Skocz do zawartości
kikus

Moje spojrzenie na to "wszystko"...

Rekomendowane odpowiedzi

Hmn... sluchajcie.

Urodziles sie. Masz 7 lat i zaczynasz szkole.... Uczysz sie okolo 12-13 lat. POtem studia 3-6 latek... Czyli masz okolo 24 latka. Potem praca lub dalsza nauka. Pracujesz lub uczysz sie 25 - 35 lat. Masz 60 lat jak idziesz na emeryture. I na emeryturze zyjesz zaledwie 13 - 20 lat... (oczywiscie meczysz sie bo cie wszytsko boli, chorujesz....)

A wiec ludzie...

Uczymy sie i pracujemy 80% naszego zycia zeby potem Z TRUDEM se 10 lat odpocząć.... wiecie to jest chore.... :? :? :?

Czyli tan licząc i logicznie myslac tylko 5-10% zycia jest na zabawe i rozrywke....

Wypowiedzcie sie na ten temat.... Czy dla was tez to niejest troche ... glupie ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zanim zaczniesz takie dywagacje to wez pod uwage ze:

- w tygodniu masz 2 dni wolne, do tego swieta i urlopy.

- szkola to czas zabawy i radosci. wiem cos o tym bo je skonczylem i brakuje mi tego.

- studia to czas kiedy masz prawa doroslego i obowiazki dziecka(zakladajac ze zyjesz w normalnej srednio zamoznej rodzinie) - w moim przypadku 5 lat sielanki.

- jak juz zaczynasz pracowac w wieku powiedzmy 25 lat - to nie znaczy ze nie uzyjesz rozrywki do 65 roku zycia.

troche wiecej optymizmu. tego nie ma sensu zmieniac - bo po co i na co ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znowu?

Najpierw letnie zawody miłosne, a teraz jesienna depresja się zaczyna u naszych młodych tłikowiczów?

Kikus, na górze masz taki fajny, nowy banerek, kliknij sobie. A zresztą, masz linka, gdzie banerek prowadzi: http://nastolatek.pl/

Tam się wypłacz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znowu?

Najpierw letnie zawody miłosne, a teraz jesienna depresja się zaczyna u naszych młodych tłikowiczów?

Kikus, na górze masz taki fajny, nowy banerek, kliknij sobie. A zresztą, masz linka, gdzie banerek prowadzi: http://nastolatek.pl/

Tam się wypłacz.

no już myślałem że nikt tego nie napisze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krootki > Nie mówie, że jak prowadzisz firme to wszystkie problemy znikają i jest cacy :!: Ale człowiek który prowadzi firmę i załóżmy bierze 10tys. zł miesieszcznie, ma lepiej niz taki kopacz rowów który dostanie powiedzmy 1500zł, a pracuje jeszcze do tego w soboty :!: Cały problem polega na tym, aby umiejętnie ją prowadzić, pilnować w miare możliwości pracowników, mieć jak najmniej wrogów/konkurentów, i pare mniej ważnych spraw :| Też zależy jaka to jest firma...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kopacz rowów 1500? W soboty? 1500?!

Chędożyć błyskotliwą "karierę" elektronika w pewnej firmie in maj wieś - soboty, czasem niedziele, często 12 godzin i 1500. Brutto, do mieszka wpadnie nieco mniej niż 1000. A tu masz, kopacz rowów i 1500. I po jakiego penisa maturę zdawałem? :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

L :lol: L ;] Wam to odbija w okolicach 0:00 ;]

a ja nie wiem jaka mam kategorie :P mam na to jeszcze czas ;]

btw, Dijkstra: jak sobie zalatwic D

To proste, polam sobie rece w lokciach, a nogi w kolanach, dla pewnosci amputuj sobie jeszcze prawy wskazujacy, masz D murowane :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja na to patrze inaczej, trzeba czasem docenic to ze mozna sie uczyc (i zrozumiec czym w ogole jest nauka), no i docenic prace pozniej

zycie bez nauki pracy i obowiazkow dla mnie byloby pieklem

praca czlowieka ubogaca!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi