luisam Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Vagrant Story [PSX]- pomysł, sterowanie i wykonanie rzuca na kolana, nie ma nic lepszego z rpg na psx Legend of Mana- zagrywałem się w nią głównie ze względu na jej niesamowity klimat i historię którą gracz naprawdę przeżywał ( nawet kawałek gry mogły grać 2 osoby) Dla mnie na pc oprócz gothica nie ma dobrych rpg, wszystkie jakieś takie sterylne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 1. Baldurs Gate 2 2. Fallout 2 3. Neverwinter Nights + dodatki Taka jest moja pierwsza trójka Przy okazji małe pytanko - zainstalowałem Edycję Kolekcjonerską BG2 z dodatkami i przy awansie na wyższy poziom dodaje mi tylko 1 punkt życia dla każdej postaci (Jak grałem w wersją 5CD dodawało po kilka punktów). Co jest przyczyną takiego stanu rzeczy? Jak to "poprawić"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Ostatnio zmienilem faworyta na Lineage 2 [; Nie chodzi mi o elementy h&s tylo rpg ktore ludzie potrafia zrobic klimacąc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W0JT3K7 Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 dla mnie Gothic 1,2,NocKruka !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nextron Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2005 Final Fantasy 7 bez dwóch zdań to byla gra mojego dziecinstwa rozwinela mi wyobraznie i nie tylko to nie gra to legenda.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=|SEAL|= Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 1. Fallout 1 & 2 - ehhh ten postnuklearny klimat.... 2. KotOR 1 i mimo wszystko 2 3. NWN ------------------------------------------------------------ a najwieksze rozczarowanie (sorki ze wtrace :rolleyes: ): Temple Of Elemental Evil :mur: zero fabuly..... a mialo byc tak pieknie.... Pozdro; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adar Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 NWN - haha to [ciach!]o mój rakning : 1. Baldur's Gate 2.Fallout 3. Gothic 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 1. Hitman 2 Silent Assassin 2. Half-Life 2 3. Quake 3 Arena Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 1. Hitman 2 Silent Assassin 2. Half-Life 2 3. Quake 3 Arena 1594874[/snapback] LOL to faktycznie klasyka erpegow :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baka Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 LOL to faktycznie klasyka erpegow :lol: 1594875[/snapback] bo on odpowiadal na to pytanie -> NAJLEPSZA GRA NIE WYMAGAJACA MYSLENIA WSZECHCZASÓW to wg was.. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saper223 Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Dungeon Master - wg mnie najlepszy rpg :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=|SEAL|= Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 1. Hitman 2 Silent Assassin 2. Half-Life 2 3. Quake 3 Arena 1594874[/snapback] LOL mam dwie teorie skad sie biora takie posty: 1. Ludzie tlumacza RPG jako "Rocket-Propelled Grenade" (lub Raketniy Protivotankoviy Granatomet :) ) [info tu] i potem wskazuja ulubione giery, w ktorych mozna sobie postrzelac z tego sprzetu :huh: 2. Zbyt doslowne rozumienie terminu Role-Playing Game. Przeca w kazdej grze gracz sie wciela w jakas role :) i tak, w HL2 wciela sie w Gordona Freeman'a, w Fifa 2005 w pilkarza.... w windowsowskim pasjansie wciela sie w... gracza pasjansa? :blink: mozna dojsc do wniosku, ze wszystkie gry to RPG :wacko: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 a moja teoria to poprostu glupota ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RauloS Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 ZDECYDOWANIE SERIA GOTHIC 1,2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 MU :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tronki5 Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2005 Fallout2-kto nie grał,musi zagrać i tyle,gram już któryś raz z kolei i gra się nadal fajnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 :rolleyes: Bzy Bzy :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boundrose Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 www.wurmonline.com :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cypher Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Deus Ex - można grać i grać.... i końca nie widać :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TEUSZ Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 (edytowane) 1. The Elder Scrols III: Morrowind 2. Gothic (1) 3. GTA: San Andreas - no co? też są statystyki postaci, proste dialogi yes/no (zresztą czego innego można by się spodziewać od pół-główka z ksywą Si-Dżej), pełno questów, nic tylko "action RPG" gothic we współczesnych realiach ;) Edytowane 25 Września 2005 przez M4TEUSZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwo_kupa Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 (edytowane) 1.Pro Evolution Soccer (cala seria) - sa elementy rpgy, upgrejjdujesz pilkarzy xD 2.Legdend of Zelda (wszsytkie czesci) - tu takze jest element rpg 3.Metal Gear Solid (cala trylogia) - a to tak dodatkowo [; A co do PRAWDZIWYCH eRPeGów to: 1.FFX 2.Grandia 2 3.Kotor Edytowane 26 Września 2005 przez iwo_kupa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 1) Might & Magic VI 2) Might & Magic VIII 3) Might & Magic VII Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 (edytowane) 1. Baldurs Gate... Ta gra mnie swego czasu uwiodla :) Chlip chlip ach te czasy jak sie na k6-166 grywalo w gierki :D 2. Gothic, do tego sie zawsze chetnie wraca 3. icewind dale II. IWD1 jakos do mnie nie przemawialo, w II dosc przyjemnie mi sie gralo Fallout mnie nie urzekl. Jakos nie ciagnelo mnie do tego postnuklearnego swiata. Wole kolorowy swiat elfow i magii :) NWN tez mi sie nie spodobalo, te dialogi jakies takie skromne, fabula ssie. Probowalem 3 razy przejsc. Za kazdym razem znudzil mi sie w 2 akcie :( Edytowane 26 Września 2005 przez Nargil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 bo on odpowiadal na to pytanie -> NAJLEPSZA GRA NIE WYMAGAJACA MYSLENIA WSZECHCZASÓW to wg was.. :lol: 1595039[/snapback] co jak co ale w hl2 musialem cale 30s pomeczyc mozg zeby dojsc do wniosku ze ta lodowka u gory ktorej wogole nie widac po zepchnieciu spadnie do "koszyczka?" i dzieki temu uruchomi sie mechanizm ktory podniesie "pochylnie?" i bede z niej mogl wyskoczyc "poduszkowcem?" nad przeszkoda ;] a co do tematu to 1. WoRld of Warcraft 2. N W N 3. Legend of Dragon (moj ulubiony rpg z czasow playstation, w sumie gorszy od serii FF ale mnie wciagnelo na pol wakacji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ig00rek Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2005 dla mnie tak: Z "niejapońskich" rpg to NWN i fallout tactic Z japońskich rpg to FF IIV i (tutaj sie naraże) pokemon crystal, i niech ktos mi powie ze to nie rpg - co to za wcielanie się w postać w innych grach jak gram kiedy mi się chce i mam na to ochote - tutaj naprawdę trzeba było wstać o 4 żeby złapac jakieś badziewie co tylko rano można było spotkać. poza tym czasowo dłuższe niż np FF IIV (w 300h nie dałem rady złapać wszystkich :) ) rozwój może trochę uszczuplony ale Finale na gameboya też raczej zbyt rozbódowane nie były. ps: I tak moim zdaniem od najlepszego rpg na kompie lepsza jest sesyjka w D&D z paroma kumplami i dobrym mistrzem gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 Fallout: Tactics to RPG? :huh: Polecam w takim razie zagrac w poprzednie czesci, zobaczysz co to RPG ;) Aha, taki detal: VII, nie IIV ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 30 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2005 na psx; vagrant story FINAL FANTASY 7 ( kuźwa:D wczoraj widziałem film:D prawie się poszczałem ze szczęścia) na PC cała serja D&D (NWN, IWD, BG) ale i tak najbardziej a najbardziej mnie porwała...CHRONO TRIGER:D na SNES:] ze squarsoftu;] miód! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 PC - Lineage 2; Gothic I, II, II NK; Morrowind PSX - Vagrant Story Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 8 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2005 Z RPG to taka w butelkę. Bo to chyba RPG? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adar Opublikowano 9 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2005 (edytowane) 1 (bezapelacyjnie)BALDUR'S GATE I 2 miesje - FALLOUT !! to był olbrzymi krok do przodu. BTW. DIABLO to nie RPG. Edytowane 9 Października 2005 przez Adar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...