P_i_t_t Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 Jeśli to do kompa i masz miejsce na ich postawienie to spoko. Od Altusów powinny byc lepsze - na pewno będą mniej jazgotliwe. A różnice zobaczysz dopiero przy tym zestawiku z Rotelem :lol: Gwarantuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 Te Sonaty 120 są "4 - 8ohm" Co to znaczy ?? Słyszałem że ten AT9100 jest wrażliwy na 4ohm'owe obciążenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 4-8 ?? Albo jedno albo drugie. Dziwne oznaczenie - może chodziło im o to że wartość modułu impedancji zmienia się w zalezności od częstotliwości i mieści właśnie w tym przedziale. Ale ja nie przejmował bym się tymi 4 omami. Jeśli nie będziesz zanadto przesadzał nic się nie stanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Spoko, właśnie kupiłem prawie nowe Tannoy M2 za 590zł !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Jaka jest różnica (poza ceną oczywiście) między Tannoy M2 a Mx2 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Na stronie producenta cos powinno byc. Inne membrany glosnikow przede wszystkim, inszy dzwiek zupelnie. Podobno juz nie tak rewelacyjny jak w slawnych emkach. Ale to na wlasne uszy trzeba posluchac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 Poza innym desigem Mx2 są brzmieniowo nieco gorsze od M2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 11 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2004 A co sądzicie o Unitra AT9100 do Tannoy'ek M2 ?? Z pewnością nie wyciśnie z nich max. ale powinno to w miare ładnie grać. Narazie zostane przy zwykłych kabelkach 2x1.5mm za 1zł/m :) UPDATE - macie jakiś pomysł na fajne standy ?? Słyszałem że do tych Tannoy'ek powinny być ciężkie, masywne standy a ja kasy na kupno już nie mam :( Walnę jakąś metalową, grubą rurę i zapełnie ją piaskiem - może być ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KozioŁ.PL Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 A ja bym radził jeżeli sie ma w domu zestaw stereo zwany populatrnie wierzą to kupić wystarczy tylko dobrą dzwiękówke do kompa i to w zupełności wystarczy, a jakość dzwięku napewno będzie lepsza od malutkich głoścniczków komputerowych. Albo dokupić wzmacniacz stereo i kolumny (co prawda drogie to rozwiązanie ale wtedy brzmienie jest wprost wspaniałe). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 Wzmacniacz stereo i kolumny to zwykle tańsze i lepsze rozwiązanie niż wieża. Przyzwoite wieże kosztują jakieś 2000zł, no wiadomo że za 500zł też są ale pozostawie to bez komentarza. TANNOY M2 - 600ZŁ RADMOR 5012-TE - 200ZŁ OKABLOWANIE - 100ZŁ STANDY - 100ZŁ NO I MAMY WYPASIONY ZESTAWIK DO KOMPA. A może ktoś mi odpowie na moje pytanko ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 A co sądzicie o Unitra AT9100 do Tannoy'ek M2 ?? Z pewnością nie wyciśnie z nich max. ale powinno to w miare ładnie grać. Narazie zostane przy zwykłych kabelkach 2x1.5mm za 1zł/m :) UPDATE - macie jakiś pomysł na fajne standy ?? Słyszałem że do tych Tannoy'ek powinny być ciężkie, masywne standy a ja kasy na kupno już nie mam :( Walnę jakąś metalową, grubą rurę i zapełnie ją piaskiem - może być ?? Jedyna przyzwoita "wieża" występująca w marketach to Yamaha PianoCraft. Reszta to totalna lipa z migającymi światełkami, duperelami, układami super-hiper bass itd a dzwiękiem przypominająca komunijne radyjko. Co do Unitry to nie widziałem tego na oczy - nie mówiąc już o słuchaniu. Poza tym - osobiście nie zawierzam zbytnio w polski przemysł audio. Co do stendów - to nie wystarczy by były cięzkie - muszą być stabilne - a to nie zawsze idzie w parze. Moje ważą 18 kg każdy (wypełnione piaskiem) a do stabilnośći "Stand Art-ów 7" sporo im brakuje. Wyglądają tak : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Oto mój nowy nabytek :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Na takie maleństwa :) wystarczą spokojnie drewniane podstawki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Hmmm, 38x20x27, 6.5kg wagi sztuka, czy ja wiem czy mało :/ M1 są o połowe lżejsze. A jakie jak najtańsze (~15zł/m) kable polecacie do tych kolumienek ?? Może ktoś ma jakieś zbędne ~2x2.5m :) ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Faktycznie - na zdjęciu wydały się jakieś malutkie :). Kabelki np. : - Black Rhodium AST-75 - Monitor Atmos Pureflow :arrow: Monitor Atmos Air 309 - Monster XP ceny max do 20zł/m. Black Rhodium to nowa nazwa Sonic Linka. Mam właśnie AST-75 - kosztował 14zł/m - całkiem przyjemny kabelek jak za tą cenę. Wygląda tak : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Coś mi się nie podoba - na stronie Tannoy'a pisze że M2 mają pasmo przenoszenia od 48Hz (-3db) a w instrukcji że od 35Hz (??db) czyli tyle ile mają podłogowe M3. O co tu chodzi ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Kwiecien i jak sie sprawuja te tannoye ? w porownaniu do altusow? warto je kupic? Doradzcie cos do 600zl;] (2kolumny badz monitorki) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Jeszcze nie wiem bo wzmacniacza nie mam ale jestem pewien że bedą 1000000x lepsze, słyszałem M1 i były genijalne a M2... wiadomo ;) Do 600zł to TYLKO Tannoy M2 bo chyba nic przyzwoitego nie kupisz poza nimi w tej cenie. Wszelakie badziewia typu Altus, Audiomega BRX itp. można sobie w du.... wsadzić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Jak bedziesz mial to wyslij mi prosze pm albo napisz tu o wrazeniach. nie wiem jakiej ty muzy sluchasz ale najlepiej by bylo to od rocka do metalu:D thx~~ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 btw co sadzicie o tym?: http://polpak.com.pl/koda_show_prod.php?show=av965 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 IMHO kupa! :? Moze akurat ot ladnie zagra, ale szczeze watpie! :lol: Rozejzyj sie za Tannoyami, moze pomyslisz, ze to oklepane, ale te kolumny naprawde sa rewelacyjne w swojej cenie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_i_t_t Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Żeby nie było , że świat konczy się na Tannoyach :lol: - Wharfedale Diamond 8.1 http://jtp.ldc.pl/JTP/audio/oferta/index.p...d=3&prod_id=126 Dzwięk - prawdziwa kulturka, aczkolwiek do rocka i metalu może być trochę za mało agresywnie. Szkoda, że do 600 zł, bo za ok 800 miałbyś np Paradigm Titan. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 Hmm skoro tak to chyba bede polowal za tannoyami ;] tylko najwiekszy problem jest z podstawkami:/ ktore kosztuja polowe tego co glosniki ( takie orginalne :) ) Bede szukal czegos taniego albo sam z modze:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 Gdy tylko dostane wzmacniacz i kabelki to zamieszcze tutaj "recenzję" tych kolumn :) A co do muzy to słucham głównie metalu i rocka :) Ale nie pogardze też takimi wykonawcami jak Dido, Sean Paul itp. Podstawki można samemu łatwo wykonać. Ja już mam część zrobioną ale jestem trochę chory i nie będe wychodził do warsztatu :/ Jak wyzdrowieje i skończe to zamieszce fotki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 PYTANIE - jak podłączyć kolumnę do wyjścia słuchawkowego w kompie ?? Wiem że się da bo kumpel ma tak podłączonego Altusa :) ale akurat teraz go nie ma bo wyjechał a mi zalezy żeby chociaz było jakiś piski słychać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 A co sądzicie o Unitra AT9100 do Tannoy'ek M2 ?? Z pewnością nie wyciśnie z nich max. ale powinno to w miare ładnie grać. Narazie zostane przy zwykłych kabelkach 2x1.5mm za 1zł/m :) UPDATE - macie jakiś pomysł na fajne standy ?? Słyszałem że do tych Tannoy'ek powinny być ciężkie, masywne standy a ja kasy na kupno już nie mam :( Walnę jakąś metalową, grubą rurę i zapełnie ją piaskiem - może być ?? Jedyna przyzwoita "wieża" występująca w marketach to Yamaha PianoCraft. Reszta to totalna lipa z migającymi światełkami, duperelami, układami super-hiper bass itd a dzwiękiem przypominająca komunijne radyjko. Co do Unitry to nie widziałem tego na oczy - nie mówiąc już o słuchaniu. Poza tym - osobiście nie zawierzam zbytnio w polski przemysł audio. Co do stendów - to nie wystarczy by były cięzkie - muszą być stabilne - a to nie zawsze idzie w parze. Moje ważą 18 kg każdy (wypełnione piaskiem) a do stabilnośći "Stand Art-ów 7" sporo im brakuje. Wyglądają tak : nie zawierzasz polskiemu przemyslowi audio? :lol: a slyszales o radmorze amplifikator?q-strusie? napewno jest to lepsze niz kakies amc :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 -> ste3an p_i_t_t_ zapewne zna te produkty! ;) Ja zreszta tez, moglbys jeszcze wymienic Kustagon, RLS, QBA, Baltlab, Lampart audio, Helion w sumie tez dziala prężnie.... A ze niby lepsze od AMC "kakegos" hmm kwesta gustu! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 pozdr -> ste3an p_i_t_t_ zapewne zna te produkty! ;) Ja zreszta tez, moglbys jeszcze wymienic Kustagon, RLS, QBA, Baltlab, Lampart audio, Helion w sumie tez dziala prężnie.... A ze niby lepsze od AMC "kakegos" hmm kwesta gustu! :) to ty uwazasz ze sie nie znam? ja tylkochcialem powiedziec ze wzmacniacz polski qstrus jest dobry i napewno lepszy nizs np .jego zach produkt tak samo radmor :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zaczyna się - Polska vs. reszta świata :) STE3AN >> Z kąd wiesz że AMC jest gorszy od Radmora, Qstrus'a, Unitry :) Słyszałeś kiedyś te wzmacniacze ?? Jeśli nie to nie pier... głupot. W polsce jest grupa osób która NIGDY nie kupiła by wzmacniaczy, CD itp. zagranicznych firm. Ja słyszałem wiele wzmacniaczy (CA A500, Rotel 02, NAD, Harman-Kardon za 400zł a także Unitra PW3015, 9013, Radmor 5102-TE, Unitra WS-503) i powiem tylko tyle że nie uwywają się do prod. zagranicznych, nawet do tego HK za 400zł !! Ale cena robi swoje, nie mówie tez że są to złe produkty, z pewnością lepsze niż jakieś tam wieże z supermarketów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zaczyna się - Polska vs. reszta świata :) STE3AN >> Z kąd wiesz że AMC jest gorszy od Radmora, Qstrus'a, Unitry :) Słyszałeś kiedyś te wzmacniacze ?? Jeśli nie to nie pier... głupot. W polsce jest grupa osób która NIGDY nie kupiła by wzmacniaczy, CD itp. zagranicznych firm. Ja słyszałem wiele wzmacniaczy (CA A500, Rotel 02, NAD, Harman-Kardon za 400zł a także Unitra PW3015, 9013, Radmor 5102-TE, Unitra WS-503) i powiem tylko tyle że nie uwywają się do prod. zagranicznych, nawet do tego HK za 400zł !! Ale cena robi swoje, nie mówie tez że są to złe produkty, z pewnością lepsze niż jakieś tam wieże z supermarketów :) radmor amplifikator kosztuje okolo 4500zl i co ty na to a q strus jeszcze wiecej;) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...