Skocz do zawartości
leThal

No to przyznajcie sie kto na jakie studia pomknał...

Rekomendowane odpowiedzi

Matme mam wlasnie z Jagiello, wlasciwie to cwiczenia z nim mam. To jest spox koles. Mechanika wlasnie z POCHANKE. Wydaje sie, ze jest ok tylko za duzo ma mysli na raz i sam sobie przerywa. A od czego Trzaska i reszta?

Heh :) w sumie mam podobne spostrzezenia :)) tak tak tez AiR Pw ;-) i jestesmy w tej samej groopie ;-) . Boshh mechanika mnie rozbija czlowiek gubi sie w zeznaniach ale jw. wydaje sie byc rowny .. .

Trzaska ?!? ktoz to jest ;-) jesli jest taki/a najgorszy/a

Andriu powiedz powiedz :) chce wiedziec czy mam sie martwic :-)

Update Trzaska = teoria obwodow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzaska, do tej pory prowadził wykłady z Elektrotechniki Teoretycznej, ćwiczenia i laborki, podobno teraz wykładów już nie prowadzi (bo podobny był za ostry)

Tak dla przykładu podam kilka zadania jakie zadał moim kumplom z laborek z drutów (w matlabie)

1. Koleś za wygląd (długie włosy, masa kolczyków w uszach nosie, powiekach etc.. i z pentagramem na koszulce poszedł do niego po projekt) i dostrał obwód w kształcie pentagramu, każda linnia tego pentagramu była z innego przewodnika, były one w innej temp etc.. trzeba byłom policzyć jakieś dziwne rozkłady napięć przy pewnych warunkach.

2. Symulacja pracy ludzkiego serca wykonana w matlabie na jakimś tam dwójniku !!!!!

3. Rysuje sobie ołówkiem jakąś wymyśloną farmazońską charakterystyke częstotliwościową i każe zaprojektować układ (czwórnik) który ma taką charakterystyke

i takie tam rózne

co do mr. Pohanke, naprawde chyba najfajniejszy wykładowca, jego ulubiony kawał: "Tramwaj dwójka ma 4 kółka, ile kółek ma tramwaj czwórka" - napewno to usłyszycie. Na późniejszych latach bedą też zajęcia z jego bratem, facet stawia tr óje za fatyge pójścia po wpis :)

kogo trzeba sie bac ? prosze:

-Andrzej Ruda - Podstawy napędu elektrycznego (3 rok)- normalnie sajgon

-Andrzej Michalski - Przetworniki Pomiarowe (3 rok)- to samo

-Remigiusz Olesiński - coś ze sterownikami PLC (4 i 5 rok), chyba największy nudziaż na świecie

respect 4:

-Sławomir Skoneczny - sieci neuronowe, przetwarzanie obrazów, straszny pedant, gdy nie umiesz możesz zaliczyć np. śpiewając mu kolendy po francuzku (dosłownie) lub pożyczyć od niego książkę p chrześcijaństwie

-Włodzimierz Dąbrowski - teoria sterowania, bazy danych, sieci - konkretny facet, mój promotor :) ogólnie suuper

-Jeszcze jeden profesorek, z lab przetworników, nie pamietam nazwiska, ale jak w protokole napisałeś powiedzmy jakiś wynik =10.00 to cie oblewał ponieważ powinno byż 10.000 bo japończycy tak mają :)

kurna rozpisałem sie, wiecej mi sie nie chce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elektronik i Telekomunikacja (EAiE) na AGH - wyyypaass necik na akademikach nam daja ;] Tylko ze kierunek ciezki (szczegolnie pierwszy rok)

Taaa a w ktorej grupie jestes ?? bo tak sie sklada ze ja na tym samym kierunku :D a co do akademika ni wiem bo mieszkam na stale w Kraku i mam neo+ :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Informatyka na Wydziale Elektroniki i Technik Informacyjnych na PW... obawiam się, że wylecę... normalnie sram ogniem już :/ :/ :/

pociesze cie ze na najlepszych wydzialach na uczelniach panstwowych nieliczne jednostki odpadaja (wiadomo ze maja jakies tam kampanie :P ale sobie radza), chociaz roznie to bywa ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

The struktor archeologu jeden :P :]

Hola, od Archeologii to się proszę odstawić. 2 lata temu skończyłem archeologię na Uniwersytwcie Łódzkim :D To się dopiero nazywa studiowanie. Idę o zakład, że na 80% kierunków technicznych nie trzeba opanowac tyle wiedzy co tam.Jak by wam przyszło zdawać np. "Okres rzymski we wschodniej Europie" u prof. Mączyńskiej, gdzie koniecznością jest choćby umiejętność rozróżnienia po nazwie i datowaniu prawie 400 typów paciorków ( takie jak się na szyi nosi. Przykładowo: paciorek kubłookteandryczny z fazowaną tulejką :D) albo 200 podtypów fibul wg. Almgrena to lepiej od razu iść walnać sobie setę by o tym nie myśleć...

BTW - A pracuję jako administrator sieci :lol: Jak widać zawód wyuczony nie jest adekwatny do wykonywanego. I po ch... 5 lat się uczyć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi