Skocz do zawartości
Hanu

A2000+ Thorton - szansa na nowego króla.

Rekomendowane odpowiedzi

A poco Ci drut-mod? Twoja płyta nie ma zmiany mnożnika i napięć w biosie ,bo do tego on służy?

A słyszałeś o tym, że jak procesor ma max.12,5x to bez drug-modu dalej nie pojedziesz?

Mateusz

Chlopaki, co wy :?: 8O :?: 8O To nie o taki drut-mod chyba chodzi... Drut mod L12 dajacy wyzsze FSB, a nie mnozniki :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już też mam swojego. Chwilowo nie odpalony bo komputer się suszy :D

Ale jest jedna dziwna rzecz. Dzisiaj jak go kupowałem dostałem dwa do wyboru. Jeden starszy z 27 tygodnia z przepalonym jednym mostkiem L2 jak się należy. Drugi zaś z 37 tygodnia nie miał żadnego mostka przepalonego. No i wziąłem ten pierwszy.

Morały są dwa. Albo ten nowy miał 512Kb cache'u (raczej nie) albo chłopaki wykombinowali w nowszych procesorach jak to blokować tak, żeby już nic się nie dało zrobić...

Pozdrawiam,

Mateusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mate76 podaj oznaczenia tego proca, a jak ci komp wyschnie :lol: to podaj jakies wyniki o/c.

Jutro ide zobaczyc jakie thortony mają i sobie coś wybiore tylko AXP 1.7+ musze sprzedać - jest ktoś chętny?? :D sory Reed 8)

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc All

dzisiaj odwiedziłem sklep komputerowy i mieli jednego Thortona

Oto oznczenia:

AXDC2000DUT3C AQXEA0328UPMW 9790186280178

Kolor brązowy - brak widocznych sciężek.

Jak myślicie będędzie dobra seria czy nie? wiem że nie moge o to pytac na ile go wykrece ale chce miec pewnosc ze o nie jest zadna shitowata seria.

A i jutro moge sie nim pobawic (o/c) w sklepie :twisted: :twisted: :twisted: i zobacze jak się bedzie kręcić.

Pozdro i jutro zdam relacje, a moze bede go juz mial u siebie - kto wie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam podkrecony do 2400+ (200x10) zwykly vcore, a chce do 3200+ (200x11). A cache sobie chyba nie odblokuje bo mam z NTT System, a oni chyba na mostkach plomby wkladaja s<span style="color:red;">[ciach!]</span>ysyny, ale nie jestem pewien, a nie chce mi sie sprawdzać, może ma ktoś n ten temat informacje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupilem!! AQXEA0327 downgrade z 28 wiec jak twierdzi krostry dobry, rdzen rozowawy, laminat brazowy... testuje raczej jutro bo nie ma kompa pod reka...:)

i tylko 299!

PS. a LOLek w sklepie powiedzial mi ze podkrecanie jest niezgodne z gwarancja bo procesor nie dziala tak jak powinien tylko lepiej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, ktory w koncu mostek trzeba zespawac zeby odblokowac dodatkowy cashe w thortonie? Probowalem w/g przepisu z ruskiej strony i nic z tego nie wyszlo (albo moj lakier elektroprzewodzacy nie dziala albo lacze nie te mostki co trzeba) komp normalnie pracuje ale cpu-z wykrywa proc jako THORTON i cashe l2 jest 256.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupilem!! AQXEA0327 downgrade z 28 wiec jak twierdzi krostry dobry, rdzen rozowawy, laminat brazowy... testuje raczej jutro bo nie ma kompa pod reka...:)

i tylko 299!

PS. a LOLek w sklepie powiedzial mi ze podkrecanie jest niezgodne z gwarancja bo procesor nie dziala tak jak powinien tylko lepiej :)

Z rdzeniami różowymi (ala rzodkiewka) jest 50/50 i akurat miałeś moze szczescie.

Lepsze są niebieskawo-czerwonawe z białym odblaskiem lub zielonkawym

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis zamienilem mojego dotychczasowego procka:

Dołączona grafika

na cos takiego...

Dołączona grafika

Na razie jestem w trakcie gruntownej przebudowy obudowy i WC, ale bede gada katowal :twisted: Na razie nzauwazylem troszke wyzsza temp przy tym samym napieciu i predkosci :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No teraz to juz zupelnie zglupialem. Sprobowalem polaczyc pierwszy mostek L2 i to samo (procesor dzialal tak jak wczesniej czyli 2000+ z normalna iloscia pamieci cashe. Sprobowalem 2 mostek i to samo. Na koniec w akcie desperacji polaczylem i pierwszy i drugi i nic z tego nie wyszlo (procek zupelnie nie zareagowal na ta zmiane. Moze ktos ze zmodowanym prockiem moglby zapodac jakas fotke na forum zeby wszyscy zostali uswiadomieni, ktory mostek nalezy polaczyc i jak to najlepiej zrobic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobry pomysl z tym helpem do Barton-moda, ja probowalem olowkiem i nie poszlo, pomalowalem lakierem przewodzacym ale nie sprawdzilem bo mi sie WC rozszczelnilo i dopiero naprawilem, ale zabralem kompa do Krakowa i zapomnialem wziac zapinki :) :evil: ale ze mnie LOLek

ale na std napieciu wszedl 166x13 potem musialem wchodzic wysoko z napieciem i byl niestabilny, poza tym musi sobie chwile pochodzic normalnie (moze go nawet wygrzeje :) ) licze na 200x12 bo weszlo tylko bylo unstable....:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...