Zioło Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Witam, właśnie zainstalowałem sobie win98 i winxp na moim nowym komputerku. wyłączyłem autoodtwarzanie w win98 i winxp, ale nie potrafię wyłączyć autoodwarzania sprzętowego :( chodzi o to, że obojętnie pod którym systemem nie włoże płyty audio do odtwarzacza (LGx52) ten zawsze zaczyna ją odtwarzać :-( pomóżcie proszę i podpowiedzcię jak to wyłączyć i gdzie ? czy mam gdzieś tego szukać w biosie skoro na obu windowsach autoodwarzanie (programowe a nie sprzętowe) jest wyłączone Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 W Xp : Panel Sterowania -> Narzedzia Adninistracyjne -> Zarzadzanie Komputerem -> Magazyn (Zarzadzanie Dyskami) ->Wybieramy CD ( czy tak co kto ma CD-R/DVD) -> Parwym Mychy i wlasciwosci -> i tam jest zakladka Autoodtwarzanie. Musisz dla kazdego rodzazju plytki ( audio, wideo, pliki muzyczne ) wybrac : Nie podejmuj zadnej akcji. W 98 we wlasciwosciach CD wylaczyc autoodtwarzanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zioło Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 W Xp : Panel Sterowania -> Narzedzia Adninistracyjne -> Zarzadzanie Komputerem -> Magazyn (Zarzadzanie Dyskami) ->Wybieramy CD ( czy tak co kto ma CD-R/DVD) -> Parwym Mychy i wlasciwosci -> i tam jest zakladka Autoodtwarzanie. Musisz dla kazdego rodzazju plytki ( audio, wideo, pliki muzyczne ) wybrac : Nie podejmuj zadnej akcji. W 98 we wlasciwosciach CD wylaczyc autoodtwarzanie. Próbowałem tak zrobić - bez efektu :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 napędy raczej nigdy nie decydowały o tym czy mają startować czy nie, zarządza tym mobo lub system, więc to bardzo dziwna sprawa 8O ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Win98: dla audio CD: regedit.exe klucz: HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareCLASSESAudioCDshell wartość PLAY zmienić na pustą dla data CD: klucz: HKEY_USERS.DEFAULTSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesExplorer wartość 95 00 00 00 zamienić na b5 00 00 00 Powoduje to, że kliknięcie ikony napędu CD w eksploratorze nie spowoduje wywołania autorun'a, a eksplorowanie dysku. Dla Win 2K/XP: Regedit.exe klucz: HKEY_LOCAL_MACHINESystemCurrentControlSetServicesCDRom wpis 'autorun': - żeby wyłączyć - wartość 0 (zero). - żeby włączyć - wartość 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zioło Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 wielkie dzięki, będę z tym jeszcze dziś walczył, a o efektach poinformuję w niedzielę. pozdrowionka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Nic mi nie wiadomo o sprzetowym autoodtwarzaniu... Powinienies zaopatrzyc sie w program TweakUI (dla Win98) oraz TweakUI XP (dla WinXP oczywiscie). Narzedziem tym mozna wylaczyc wiele niechcianych opcji w obu systemach a takze autostart CD o ktorym piszesz. Windows 9X http://download.microsoft.com/download/win...-US/Tweakui.exe (TweakUI - Paranoia - i tu odznacz "Play audio/data CD automatically) Windows XP/2003 http://download.microsoft.com/download/f/c...wertoySetup.exe (TweakUI - My Computer - AutoPlay - Types - i tu odznacz te pierwsza opcje) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boy Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 Moim zdaniem najlepiej jest zainstalować CLONECD i tam w opcjach to wszystko wyłączyć, 100% działa i winda nie robi jaj z włączaniem tego autoodtwarzania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bortas Opublikowano 23 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2003 a ja wiem jak:)) start/uruchom gpedit.msc dalej konfiguracja komputera/szablony administracyjne/system tam powinna byc opcja "wyłacz funkcje autoodtwarzanie" skonfuguruj to i wyłacz i bedzie po krzyku: ) po zaladowaniu plytki do cdrom'a sytem nawet jej nieruszy chyba ze odwolasz sie do niej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...