Skocz do zawartości
Adamus1906

NAJLEPSZA GRA RPG WSZECHCZASÓW to wg was..

Rekomendowane odpowiedzi

Vagrant Story [PSX]- pomysł, sterowanie i wykonanie rzuca na kolana, nie ma nic lepszego z rpg na psx

Legend of Mana- zagrywałem się w nią głównie ze względu na jej niesamowity klimat i historię którą gracz naprawdę przeżywał ( nawet kawałek gry mogły grać 2 osoby)

Dla mnie na pc oprócz gothica nie ma dobrych rpg, wszystkie jakieś takie sterylne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Baldurs Gate 2

2. Fallout 2

3. Neverwinter Nights + dodatki

Taka jest moja pierwsza trójka

Przy okazji małe pytanko - zainstalowałem Edycję Kolekcjonerską BG2 z dodatkami i przy awansie na wyższy poziom dodaje mi tylko 1 punkt życia dla każdej postaci (Jak grałem w wersją 5CD dodawało po kilka punktów). Co jest przyczyną takiego stanu rzeczy? Jak to "poprawić"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Fallout 1 & 2 - ehhh ten postnuklearny klimat....

2. KotOR 1 i mimo wszystko 2

3. NWN

------------------------------------------------------------

a najwieksze rozczarowanie (sorki ze wtrace :rolleyes: ): Temple Of Elemental Evil :mur: zero fabuly..... a mialo byc tak pieknie....

Pozdro;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Hitman 2 Silent Assassin

2. Half-Life 2

3. Quake 3 Arena

1594874[/snapback]

LOL

mam dwie teorie skad sie biora takie posty:

1. Ludzie tlumacza RPG jako "Rocket-Propelled Grenade" (lub Raketniy Protivotankoviy Granatomet :) ) [info tu] i potem wskazuja ulubione giery, w ktorych mozna sobie postrzelac z tego sprzetu :huh:

2. Zbyt doslowne rozumienie terminu Role-Playing Game. Przeca w kazdej grze gracz sie wciela w jakas role :) i tak, w HL2 wciela sie w Gordona Freeman'a, w Fifa 2005 w pilkarza.... w windowsowskim pasjansie wciela sie w... gracza pasjansa? :blink:

mozna dojsc do wniosku, ze wszystkie gry to RPG :wacko:

:mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. The Elder Scrols III: Morrowind

2. Gothic (1)

3. GTA: San Andreas - no co? też są statystyki postaci, proste dialogi yes/no (zresztą czego innego można by się spodziewać od pół-główka z ksywą Si-Dżej), pełno questów, nic tylko "action RPG" gothic we współczesnych realiach ;)

Edytowane przez M4TEUSZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.Pro Evolution Soccer (cala seria) - sa elementy rpgy, upgrejjdujesz pilkarzy xD

2.Legdend of Zelda (wszsytkie czesci) - tu takze jest element rpg

3.Metal Gear Solid (cala trylogia) - a to tak dodatkowo [;

A co do PRAWDZIWYCH eRPeGów to:

1.FFX

2.Grandia 2

3.Kotor

Edytowane przez iwo_kupa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Baldurs Gate... Ta gra mnie swego czasu uwiodla :) Chlip chlip ach te czasy jak sie na k6-166 grywalo w gierki :D

2. Gothic, do tego sie zawsze chetnie wraca

3. icewind dale II. IWD1 jakos do mnie nie przemawialo, w II dosc przyjemnie mi sie gralo

Fallout mnie nie urzekl. Jakos nie ciagnelo mnie do tego postnuklearnego swiata. Wole kolorowy swiat elfow i magii :)

NWN tez mi sie nie spodobalo, te dialogi jakies takie skromne, fabula ssie. Probowalem 3 razy przejsc. Za kazdym razem znudzil mi sie w 2 akcie :(

Edytowane przez Nargil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo on odpowiadal na to pytanie -> NAJLEPSZA GRA NIE WYMAGAJACA MYSLENIA WSZECHCZASÓW to wg was..

:lol:

1595039[/snapback]

co jak co ale w hl2 musialem cale 30s pomeczyc mozg zeby dojsc do wniosku ze ta lodowka u gory ktorej wogole nie widac po zepchnieciu spadnie do "koszyczka?" i dzieki temu uruchomi sie mechanizm ktory podniesie "pochylnie?" i bede z niej mogl wyskoczyc "poduszkowcem?" nad przeszkoda ;]

a co do tematu to

1. WoRld of Warcraft

2. N W N

3. Legend of Dragon (moj ulubiony rpg z czasow playstation, w sumie gorszy od serii FF ale mnie wciagnelo na pol wakacji)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla mnie tak:

Z "niejapońskich" rpg to NWN i fallout tactic

Z japońskich rpg to FF IIV i (tutaj sie naraże) pokemon crystal, i niech ktos mi powie ze to nie rpg - co to za wcielanie się w postać w innych grach jak gram kiedy mi się chce i mam na to ochote - tutaj naprawdę trzeba było wstać o 4 żeby złapac jakieś badziewie co tylko rano można było spotkać. poza tym czasowo dłuższe niż np FF IIV (w 300h nie dałem rady złapać wszystkich :) ) rozwój może trochę uszczuplony ale Finale na gameboya też raczej zbyt rozbódowane nie były.

ps: I tak moim zdaniem od najlepszego rpg na kompie lepsza jest sesyjka w D&D z paroma kumplami i dobrym mistrzem gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na psx; vagrant story

FINAL FANTASY 7 ( kuźwa:D wczoraj widziałem film:D prawie się poszczałem ze szczęścia)

na PC cała serja D&D (NWN, IWD, BG)

ale i tak najbardziej

a najbardziej mnie porwała...CHRONO TRIGER:D na SNES:] ze squarsoftu;] miód!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi