Skocz do zawartości
Prezes_s

Restarcik przy uruchamianiu winxp pro

Rekomendowane odpowiedzi

Sam już nie mogę uporać się z tym problemem jak i nie znalazłem podobnego problemu na forum.

A więc jak już winda kończy się wgrywać, wgrane są ją prawie wszystkie programy, bardzo często następuje restarcik... Czasami jest tak 3 razy z rzędu, a to już jest naprawdę denerwujące. A jak się włączy to chodzi nawet po 2 doby bez żadnych zwisów, resetów windy podczas pracy...

Czy komp pokręcony czy nie dalej to samo... różne stery i dalej nic...

Może ktoś miał podobnie i uporał się z tym?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Typowy objaw powodowany przez kiepskie oprogramowanie. Dzieje sie to zwykle w momencie ładowania jakiegos programu dlatego jesli sie juz załaduje system to chodzi dobrze. Proponuje wyłaczyć wszystkie programy z autostartu, programy antywirusowe(MKS VIR powoduje tego typu problemy) i ewentualnie wyłączyć usługi dodane przez instalowane programy. Może przydać sie też wyłaczenie automatycznych restartów przy awarii systemu(własciwosci system>zaawansowane>uruchamianie i odzyskiwanie) bo na niebieskim ekranie są informacje na temat awarii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój problemik rozwiazany, dzieki sgj :!: . Wylaczylem wszystko z autostartu, potem wlaczalem po kolei programy z autostartu i restartowalem kompa. Problemem okazalo sie jakies badziewie, ktorego nawet nazwy nie pamietam.

Pozdro,

Fredziu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wynika z mojego doświadczenia czasami sprawę mogą komplikować po prostu sterowniki do urządzeń. Swego czasu miałem tak na jednym kompie, w którym tylko określone detonatory działały dobrze z GF4MX 400. Jak były nieodpowiednie to piękny restarcik po załadowaniu windy. To taka moja drobna sugestia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...