Skocz do zawartości
finalcell

Pij mleko będziesz kaleką

Rekomendowane odpowiedzi

hm pije mleko od 15 lat conajmniej 250 ml dzienei zawsze na sniadanie trenuje kolarstwo gorskie, mialem kupe wypadkow rowerowych i nigdy nic nie zlamalem az sie lekarze dziwili nie raz :).

moze ta reakcja zachodzi tlyko w specyficznych warunkach......

sami wiecie ze w gazetach robia zawsze sensacje.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:/ wczesniej było coś nie tak z mlekiem UHT a teraz ze wogole mleko jest bee :) Coś mi sie tu nei podoba.. mleko lubię i zrezygnowac nie mogę z niego :)

Tak samo jak RS pije mleko.. no dość sporo i nic nigdy nie miałem złamanego, kości mam twarde jak głazy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie prawda z tym mlekiem, moze i tak ale w bardzo malym znaczeniu.

"Naukowcy" doszukali sie napewno czegos w mleku tylko po to zeby FIRMY FARMACEUTCZNE mialy wiekszy zysk. Ludzi przestana mleko pic bo wapn wyplukuje to beda musieli kupic wapn w tabletkach....

O to napewno chodzi a nie ze mleko jest do kitu

btw. chociaz czasami sie zastanawiam dlaczego "mleko" smakuje tak plastikowo napewno juz zostalo pozbawione witamin (mowie o mleku ktorego nie trzeba gotowac)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mleko faktycznie ma duzo skutkow ubocznych!!! Wierzcie mi!! oczywiscie jesli przesadzamy! Jestem Technologiem Zywnosci! 8) wiec wiem cos o tym. Nawet ostatnio pisalem referat o nowej piramidzie zrowia. Nie powinno sie pozywac mleka w ilosci wiekszej niz 250 ml/dzien w jakiej kolwiek postaci!

Jak znajde ten referat to wam powiem szczegoly! Ale z tego co pamietam to nie bylo mowy o wyplukiwaniu bialka z kosci! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie prawda z tym mlekiem, moze i tak ale w bardzo malym znaczeniu.

"Naukowcy" doszukali sie napewno czegos w mleku tylko po to zeby FIRMY FARMACEUTCZNE mialy wiekszy zysk. Ludzi przestana mleko pic bo wapn wyplukuje to  beda musieli kupic wapn w tabletkach....

O to napewno chodzi a nie ze mleko jest do kitu

btw. chociaz czasami sie zastanawiam dlaczego "mleko" smakuje tak plastikowo napewno juz zostalo pozbawione witamin (mowie o mleku ktorego nie trzeba gotowac)

DJ.Y na forum.cdrinfo.pl :) witam aster :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko zalezy od DNA. Spsob w jaki skonstruowane sa kosci kazdego z nas rozni sie nieco. Przedw wszystkim gestosc. A u plci pieknej jes ona ~5% mniejsza. Kosci to nie tylko wapn (a raczej weglan wapnia), ale rowniez kolagen. A kolagen jako bialko jest rozny dla kazdego czlowieka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi