finalcell Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 czylaiście artykuł w agorze na temat mleka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 ja nie :( jakies linki ?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoltar Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Zapodaj szybko skanik, bo jest ciekawy co pisza... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 nie czytalem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dune Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 chodzi o to ze krowie mleko dziala na kosci tak ze wyplukiwany jest wapn, wiec w zasadzie zupelnie przeciwnie niz jest to podawane w reklamie. to w takim wielkim skrocie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Artykul o takim samym tytule byl w Kulisach w Zyciu Warszawy w zeszlym tygodniu. Jutro jak beda mieli w redakcji archiwalia to zapodam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 hm pije mleko od 15 lat conajmniej 250 ml dzienei zawsze na sniadanie trenuje kolarstwo gorskie, mialem kupe wypadkow rowerowych i nigdy nic nie zlamalem az sie lekarze dziwili nie raz :). moze ta reakcja zachodzi tlyko w specyficznych warunkach...... sami wiecie ze w gazetach robia zawsze sensacje..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koz@k Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 ta znowu ktos wkreca afere :wink: Jakos watpie zeby przez pareset lat ludzie truli sie mlekiem :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 :/ wczesniej było coś nie tak z mlekiem UHT a teraz ze wogole mleko jest bee :) Coś mi sie tu nei podoba.. mleko lubię i zrezygnowac nie mogę z niego :) Tak samo jak RS pije mleko.. no dość sporo i nic nigdy nie miałem złamanego, kości mam twarde jak głazy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Codziennie rano płatki z mlekiem = zero złamań przez 16 lat :D A tak właściwie, to ile było pierdzielenia na temat masło/margaryna jest beee/cacy. I i tak z tego nic nie wyszło, bo dalej sie "naukowcy" ^^ kłócą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 no margaryna ma podobno duzo cholesterolu, w sumei mozliwe :? Nie ma to jak masło.. tłuste ale to przeciez i dobrze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 A guma "Turbo" była rakotwórcza, jjjasne :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 jonas , sam miałem raka piersi wiec chyba to prawda ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aster Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 nie prawda z tym mlekiem, moze i tak ale w bardzo malym znaczeniu. "Naukowcy" doszukali sie napewno czegos w mleku tylko po to zeby FIRMY FARMACEUTCZNE mialy wiekszy zysk. Ludzi przestana mleko pic bo wapn wyplukuje to beda musieli kupic wapn w tabletkach.... O to napewno chodzi a nie ze mleko jest do kitu btw. chociaz czasami sie zastanawiam dlaczego "mleko" smakuje tak plastikowo napewno juz zostalo pozbawione witamin (mowie o mleku ktorego nie trzeba gotowac) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cloperflake Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 wedlug mine to spisek krow - nie chca byc wyzyskiwane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 zapdoam skana moja mam mikrobiolog też tak twierdzi a na marginesie 80% melka nie jest przyswajane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 Zero odkrywczości :? Daawno o tym pisałem, a Agory nie czytam. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 Ja tam mleka za duzo nie pije, a zlaman tez nie mialem :P. Nie chce mi sie wierzyc w brednie takie jak ta ze mleko wyplukuje wapn z kosci - przeciez to jakas paranoja! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 Zrobili badania na jakiś kalekach i brednie wypisują :evil: .Może jeszcze w tym artykule podali że lepiej jest kupić wapno w tablecie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 codzienie 1-2l mleka 0 zlaman od 16 lat Może jeszcze w tym artykule podali że lepiej jest kupić wapno w tablecienie lepsze jest wapno w worku takie jak np dzrewa na wiosne sie maluje w ogrodku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 IMHO to jakis bezsens, sie czepili mleka. Niech reklamuja komus to przeszkadzalo, cale zycie ludzie pija mleko i nikt od tego nie umarl. Kompletnie nie czaje po co wielkie halo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 Mleko faktycznie ma duzo skutkow ubocznych!!! Wierzcie mi!! oczywiscie jesli przesadzamy! Jestem Technologiem Zywnosci! 8) wiec wiem cos o tym. Nawet ostatnio pisalem referat o nowej piramidzie zrowia. Nie powinno sie pozywac mleka w ilosci wiekszej niz 250 ml/dzien w jakiej kolwiek postaci! Jak znajde ten referat to wam powiem szczegoly! Ale z tego co pamietam to nie bylo mowy o wyplukiwaniu bialka z kosci! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golomb111 Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 nie prawda z tym mlekiem, moze i tak ale w bardzo malym znaczeniu. "Naukowcy" doszukali sie napewno czegos w mleku tylko po to zeby FIRMY FARMACEUTCZNE mialy wiekszy zysk. Ludzi przestana mleko pic bo wapn wyplukuje to beda musieli kupic wapn w tabletkach.... O to napewno chodzi a nie ze mleko jest do kitu btw. chociaz czasami sie zastanawiam dlaczego "mleko" smakuje tak plastikowo napewno juz zostalo pozbawione witamin (mowie o mleku ktorego nie trzeba gotowac) DJ.Y na forum.cdrinfo.pl :) witam aster :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 ja co do wapnia nie jest przekonany ale na 100% - mleko jest strasznym alergenem - to co pijemy to nie mleko tak jak bułki cola i inne żeczy teso :> - czlowiek mało z mleka czerpie a kto ci karze brać tabletki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 Mleko - TAK! Ale na pewno nie UHT, a najlepiej wiejskie od krowy. Masło - TAK! Bo jest naturalne, nie ma żadnych chemicznych dodatków i jest zdrowe. A margaryny i inne mixy to niech se ci producenci wsadzą :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 coca cola to jest to -mleko też coś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 a co do wpana ser zółty ma go więcej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agooshia Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 Wole do picia soki a z wapniem jogurty ;) Co do zlaman - sa takie chwile ze zadne mleka i inne rzeczy nie pomoga, po prostu jak zle sie upadnie to zlamanie i koniec :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lasquens Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 wszystko zalezy od DNA. Spsob w jaki skonstruowane sa kosci kazdego z nas rozni sie nieco. Przedw wszystkim gestosc. A u plci pieknej jes ona ~5% mniejsza. Kosci to nie tylko wapn (a raczej weglan wapnia), ale rowniez kolagen. A kolagen jako bialko jest rozny dla kazdego czlowieka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2003 heh mleko posiada jeden wielki plus posiada bialko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...