Skocz do zawartości
TwiN

Kolumny, wzmacniacze, CD - wszystko o audio

Rekomendowane odpowiedzi

4-8 ?? Albo jedno albo drugie. Dziwne oznaczenie - może chodziło im o to że wartość modułu impedancji zmienia się w zalezności od częstotliwości i mieści właśnie w tym przedziale. Ale ja nie przejmował bym się tymi 4 omami. Jeśli nie będziesz zanadto przesadzał nic się nie stanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co sądzicie o Unitra AT9100 do Tannoy'ek M2 ?? Z pewnością nie wyciśnie z nich max. ale powinno to w miare ładnie grać. Narazie zostane przy zwykłych kabelkach 2x1.5mm za 1zł/m :)

UPDATE - macie jakiś pomysł na fajne standy ?? Słyszałem że do tych Tannoy'ek powinny być ciężkie, masywne standy a ja kasy na kupno już nie mam :( Walnę jakąś metalową, grubą rurę i zapełnie ją piaskiem - może być ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym radził jeżeli sie ma w domu zestaw stereo zwany populatrnie wierzą to kupić wystarczy tylko dobrą dzwiękówke do kompa i to w zupełności wystarczy, a jakość dzwięku napewno będzie lepsza od malutkich głoścniczków komputerowych. Albo dokupić wzmacniacz stereo i kolumny (co prawda drogie to rozwiązanie ale wtedy brzmienie jest wprost wspaniałe).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wzmacniacz stereo i kolumny to zwykle tańsze i lepsze rozwiązanie niż wieża. Przyzwoite wieże kosztują jakieś 2000zł, no wiadomo że za 500zł też są ale pozostawie to bez komentarza.

TANNOY M2 - 600ZŁ

RADMOR 5012-TE - 200ZŁ

OKABLOWANIE - 100ZŁ

STANDY - 100ZŁ

NO I MAMY WYPASIONY ZESTAWIK DO KOMPA.

A może ktoś mi odpowie na moje pytanko ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co sądzicie o Unitra AT9100 do Tannoy'ek M2 ?? Z pewnością nie wyciśnie z nich max. ale powinno to w miare ładnie grać. Narazie zostane przy zwykłych kabelkach 2x1.5mm za 1zł/m :)

UPDATE - macie jakiś pomysł na fajne standy ?? Słyszałem że do tych Tannoy'ek powinny być ciężkie, masywne standy a ja kasy na kupno już nie mam :( Walnę jakąś metalową, grubą rurę i zapełnie ją piaskiem - może być ??

Jedyna przyzwoita "wieża" występująca w marketach to Yamaha PianoCraft. Reszta to totalna lipa z migającymi światełkami, duperelami, układami super-hiper bass itd a dzwiękiem przypominająca komunijne radyjko.

Co do Unitry to nie widziałem tego na oczy - nie mówiąc już o słuchaniu. Poza tym - osobiście nie zawierzam zbytnio w polski przemysł audio.

Co do stendów - to nie wystarczy by były cięzkie - muszą być stabilne - a to nie zawsze idzie w parze. Moje ważą 18 kg każdy (wypełnione piaskiem) a do stabilnośći "Stand Art-ów 7" sporo im brakuje.

Wyglądają tak :

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie - na zdjęciu wydały się jakieś malutkie :).

Kabelki np. :

- Black Rhodium AST-75

- Monitor Atmos Pureflow

:arrow: Monitor Atmos Air 309

- Monster XP

ceny max do 20zł/m.

Black Rhodium to nowa nazwa Sonic Linka. Mam właśnie AST-75 - kosztował 14zł/m - całkiem przyjemny kabelek jak za tą cenę.

Wygląda tak :

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze nie wiem bo wzmacniacza nie mam ale jestem pewien że bedą 1000000x lepsze, słyszałem M1 i były genijalne a M2... wiadomo ;)

Do 600zł to TYLKO Tannoy M2 bo chyba nic przyzwoitego nie kupisz poza nimi w tej cenie. Wszelakie badziewia typu Altus, Audiomega BRX itp. można sobie w du.... wsadzić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby nie było , że świat konczy się na Tannoyach :lol:

- Wharfedale Diamond 8.1

http://jtp.ldc.pl/JTP/audio/oferta/index.p...d=3&prod_id=126

Dzwięk - prawdziwa kulturka, aczkolwiek do rocka i metalu może być trochę za mało agresywnie.

Szkoda, że do 600 zł, bo za ok 800 miałbyś np Paradigm Titan.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdy tylko dostane wzmacniacz i kabelki to zamieszcze tutaj "recenzję" tych kolumn :) A co do muzy to słucham głównie metalu i rocka :) Ale nie pogardze też takimi wykonawcami jak Dido, Sean Paul itp.

Podstawki można samemu łatwo wykonać. Ja już mam część zrobioną ale jestem trochę chory i nie będe wychodził do warsztatu :/ Jak wyzdrowieje i skończe to zamieszce fotki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyna przyzwoita "wieża" występująca w marketach to Yamaha PianoCraft. Reszta to totalna lipa z migającymi światełkami, duperelami, układami super-hiper bass itd a dzwiękiem przypominająca komunijne radyjko.

Co do Unitry to nie widziałem tego na oczy - nie mówiąc już o słuchaniu. Poza tym - osobiście nie zawierzam zbytnio w polski przemysł audio.

Co do stendów - to nie wystarczy by były cięzkie - muszą być stabilne - a to nie zawsze idzie w parze. Moje ważą 18 kg każdy (wypełnione piaskiem) a do stabilnośći "Stand Art-ów 7" sporo im brakuje.

Wyglądają tak :

Dołączona grafika

nie zawierzasz polskiemu przemyslowi audio? :lol: a slyszales o radmorze amplifikator?q-strusie? napewno jest to lepsze niz kakies amc :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-> ste3an

p_i_t_t_ zapewne zna te produkty! ;)

Ja zreszta tez, moglbys jeszcze wymienic Kustagon, RLS, QBA, Baltlab, Lampart audio, Helion w sumie tez dziala prężnie....

A ze niby lepsze od AMC "kakegos" hmm kwesta gustu! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozdr

-> ste3an

p_i_t_t_ zapewne zna te produkty! ;)

Ja zreszta tez, moglbys jeszcze wymienic Kustagon, RLS, QBA, Baltlab, Lampart audio,  Helion w sumie tez dziala prężnie....

A ze niby lepsze od AMC "kakegos" hmm kwesta gustu! :)

to ty uwazasz ze sie nie znam? ja tylkochcialem powiedziec ze wzmacniacz polski qstrus jest dobry i napewno lepszy nizs np .jego zach produkt tak samo radmor :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczyna się - Polska vs. reszta świata :)

STE3AN >> Z kąd wiesz że AMC jest gorszy od Radmora, Qstrus'a, Unitry :) Słyszałeś kiedyś te wzmacniacze ?? Jeśli nie to nie pier... głupot. W polsce jest grupa osób która NIGDY nie kupiła by wzmacniaczy, CD itp. zagranicznych firm. Ja słyszałem wiele wzmacniaczy (CA A500, Rotel 02, NAD, Harman-Kardon za 400zł a także Unitra PW3015, 9013, Radmor 5102-TE, Unitra WS-503) i powiem tylko tyle że nie uwywają się do prod. zagranicznych, nawet do tego HK za 400zł !! Ale cena robi swoje, nie mówie tez że są to złe produkty, z pewnością lepsze niż jakieś tam wieże z supermarketów :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaczyna się - Polska vs. reszta świata :)  

STE3AN >> Z kąd wiesz że AMC jest gorszy od Radmora, Qstrus'a, Unitry :) Słyszałeś kiedyś te wzmacniacze ?? Jeśli nie to nie pier... głupot. W polsce jest grupa osób która NIGDY nie kupiła by wzmacniaczy, CD itp. zagranicznych firm. Ja słyszałem wiele wzmacniaczy (CA A500, Rotel 02, NAD, Harman-Kardon za 400zł a także Unitra PW3015, 9013, Radmor 5102-TE, Unitra WS-503) i powiem tylko tyle że nie uwywają się do prod. zagranicznych, nawet do tego HK za 400zł !! Ale cena robi swoje, nie mówie tez że są to złe produkty, z pewnością lepsze niż jakieś tam wieże z supermarketów :)

radmor amplifikator kosztuje okolo 4500zl i co ty na to a q strus jeszcze wiecej;) pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi