v3 ! 8) Dzieki ale chyba wezme K7S6A bo mozna dostac ja z lanem i jest zmiana mnoznika. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 Składałem kompa na tym co wyżej plus AXP1700 i.......płyta jest ekstra !!! Nawet komp stabilnie na fsb 150 chodził - ekstra !!! Wysoka wydajność i tak cena.......226 zł netto !!! 8) 8) 8) :cry: składałem identyczny zestaw i płyta co jakiś czas w ogóle nie startuje (problem z zasilaniem). Pewnie, że to wina konkretnego egzemplarza ... ale znowu ten ECS, czy zawsze z nimi będzie taki problem, że albo trafisz i działa, albo nietrafisz i się wkur.... :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 6 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2002 Składałem kompa na tym co wyżej plus AXP1700 i.......płyta jest ekstra !!! Nawet komp stabilnie na fsb 150 chodził - ekstra !!! Wysoka wydajność i tak cena.......226 zł netto !!! 8) 8) 8) :cry: składałem identyczny zestaw i płyta co jakiś czas w ogóle nie startuje (problem z zasilaniem). Pewnie, że to wina konkretnego egzemplarza ... ale znowu ten ECS, czy zawsze z nimi będzie taki problem, że albo trafisz i działa, albo nietrafisz i się wkur.... :evil: Ja mam ten sam problem ale dopiero jak mi sie lan zjaral na plycie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...